Як приготувати курячі ніжки з сиром і картоплею
Куряче м’ясо відмінно поєднується з будь-якими видами сиру. Якщо хочете гарно оформити страву, зробіть йому рум’яну сирну скоринку. І від частування не залишиться нічого буквально через пару хвилин після подачі.
Інгредієнти:
- 700 г курячих гомілок;
- 60 р майонезу;
- 2 цибулини;
- 4-5 картоплин;
- Сіль і перець за смаком;
- 70 г твердого сиру;
- 1-2 помідора.
Послідовність:
Моєму м’ясо під струменем води і складаємо в миску. Посипаємо сіллю і перцем за смаком.
Далі необхідно змазати їх майонезом. Після цього відправляємо гомілки в холодильник на годину.
Цим часом чистимо картоплю й нарізаємо його ось такими пластинками. Викладаємо їх у форму для запікання.
Наступним шаром сюди ж кладемо цибулю, порізану і розібраний на колечка.
Викладаємо на цибулю наше м’ясо та наливаємо у форму 50-60 мл води. Краще, якщо замість неї у вас буде наваристий бульйон. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. Оптимальна температура для запікання — 185-190 градусів.
Через 25 хвилин знімаємо фольгу і ставимо форму назад ще на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу посипаємо курку тертим сиром і кладемо у форму шматочки помідорів.
Запікаємо страву ще 5 хвилин — поки сир не розплавиться.
Приємного апетиту!
Картопля з курячими гомілками і овочами: рецепт на деку
Курячі гомілки не тільки можна, але і потрібно запікати з овочами. Давайте додамо до наших основних інгредієнтів ще й парочку кабачків, а потім подивимося, що з цього вийде. Спойлер: виходить дуже смачно!
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок;
- 400 г кабачка;
- 400 г картоплі;
- 2 зубчики часнику;
- Сіль, перець;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. кетчупу;
- Столова ложка оливкової олії;
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю;
- Чайна ложка приправи для курки.
Послідовність:
Гомілки промиваємо і, якщо залишилися якісь волоски, видаляємо їх. Прибираємо зайву вологу паперовими рушниками. Змішуємо соєвий соус томатний, після чого натираємо цією сумішшю м’ясо.
Дрібно рубаємо часник і додаємо до ніжок його половину. Також посипаємо гомілки подрібненим чебрецем і спеціальної приправою. Перемішуємо і ставимо в сторону, щоб м’ясо добре просочилося.
Цим часом займемося овочами. Картоплю чистимо і нарізаємо кільцями. Те ж саме робимо з кабачками (тільки їх чистити не треба). Складаємо овочі в миску і поливаємо залишками соєвого соусу з оливковою олією. Солимо і перчимо до смаку, додаємо подрібнений часник.
Викладаємо овочі в форму, чергуючи один з одним. Ось так. Можливо, вийде не один шар.
А зверху — курячі гомілки. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів.
Через годину фольгу знімаємо і відправляємо м’ясо ще трохи підрум’янитися. Якщо ви протикає гомілку виделкою і з неї виділяється прозорий сік, значить, все добре пропеклося.
Перед подачею додаємо трохи зелені. От і все.
Звичайно, доведеться витратити трохи часу на приготування такої вечері. Але натомість на його аромат все моментально збіжаться до столу. Якщо хочете знайти ще більше цікавого, відвідайте інші розділи мого блогу. А я бажаю всім приємного апетиту і на цьому прощаюся — але тільки до нової статті!