Курячі гомілки з картоплею в духовці – прості і смачні рецепти

Простий рецепт гомілок з картоплею і майонезом в пакет для запікання

Для того щоб м’ясо приготувався швидше і зручніше перемішувати його з соусом, замість форми можна використовувати пакет. До того ж ваше блюдо гарантовано добре пропечеться. Втім, врахуйте — для страв, де важливий порядок шарів, такий спосіб не підійде. Але не рекомендую упускати його з уваги.

Інгредієнти:

  • 2 курячі гомілки;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 5-7 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • Майонез — 2-3 ст. л.;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • “Смачна” сіль (зі спеціями) — 2 ст. л.

Послідовність:

Промиваємо і обсушуємо гомілки, а потім надрізаємо їх по суглобу. Посипаємо по своєму смаку сіллю і поливаємо все ложкою олії. Як слід перемішавши, залишаємо маринуватися на годину.

Картоплю чистимо і ріжемо великими шматками. Додаємо до нього подрібнені цибуля та часник. Солимо і присмачую майонезом.

Як слід перемішавши картоплю, складаємо її в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо курячі гомілки. Зав’язуємо і запікаємо протягом години при 200 градусах.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти картоплю і курячі гомілки з печерицями в духовці

Що може бути краще, ніж поєднання соковитого м’яса і ароматних грибів? Особливо, якщо це смачні печериці. Давайте розглянемо ще один чудовий рецепт від нашого чергового автора і паралельно насолодитись апетитними фото.

Інгредієнти:

  • 2 курячі гомілки;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 600 г картоплі;
  • 200 г печериць;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • Сіль і перець;
  • Приправи для курки та картоплі — за смаком.

Послідовність:

Розрізаємо кожну гомілку на три шматки.

Змішуємо в мисці сметану і кетчуп (можна замінити томатною пастою). Перчимо і солимо за смаком.

Викладаємо в цю ж миску м’ясо і як слід перемішуємо. Посипаємо все дрібно порубаним часником.

Печериці промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Не дуже великі гриби можна просто розділити навпіл.

Кладемо їх в курки і ще раз перемішуємо все (краще руками). У такому вигляді залишаємо інгредієнти на 40-50 хвилин.

Цим часом чистимо і ріжемо картоплю.

Коли гриби і м’ясо промаринуются, беремо з їх миски трохи соусу і промазуємо їм картоплю. Посипаємо його приправами для картоплі, а потім викладаємо у форму для запікання.

Зверху кладемо наші гриби і м’ясо. Поливаємо все залишками соусу.

Готується таке блюдо в духовці — годину при 180 градусах.

Перед подачею можете додати подрібнену свіжу зелень.

Приємного апетиту!