Як приготувати окрошку з квасом, ковбасою і редискою (всі інгредієнти)
Цей варіантик трохи простіше. Я використовую його, коли у мене в запасі менше часу. Рекомендую вам теж ним користуватися, якщо хочеться побалувати себе смачною окрошкою, але стояти на кухні ніколи або лінь.
Інгредієнти:
- 2 свіжих огірка;
- 4 редиски;
- 300 г вареної ковбаси;
- 1.8 л квасу;
- 4 яйця;
- Сіль.
Послідовність:
Нарізаємо ковбасу невеликими кубиками і відправляємо в каструлю.
Додаємо до неї нарізані аналогічно свіжі огірки. З огірків перед нарізкою знімаємо шкірку.
Подрібнюємо редис і висипаємо до решти інгредієнтів.
Ну і останній інгредієнт — дрібно нарізані варені яйця.
Заливаємо все квасом і солимо. Добре перемішуємо і окрошка готова! Приємного апетиту.
Окрошка на квасі з ковбасою і свіжим огірком
Ну і ще один спосіб того, як приготувати холодну юшку — найчастіше таку окрошку я роблю для гостей або коли хочеться чогось пікантного. Вона виходить гострою і дуже ароматною. Абсолютна смакота!
Інгредієнти:
- 2 л хлібного квасу;
- 200 г шинки;
- 2-3 картоплини;
- 2-3 свіжих огірка;
- 8-10 редисок;
- 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
- 2 яйця;
- 0.5 пучка кропу;
- Сметана;
- Сіль, цукор, гірчиця.
Послідовність:
Картоплю запікаємо будь-яким зручним способом і очищаємо від шкірки. Варимо і чистимо яйця, відокремлюємо білок від жовтка (білки дрібно ріжемо). Всі свіжі овочі миємо і подрібнюємо. Картоплю натираємо на тертці. Шинку нарізаємо кубиками.
Цибулю дрібно ріжемо і розминаємо з сіллю.
Яєчні жовтки змішати з 1 ч. л. цукру і 1-2 ч. л. гірчиці. Кріп (гілочки, а не стебла) дрібно кришимо.
У глибокій каструлі змішуємо картоплю, огірки і редис. Додаємо шинку, кріп, нарізаний яєчний білок.
Розвести невеликою кількістю квасу суміш жовтків і гірчиці. Виливаємо її в каструлю. Висипаємо сюди ж цибулю.
Заливаємо все квасом і солимо за смаком. Прибираємо окрошку в холодильник на кілька годин.
Подаємо до столу зі сметаною і чорним хлібом. Готово!
От і все. Сподіваюся, що ці рецепти сподобаються вам так само, як і мені, і смачна домашня окрошка стане постійною частиною вашого раціону. Приємного апетиту!