Для шугарінгу потрібен цукор – це зрозуміло та очевидно. Але що ще додати до цукрової маси, щоб отримати добрий результат без хворобливих відчуттів та небажаних наслідків? Ми дізналися всі секрети і зібрали для тебе 5 найкращих рецептів пасти для шугарінгу в домашніх умовах!
1. Паста для шугарінгу із лимонним соком
У гарній вогнетривкій каструлі з товстим дном змішай 10 ст.л. цукру, сік половини лимона та 4 ст.л. води. Проварити все це на повільному вогні, безперервно перемішуючи, поки паста змінить колір на красиву карамель.
Зніми каструлю, дай суміші охолонути і перевір, щоб вона не липла до рук. Шматок пасти разомні, щоб він трохи посвітлішав, рівномірно розподіли по ділянці шкіри 5-8 см проти росту волосся. А ось зривають цукрову пасту за зростанням – на відміну від воску.
2.Паста для шугарінгу із лимонною кислотою
Кислота потрібна, щоб паста була більш тягучою, повільніше застигала і загалом була зручніша в роботі. Змішай у каструлі 6 ст. цукру, 2 ст. води та 0,5 ст.л. лимонної кислоти та розмішай.
Постав каструлю на плиту, злегка прогрій, вимкни і залиш на чверть години, помішуючи кожні 2-3 хвилини. Після цього знову включи плиту і проварити карамель 4 хвилини на мінімальному вогні. До речі, якщо незручно тобі зривати пасту руками, використовуй тканинні смужки.
3. Паста для шугарінгу з медом
Мед дає пасті зручнішу консистенцію, а шкіра потім буде ще ніжнішою. Змішай 10 ст. цукру, чверть склянки лимонного соку, 2 ст. меду та 1 ст.л. води. Доведи пасту до кипіння і постійно заважай, щоб вона не бралася грудками і не горіла.
Після кипіння накрий каструлю кришкою та зніми з плити, а хвилин через 10 поверни назад. Вари пасту на маленькому вогні близько 15 хвилин, щоб вона загуснула і набула карамельного відтінку. Цей рецепт є хорошим для чутливої шкіри.
4. Паста для шугарінгу з оцтом
У цьому рецепті кислоту замінює 6% яблучний оцет, і це набагато зручніше для літа. Лимонний сік підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету та зростає ризик пігментації. З оцтом такого немає.
Змішай 12 ст.л. цукру, 4 ст. води та 2 ст.л. оцту, проварити до кипіння на маленькому вогні. Продовжуйте варити пасту до готовності, постійно перемішуючи. Консистенцію зручно перевіряти, капнувши карамеллю у воду – вона має застигати. Готову пасту найзручніше зберігати у силіконових формах.
5. Паста для шугарінгу в мікрохвильовій печі
Змішай цукор, мед та лимонний сік у пропорції 4:1:1. Постав суміш у мікрохвильову піч на 15 секунд при максимальній потужності, дістань, перемішай і знову постав на такий же час. Повторюй, поки паста набуде правильного карамельного кольору та консистенції.
Щоб оцінити тягучість, спробуй набрати суміш ложкою. У неї має бути консистенція рідкого меду, тому що вона ще загусне при охолодженні. Таку суміш можна зберігати в холодильнику або шафі і підігрівати. Для нанесення зручніше взяти плоску паличку або лопатку.