Класична окрошка на квасі

Як приготувати окрошку з квасом, ковбасою і редискою (всі інгредієнти)

Цей варіантик трохи простіше. Я використовую його, коли у мене в запасі менше часу. Рекомендую вам теж ним користуватися, якщо хочеться побалувати себе смачною окрошкою, але стояти на кухні ніколи або лінь.

Інгредієнти:

  • 2 свіжих огірка;
  • 4 редиски;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 1.8 л квасу;
  • 4 яйця;
  • Сіль.

Послідовність:

Нарізаємо ковбасу невеликими кубиками і відправляємо в каструлю.

Додаємо до неї нарізані аналогічно свіжі огірки. З огірків перед нарізкою знімаємо шкірку.

Подрібнюємо редис і висипаємо до решти інгредієнтів.

Ну і останній інгредієнт — дрібно нарізані варені яйця.

Заливаємо все квасом і солимо. Добре перемішуємо і окрошка готова! Приємного апетиту.

Окрошка на квасі з ковбасою і свіжим огірком

Ну і ще один спосіб того, як приготувати холодну юшку — найчастіше таку окрошку я роблю для гостей або коли хочеться чогось пікантного. Вона виходить гострою і дуже ароматною. Абсолютна смакота!

Інгредієнти:

  • 2 л хлібного квасу;
  • 200 г шинки;
  • 2-3 картоплини;
  • 2-3 свіжих огірка;
  • 8-10 редисок;
  • 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 0.5 пучка кропу;
  • Сметана;
  • Сіль, цукор, гірчиця.

Послідовність:

Картоплю запікаємо будь-яким зручним способом і очищаємо від шкірки. Варимо і чистимо яйця, відокремлюємо білок від жовтка (білки дрібно ріжемо). Всі свіжі овочі миємо і подрібнюємо. Картоплю натираємо на тертці. Шинку нарізаємо кубиками.

Цибулю дрібно ріжемо і розминаємо з сіллю.

Яєчні жовтки змішати з 1 ч. л. цукру і 1-2 ч. л. гірчиці. Кріп (гілочки, а не стебла) дрібно кришимо.

У глибокій каструлі змішуємо картоплю, огірки і редис. Додаємо шинку, кріп, нарізаний яєчний білок.

Розвести невеликою кількістю квасу суміш жовтків і гірчиці. Виливаємо її в каструлю. Висипаємо сюди ж цибулю.

Заливаємо все квасом і солимо за смаком. Прибираємо окрошку в холодильник на кілька годин.

Подаємо до столу зі сметаною і чорним хлібом. Готово!

От і все. Сподіваюся, що ці рецепти сподобаються вам так само, як і мені, і смачна домашня окрошка стане постійною частиною вашого раціону. Приємного апетиту!