Плюшки з цукром з дріжджового тіста. Топ-6 простих і смачних рецептів

Ліпимо красиві равлики з корицею

Останній по порядку, але не за важливістю рецепт у цій статті – плюшки з корицею. Улюблений варіант багатьох домогосподарок. Додана до складу булочок пряність робить їх неймовірно ароматними та смачними. Перевірте це, приготувавши частування способом, описаним нижче.

Нам буде потрібно:

Тісто:

  • Цукор – 50 г;
  • Молоко – 2.5 склянки;
  • Мелений кардамон – 1 ч. л.;
  • Вершкове масло – 80 г;
  • Свіжі дріжджі – 25 г;
  • Сіль за смаком;
  • Борошно – 6-7 склянок

Начинка:

  • Цукор – 50 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Мелена кориця – 1 ст. л.

Етапи роботи:

Стакан молока підігрійте і вилийте в чашку. Туди покришіть дріжджі і залиште на 10 хвилин. На поверхні суміші повинна з’явитися пінка. Коли це станеться, додайте молоко, що залишилося (теж тепле), кардамон, розтоплене вершкове масло і цукровий пісок.

Далі починайте перемішувати суміш, потрошки всипаючи борошно. У результаті повинно вийти пишне тісто, не прилипающее до рук. Накрийте посуд плівкою або чистим рушником і поставте в тепле місце на годину.

Готуємо начинку. Розтопіть вершкове масло, додайте до нього корицю і цукор. Весь об’єм тіста, яке до цього часу вже має підійти, розкачайте за допомогою качалки у великий пласт і рівномірно укрийте сумішшю.

Коли цей крок буде зроблений, скрутіть тісто в рулет і розрізати на шматочки товщиною 1.5–2 см кожен.

Отримані булочки розкладіть на деку так, щоб навколо них не залишалося вільне місце. Інакше при випіканні вони злипнуться один з одним. На 30 хвилин залиште їх, давши підійти, а в цей час розігрійте духовку до 225 градусів.

Коли булочки на деко піднімуться, змастіть їх пензликом, змоченої в сирому яйці, для отримання хрусткої скоринки. Випікайте при встановленій температурі протягом 10 хвилин, а потім ще 10-13 хвилин при 200 градусах.

Ароматні булочки з корицею готові і чекають подачі на стіл. Приємного апетиту!