Гусак запечений в духовці – прості і смачні рецепти гусака, щоб м’ясо було соковитим і м’яким

Гусак в тесті запечена в духовці

Мабуть, самий незвичайний рецепт з цієї збірки. Гусака можна запікати в тесті, ви знали про це? При такому способі м’ясо виходить соковитим і готується набагато швидше, ніж в “чистому” вигляді.

Основні інгредієнти:

  • Тушка гусака;
  • 2 великих головки часнику;
  • Сіль і перець;
  • Спеції за смаком (наприклад, аджика).

Для начинки:

  • 1-1.5 склянки гречки;
  • Велика цибулина;
  • Трохи масла;
  • Відварені гриби.

Для тіста:

  • Два яйця;
  • Сіль;
  • Близько 1 кг борошна;
  • Вода — 3 склянки.

Послідовність:

Промиваємо гусака, обсушуємо і промазуємо сумішшю з подрібненого часнику, спецій і солі. У такому вигляді на добу залишаємо його в холодильнику.

Гречку теж промиваємо, заливаємо окропом, додаємо сіль і залишаємо набухати на ніч. Вранці зливаємо невпитавшуюся воду. Варені гриби розморожуємо (якщо потрібно) і обсмажуємо з нарізаною цибулею на олії. Додаємо перець і сіль. Змішуємо отриману начинку з гречкою.

Фаршируємо гусака, а потім зашиваємо всі отвори, що є. Стягаємо лапки щільною ниткою. Готуємо тісто і розгортаємо в пласт. Загортаємо в нього тушку і защипуємо краю.

Кладемо птицю на деко і накриваємо зверху фольгою. Запікаємо 3 години при 200 градусах, періодично перевіряючи. Якщо м’ясо підгорає, зменшуємо температуру і запікаємо довше.

Приємного апетиту!

Як запекти гусака шматочками до Нового року або Різдва

Ну і звичайно ж поговоримо про те, як запекти гусака шматочками. Не всім хочеться возитися з цілою тушкою. Тому, якщо підтискають терміни, раджу звернути увагу на цей варіант.

Інгредієнти:

  • Гусак вагою 700 г;
  • 1 морквина;
  • 4 яблука;
  • 2-3 лаврових листочка;
  • 3-6 зубчиків часнику;
  • Сіль і спеції.

Послідовність:

Готуємо гусака до готування (це ми вже навчилися робити в попередніх описах) і розрізаємо на частини. Натираємо шматочки сумішшю солі і спецій. В якості останніх підійдуть перець (чорний, червоний, духмяний), базилік, орегано і розмарин.

Складаємо м’ясо в рукав.

Чистимо моркву і яблука. Морква ріжемо брусочками, яблука — великими часточками разом з шкіркою.

Відправляємо їх до м’яса. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Проколювати його не треба!

Кладемо м’ясо у форму для запікання.

Готуємо гусака протягом години при 180 градусах. Після цього розрізаємо рукав.

М’ясо готове. Його можна подавати до столу.

Сподіваюся, ця невеличка добірка допоможе вам вразити своїх близьких кулінарними здібностями! Частіше балуйте їх смачненьким і, звичайно ж, не забувайте про себе. Приємного апетиту!