Гусак запечений в духовці – прості і смачні рецепти гусака, щоб м’ясо було соковитим і м’яким

Гусак в духовці цілком з хрусткою скоринкою у фользі

Для того щоб гусак приготувався швидше і вийшов хрустким, його слід запікати у фользі. Як правильно це зробити — нам розповість автор цього чудового кулінарного шедевра.

Інгредієнти:

  • Тушка гусака;
  • Цибуля — 2-3 головки;
  • Склянку рису;
  • Спеції;
  • Сіль;
  • Майонез;
  • 2-3 морквини.

Послідовність:

Моркву чистимо і нарізаємо соломкою. Рис заливаємо окропом, а потім солимо.

Цибулю ріжемо полуколечками. Ось так.

Злегка обсмажуємо його разом з соломкою моркви.

Додаємо до отриманої суміші пропарений рис.

Фаршируємо готовою начинкою гусака, заздалегідь підготовленого до готування. У нього потрібно ретельно вичистити нутрощі і промити тушку зовні і зсередини, а потім обсушити.

Зовні натираємо тушку будь-якими спеціями, які ви любите використовувати до м’яса.

А зверху покриваємо майонезом.

Обертаємо гусака фольгою і кладемо на деко на спинку. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.

Запікаємо м’ясо до повної готовності. Зазвичай на це потрібно близько 2.5-3 години. Періодично відкриваємо фольгу і поливаємо тушку утворився жиром.

Блюдо готове. Залишилося тільки нарізати на порції. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування гусака з картоплею

Доповнити м’ясо гусака можна не тільки фруктами. Відмінно для цього підходить і картопля! Запечений в духовці, він виходить ніжним і розсипчастим. Таке поєднання сподобається абсолютно всім.

Інгредієнти:

  • 1 тушка гусака;
  • 3-4 яблука;
  • 2 лаврових листочка;
  • 6-8 картоплин;
  • Сіль;
  • 2 ст. л. улюблених спецій для м’яса;
  • 1 ст. л. прованських трав.

Послідовність:

Пінцетом видаляємо залишки пір’я або колодок, якщо в цьому є необхідність. Обов’язково позбавляємося від нутрощів, ретельно вичищаючи всі-всі залишки. Промиваємо тушку водою і зовні, і зсередини. Коли стікає вода стане повністю прозорою, можна рухатися далі.

Відрізаємо шийку і краю крил.

Натираємо тушку і зовні, і всередині сіллю і сумішшю спецій. Трохи натискаємо на шкірку, ніби втираючи суміш.

Фаршируємо тушку цілими вимитими яблуками. Не зашиваємо.

Кладемо гусака в рукав і зав’язуємо його з обох сторін. Після цього перекладаємо м’ясо на деко і ставимо в духовку.

Готуємо страву протягом години при 180 градусах.

Поки птах готується, чистимо і ріжемо картоплю. Посипаємо його сіллю і травами, додаємо лаврові листочки.

Дістаємо гусака і розрізаємо рукав. Він нам більше не потрібен. Зливаємо утворився жир.

Заповнюємо вільний простір дека картоплею.

Відправляємо страву вже з картоплею в духовку ще на годину.

Подавати гусака до столу потрібно в цілому вигляді разом з шматочками картоплі.