Млинці на воді – дуже тонкі і дуже смачні. 5 перевірених рецептів

Класичні млинці на воді з яйцем і борошном (тонкі з дірочками)

Ще один “майже класичний” варіант, автор якого придумав до млинців ще й чудову начинку. Тільки подивіться на це апетитне фото! Вже слинки течуть, чи не правда? Так чого ж ми чекаємо.

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • Щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 350 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Послідовність:

Просіваємо в чисту миску борошно.

В окрему ємність розбиваємо яйця. Додаємо до них цукор і сіль, а потім збиваємо все віночком. Зупиняємося, коли на поверхні отриманої маси з’являються бульбашки.

Вливаємо в цю ж миску соняшникова олія — 2 ложки. Ще раз перемішуємо.

Переливаємо яєчну суміш у миску з борошном. Перемішуємо інгредієнти.

Додаємо в тісто 200 мл води і заважаємо. Далі додаємо 150 мл — так буде зручніше. Тісто має вийти як густа сметана.

Якщо воно виходить дуже рідким або густим, то беріть менше або більше води відповідно.

Залишаємо тісто під плівкою на 30 хвилин, щоб він настоявся.

Перед готуванням нагріваємо сковороду і змащуємо її маслом.

Випікаємо млинці.

Обсмажуємо як зазвичай — з обох сторін.

Спробуйте перший млинець і посоліть/підсолодіть тісто по своєму смаку.

Промазуємо готові заготовки вершковим маслом, щоб вони не злипалися один з одним. Перед подачею прикрашаємо їх улюбленими фруктами або загортаємо всередину начинку. Приємного апетиту!

Як зробити млинці на воді з окропом без молока

Ні для кого не секрет, що існують заварні млинці. У них додається гаряче молоко або окріп, щоб тісто було більш пишним. У нашому випадку це, звичайно ж, буде другий варіант.

Інгредієнти:

  • Склянка борошна;
  • 330 мл води;
  • 2 яйця;
  • 2 щіпки солі;
  • ⅓ Ч. л. соди;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • 1-2 ст. л. цукру.

Послідовність:

Збиваємо яйця з сіллю і цукром. Не зупиняючи міксер, цівкою вливаємо в суміш половину теплої води.

Далі вводимо борошно.

І знову збиваємо все ретельно, щоб не залишилося грудочок.

Залишилася воду кип’ятимо і розводимо в ній соду. Безперервно збиваючи тісто, вливаємо в нього окріп — але акуратно, щоб яйця в ньому не зварилися.

У самому кінці додаємо масло.

Залишаємо готове тісто на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу печемо млинці. Для першого ласощі можна змастити сковороду, далі — не обов’язково.

Продовжуємо, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!