Сирна Паска без випічки з желатином
У нашому третьому рецепті приготуємо десерт, який не тільки виходить смачним, але і чудово тримає форму. В цьому нам допоможе невеликий додатковий інгредієнт — желатин. Давайте подивимося, що вийде з цього інгредієнта.
Інгредієнти:
- Зернистий сир 0.2% — 300 г;
- Яйце;
- 8 г желатину;
- 3 ст. л. цукру (кількість можна змінити);
- 0.5 ч. л. ваніліну;
- Вершки 15% (або жирніше) — 3 ст. л.;
- 50 мл води;
- 25 г лимонних цукатів;
- 40 г кураги;
- 1.5 ст. л. кокосової стружки;
- Прикраси з мастики — за бажанням.
Послідовність:
Змішуємо сире яйце з цукром і збиваємо.
Змішуємо сир з отриманою масою.
Подрібнюємо Блендером до однорідного стану. Крупинок практично не повинно залишатися.
Тепер додаємо вершки.
І потім — лимонні цукати дрібно порізану курагу.
Розчиняємо желатин на водяній бані. Щоб він добре розчинився, його потрібно постійно помішувати.
Разом з ваніліном додаємо його в сирну масу. Перемішуємо.
Для створення Великодня можна використовувати пасочницу або пергаментний форму, як автор рецепта. Беремо круглу форму висотою 8 см та діаметром 7 див. Застеляємо її вологою марлею.
Наповнюємо форму сирною масою і залишаємо в холодильнику на ніч.
На наступний день дістаємо.
Посипаємо ласощі кокосовою стружкою.
І потім декоруємо по своєму смаку. Можна мастикою.
Сирна Паска готова! Приємного апетиту.
Як приготувати Пасху з шоколадом і сухофруктами
Ну і звичайно ж не можу обійтися без шоколаду. Спеціально для ласунів ось такий варіант цього і так солодкого ласощі. До речі, крім шоколаду тут ще багато всього цікавого. Втім, краще вам подивитися самим.
Інгредієнти:
- Сир (не зернистий) — 500 г;
- 100 г цукрової пудри;
- 50 г вершкового масла;
- Кориця і ванілін за смаком;
- Вершки 33% — 40 мл;
- 100 г родзинок;
- Пара пучок кедрових горіхів;
- Курага — 10 шт.;
- Сушений інжир — 5 шт.;
- Темний шоколад — за смаком.
Послідовність:
Розламуємо шоколад на шматочки і викладаємо в тарілку разом з вершковим маслом. Ставимо на водяну баню. Розтоплюємо інгредієнти до стану однорідної маси, постійно помішуючи. Після цього даємо їй охолонути.
Промиваємо інжир, родзинки і курагу. Після цього замочуємо їх на 10 хвилин в окропі і зливаємо воду. Нарізаємо курагу і інжир на невеликі шматочки.
Додаємо в сирну масу. Також додаємо ванільний цукор, корицю і пудру. Заливаємо все вершками. Розминаємо всі інгредієнти товкачиком до стану кашки. Пробуємо і, якщо треба, додаємо ще ваніліну або кориці.
Ділимо масу навпіл і одну з них змішуємо з розтопленим шоколадом. Перемішати потрібно дуже добре.
Після цього беремо пасочницу і застеляємо її складеною вдвоє марлею. Шарами викладаємо шоколадний і білий сир, як слід трамбуючи його ложкою. Коли форма заповниться, прикриваємо сир кінцями марлі і ставимо зверху вантаж.
Ніч в холодильнику — і святковий шедевр готова. Прикрашаємо її горішками, а потім подаємо до столу! За бажанням можна полити ще медом або варенням.
Ось такі нескладні рецепти допоможуть вам порадувати своїх близьких солодким у світле свято Великодня. Поповнюйте свою кулінарну книгу і робіть життя яскравішим! Приємного апетиту.