Як робити і загортати дріжджові булочки різної форми
Наступний корисний розділ цієї статті, – опис способів приготування дріжджових булочок різної форми. Зовнішнє оформлення страви часто не менш важливо, ніж його смак. Адже саме від нього залежить перше враження. І зараз ми навчимося робити так, щоб це враження було завжди позитивним.
Приготувати тісто для булочок можна з наступних інгредієнтів:
- 4 склянки борошна;
- 1 пакетик ваніліну;
- 1.5 склянки розігрітого молока;
- 1 ст. л. сухих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії
Етапи роботи:
Борошно, ванілін, дріжджі і цукор змішайте в одній ємності. Потім додайте тепле молоко і замісіть тісто.
Для того щоб маса не була липкою, влийте 2 столові ложки рослинної олії.
Залиште підніматися, попередньо накривши плівкою, на 1-1.5 години.
Коли тісто підніметься, його знову обімніть і залиште, на цей раз вже на 30 хвилин. Розділіть на рівні частини за кількістю порцій.
Для того щоб сформувати сердечко, шматочок тіста розкачайте в пласт.
Змастивши його розтопленим вершковим або рослинним маслом, посипте отриману корж цукром або додайте іншу начинку.
Сформуйте рулетик і складіть його навпіл, прищипнув кінці. Потім розріжте гострим ножем з одного краю, не доходячи до кінця іншого.
Розгорніть краї рулету так, щоб булочка придбала вид сердечка.
Схожим чином виглядає процес приготування булочок-метеликів. Єдине відміну від вищеописаного способу в тому, що рулетик складається у форму скоби, як на фото, і надрізається з двох сторін.
Ще один вид булочок – завитки – зробити ще легше. Рулетик тут не складається, а просто розрізається з одного краю.
Отримані довгі кінці закручуються навколо підстави так, щоб вийшла форма, схожа на раковину равлика.
Перед випіканням дайте виробів настоятися – так вони будуть пишніше. Виклавши булочки на пергамент, помістіть їх в духовку на 20 хвилин при температурі 160-180 градусів. Дістаньте, коли вони підрум’яняться. Приємного апетиту!