Тоненькі млинці в дірочку на мінеральній воді без яєць
Може бути, я вас здивую, але готувати млинці можна на мінеральній воді.
Головне, щоб вона була сильно газованої — це теж відмінний спосіб наситити тісто киснем. А значить, зробити випічку більш повітряної і ніжною.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 2.5 склянки сильно газованої мінералки;
- 0.5 ч. л. солі;
- 5 ст. л. рослинного масла;
- 2 ст. л. цукру.
Послідовність:
Через дрібне сито просіваємо борошно, а потім змішуємо її з цукром і сіллю.
В окрему ємність наливаємо мінералку. Потроху всипаючи борошно, замішуємо однорідне тісто. Зручно для цього використовувати міксер.
Коли тісто буде майже готове, накриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин. По закінченні цього часу тонкою цівкою вливаємо гаряче олію і відразу ж збиваємо тісто на повній швидкості.
Випікаємо млинці з двох сторін. Масло при смаженні вже можете не використовувати. Готово!
Млинці з дріжджами на воді і молоці: простий рецепт
Ну і в останньому рецепті все ж відступимо трохи від плану і використовуємо молоко. Але та вода в тесті теж буде, так що в цілому десерт вийде не таким калорійним. А головне — дуже смачним.
Інгредієнти:
- 200 мл води;
- 200 мл молока;
- 2-3 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 400 г борошна;
- 1 ч. л. солі.
Послідовність:
У ледь теплу воду розбиваємо яйце. Додаємо сіль з цукром і дріжджі. Все ретельно перемішуємо.
Далі вводимо в тісто борошно. Її кількість зазначено приблизно — вам може знадобитися більше або менше. Головне, щоб в результаті по консистенції тісто нагадувало сметану. Додаємо борошно порціями, як слід перемішуючи кожну з іншими інгредієнтами.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на пару годин. За цей час воно збільшиться приблизно вдвічі.
Ставимо молоко на вогонь і доводимо майже до кипіння. Вливаємо його в тісто і відразу розмішуємо. Знову ж таки — потрібне вам кількість молока визначайте на око.
Випікаємо млинці як зазвичай — на сковорідці з олією.
Ось такі рум’яні вони виходять.
Частування готово. Ласуни можна подавати до столу!
Як бачите, готувати млинці зовсім нескладно. Я впевнена, що ви з ним обов’язково впораєтеся і ще здивуйте близьких своїм кулінарним мистецтвом. Бажаю всім приємного апетиту.