Простий рецепт гомілок з картоплею і майонезом в пакет для запікання
Для того щоб м’ясо приготувався швидше і зручніше перемішувати його з соусом, замість форми можна використовувати пакет. До того ж ваше блюдо гарантовано добре пропечеться. Втім, врахуйте — для страв, де важливий порядок шарів, такий спосіб не підійде. Але не рекомендую упускати його з уваги.
Інгредієнти:
- 2 курячі гомілки;
- 2-3 зубчики часнику;
- 5-7 картоплин;
- 1 цибулина;
- Майонез — 2-3 ст. л.;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- “Смачна” сіль (зі спеціями) — 2 ст. л.
Послідовність:
Промиваємо і обсушуємо гомілки, а потім надрізаємо їх по суглобу. Посипаємо по своєму смаку сіллю і поливаємо все ложкою олії. Як слід перемішавши, залишаємо маринуватися на годину.
Картоплю чистимо і ріжемо великими шматками. Додаємо до нього подрібнені цибуля та часник. Солимо і присмачую майонезом.
Як слід перемішавши картоплю, складаємо її в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо курячі гомілки. Зав’язуємо і запікаємо протягом години при 200 градусах.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти картоплю і курячі гомілки з печерицями в духовці
Що може бути краще, ніж поєднання соковитого м’яса і ароматних грибів? Особливо, якщо це смачні печериці. Давайте розглянемо ще один чудовий рецепт від нашого чергового автора і паралельно насолодитись апетитними фото.
Інгредієнти:
- 2 курячі гомілки;
- 4 ст. л. сметани;
- 600 г картоплі;
- 200 г печериць;
- 1 ст. л. кетчупу;
- 3-4 зубчики часнику;
- Сіль і перець;
- Приправи для курки та картоплі — за смаком.
Послідовність:
Розрізаємо кожну гомілку на три шматки.
Змішуємо в мисці сметану і кетчуп (можна замінити томатною пастою). Перчимо і солимо за смаком.
Викладаємо в цю ж миску м’ясо і як слід перемішуємо. Посипаємо все дрібно порубаним часником.
Печериці промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Не дуже великі гриби можна просто розділити навпіл.
Кладемо їх в курки і ще раз перемішуємо все (краще руками). У такому вигляді залишаємо інгредієнти на 40-50 хвилин.
Цим часом чистимо і ріжемо картоплю.
Коли гриби і м’ясо промаринуются, беремо з їх миски трохи соусу і промазуємо їм картоплю. Посипаємо його приправами для картоплі, а потім викладаємо у форму для запікання.
Зверху кладемо наші гриби і м’ясо. Поливаємо все залишками соусу.
Готується таке блюдо в духовці — годину при 180 градусах.
Перед подачею можете додати подрібнену свіжу зелень.
Приємного апетиту!