Плюшки з цукром з дріжджового тіста. Топ-6 простих і смачних рецептів

Цукрові булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах

Цей рецепт досить простий, але приготовані з нього булочки виходять не менш смачними. Спробуйте самі і переконаєтеся в цьому!

Інгредієнти для приготування тіста:

  • Борошно – 350 г;
  • Тепле молоко – 140 г;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Розтоплене вершкове масло – 50 г;
  • Яєчний жовток – 2 шт.;
  • Ванілін;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Сіль за смаком

Всі перераховані інгредієнти змішуємо в одній ємності вручну або за допомогою хлібопічки. Залишаємо тісто на годину в теплі, щоб воно піднялося.

Після цього всю масу ділимо на чотири частини, кожну з яких розкочуємо качалкою в тонкий пласт.

За допомогою склянки чи спеціальної форми для випічки вирізаємо кружечки.

Формуємо групи по 3 кружечки так, щоб вони перетиналися один з одним.

Далі з цих кружечків робимо трубочки і розрізаємо їх навпіл.

У формочки для маленьких кексів укладаємо трубочки так, щоб вони утворювали щось на зразок квіточки. Якщо є бажання додати якесь наповнення, на дно форми слід покласти ще один кружечок з тіста і покрити його начинкою, після чого вже вставляти трубочки.

Даємо «настоятися» булочкам приблизно 30 хвилин. Для отримання хрусткої скоринки можна змастити їх молоком або сирим яйцем, а також використовувати цукрову посипання.

Розігріваємо духовку до 200-220 градусів і випікаємо плюшки протягом 20-25 хвилин.

Гарячі ароматні булочки можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Повітряні булочки з цукром – простий і смачний рецепт

Ще один досить відомий варіант випікання булочок з дріжджового тіста. Коли страва буде готове, прикрасьте його ягодами або шматочками фруктів або подайте з джемом. Ваші близькі точно не зможуть встояти!

Нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 яйця;
  • Пакетик сухих дріжджів;
  • 900 г пшеничного борошна;
  • 6-7 ст. л. цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла (при відсутності можна замінити маргарином);
  • 300 мл молока;
  • Ванільний цукор

Етапи роботи:

Молоко заздалегідь підігріваємо і в ньому ретельно розчиняємо дріжджі, перемішавши все в загальній чашці. Важливо, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок. Дайте дріжджам набрякнути протягом 10 хвилин.

Додайте яйця і розтоплене вершкове масло. Для отримання кращого результату рекомендується перемішувати масу після додавання кожного окремого інгредієнта.

Потроху всипайте борошно, паралельно заважаючи тісто. Воно повинно вийти повітряним і не мати грудочок.

Додавати борошно до тих пір, поки не стане важко перемішувати тісто в чашки. Тоді його треба викласти на стіл і розминати руками стільки, щоб воно перестало бути липким.

Далі в отриману масу додаємо родзинки і ще раз все добре розминаємо, щоб він рівномірно розподілився по всьому об’єму. Викладаємо тісто в посуд і залишаємо в теплі, щоб воно підійшло.

Після потрібно розкачати його в одну велику корж розрізати на 20 рівних частин (за кількістю булочок). З одержаних шматочків робимо джгутики, які потім згортаємо вузлом.

У такому вигляді викладаємо їх на деко, попередньо підстеливши пергаментний папір.

Змастіть булочки яєчним жовтком. Так вони будуть більш рум’яними і апетитними. Випікати їх необхідно протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.

В результаті виходять ніжні булочки, які будуть доречними як на затишному сімейному вечері, так і під час спокійного сніданку. Приємного апетиту!