Млинці на воді – дуже тонкі і дуже смачні. 5 перевірених рецептів

Тоненькі млинці в дірочку на мінеральній воді без яєць

Може бути, я вас здивую, але готувати млинці можна на мінеральній воді.

Головне, щоб вона була сильно газованої — це теж відмінний спосіб наситити тісто киснем. А значить, зробити випічку більш повітряної і ніжною.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2.5 склянки сильно газованої мінералки;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • 2 ст. л. цукру.

Послідовність:

Через дрібне сито просіваємо борошно, а потім змішуємо її з цукром і сіллю.

В окрему ємність наливаємо мінералку. Потроху всипаючи борошно, замішуємо однорідне тісто. Зручно для цього використовувати міксер.

Коли тісто буде майже готове, накриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин. По закінченні цього часу тонкою цівкою вливаємо гаряче олію і відразу ж збиваємо тісто на повній швидкості.

Випікаємо млинці з двох сторін. Масло при смаженні вже можете не використовувати. Готово!

Млинці з дріжджами на воді і молоці: простий рецепт

Ну і в останньому рецепті все ж відступимо трохи від плану і використовуємо молоко. Але та вода в тесті теж буде, так що в цілому десерт вийде не таким калорійним. А головне — дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 200 мл води;
  • 200 мл молока;
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 400 г борошна;
  • 1 ч. л. солі.

Послідовність:

У ледь теплу воду розбиваємо яйце. Додаємо сіль з цукром і дріжджі. Все ретельно перемішуємо.

Далі вводимо в тісто борошно. Її кількість зазначено приблизно — вам може знадобитися більше або менше. Головне, щоб в результаті по консистенції тісто нагадувало сметану. Додаємо борошно порціями, як слід перемішуючи кожну з іншими інгредієнтами.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на пару годин. За цей час воно збільшиться приблизно вдвічі.

Ставимо молоко на вогонь і доводимо майже до кипіння. Вливаємо його в тісто і відразу розмішуємо. Знову ж таки — потрібне вам кількість молока визначайте на око.

Випікаємо млинці як зазвичай — на сковорідці з олією.

Ось такі рум’яні вони виходять.

Частування готово. Ласуни можна подавати до столу!

Як бачите, готувати млинці зовсім нескладно. Я впевнена, що ви з ним обов’язково впораєтеся і ще здивуйте близьких своїм кулінарним мистецтвом. Бажаю всім приємного апетиту.