Сирна Паска без випічки: 4 царських рецепта в домашніх умовах

Сирна Паска без випічки з желатином

У нашому третьому рецепті приготуємо десерт, який не тільки виходить смачним, але і чудово тримає форму. В цьому нам допоможе невеликий додатковий інгредієнт — желатин. Давайте подивимося, що вийде з цього інгредієнта.

Інгредієнти:

  • Зернистий сир 0.2% — 300 г;
  • Яйце;
  • 8 г желатину;
  • 3 ст. л. цукру (кількість можна змінити);
  • 0.5 ч. л. ваніліну;
  • Вершки 15% (або жирніше) — 3 ст. л.;
  • 50 мл води;
  • 25 г лимонних цукатів;
  • 40 г кураги;
  • 1.5 ст. л. кокосової стружки;
  • Прикраси з мастики — за бажанням.

Послідовність:

Змішуємо сире яйце з цукром і збиваємо.

Змішуємо сир з отриманою масою.

Подрібнюємо Блендером до однорідного стану. Крупинок практично не повинно залишатися.

Тепер додаємо вершки.

І потім — лимонні цукати дрібно порізану курагу.

Розчиняємо желатин на водяній бані. Щоб він добре розчинився, його потрібно постійно помішувати.

Разом з ваніліном додаємо його в сирну масу. Перемішуємо.

Для створення Великодня можна використовувати пасочницу або пергаментний форму, як автор рецепта. Беремо круглу форму висотою 8 см та діаметром 7 див. Застеляємо її вологою марлею.

Наповнюємо форму сирною масою і залишаємо в холодильнику на ніч.

На наступний день дістаємо.

Посипаємо ласощі кокосовою стружкою.

І потім декоруємо по своєму смаку. Можна мастикою.

Сирна Паска готова! Приємного апетиту.

Як приготувати Пасху з шоколадом і сухофруктами

Ну і звичайно ж не можу обійтися без шоколаду. Спеціально для ласунів ось такий варіант цього і так солодкого ласощі. До речі, крім шоколаду тут ще багато всього цікавого. Втім, краще вам подивитися самим.

Інгредієнти:

  • Сир (не зернистий) — 500 г;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 50 г вершкового масла;
  • Кориця і ванілін за смаком;
  • Вершки 33% — 40 мл;
  • 100 г родзинок;
  • Пара пучок кедрових горіхів;
  • Курага — 10 шт.;
  • Сушений інжир — 5 шт.;
  • Темний шоколад — за смаком.

Послідовність:

Розламуємо шоколад на шматочки і викладаємо в тарілку разом з вершковим маслом. Ставимо на водяну баню. Розтоплюємо інгредієнти до стану однорідної маси, постійно помішуючи. Після цього даємо їй охолонути.

Промиваємо інжир, родзинки і курагу. Після цього замочуємо їх на 10 хвилин в окропі і зливаємо воду. Нарізаємо курагу і інжир на невеликі шматочки.

Додаємо в сирну масу. Також додаємо ванільний цукор, корицю і пудру. Заливаємо все вершками. Розминаємо всі інгредієнти товкачиком до стану кашки. Пробуємо і, якщо треба, додаємо ще ваніліну або кориці.

Ділимо масу навпіл і одну з них змішуємо з розтопленим шоколадом. Перемішати потрібно дуже добре.

Після цього беремо пасочницу і застеляємо її складеною вдвоє марлею. Шарами викладаємо шоколадний і білий сир, як слід трамбуючи його ложкою. Коли форма заповниться, прикриваємо сир кінцями марлі і ставимо зверху вантаж.

Ніч в холодильнику — і святковий шедевр готова. Прикрашаємо її горішками, а потім подаємо до столу! За бажанням можна полити ще медом або варенням.

Ось такі нескладні рецепти допоможуть вам порадувати своїх близьких солодким у світле свято Великодня. Поповнюйте свою кулінарну книгу і робіть життя яскравішим!  Приємного апетиту.