Гусак в духовці цілком з хрусткою скоринкою у фользі
Для того щоб гусак приготувався швидше і вийшов хрустким, його слід запікати у фользі. Як правильно це зробити — нам розповість автор цього чудового кулінарного шедевра.
Інгредієнти:
- Тушка гусака;
- Цибуля — 2-3 головки;
- Склянку рису;
- Спеції;
- Сіль;
- Майонез;
- 2-3 морквини.
Послідовність:
Моркву чистимо і нарізаємо соломкою. Рис заливаємо окропом, а потім солимо.
Цибулю ріжемо полуколечками. Ось так.
Злегка обсмажуємо його разом з соломкою моркви.
Додаємо до отриманої суміші пропарений рис.
Фаршируємо готовою начинкою гусака, заздалегідь підготовленого до готування. У нього потрібно ретельно вичистити нутрощі і промити тушку зовні і зсередини, а потім обсушити.
Зовні натираємо тушку будь-якими спеціями, які ви любите використовувати до м’яса.
А зверху покриваємо майонезом.
Обертаємо гусака фольгою і кладемо на деко на спинку. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
Запікаємо м’ясо до повної готовності. Зазвичай на це потрібно близько 2.5-3 години. Періодично відкриваємо фольгу і поливаємо тушку утворився жиром.
Блюдо готове. Залишилося тільки нарізати на порції. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування гусака з картоплею
Доповнити м’ясо гусака можна не тільки фруктами. Відмінно для цього підходить і картопля! Запечений в духовці, він виходить ніжним і розсипчастим. Таке поєднання сподобається абсолютно всім.
Інгредієнти:
- 1 тушка гусака;
- 3-4 яблука;
- 2 лаврових листочка;
- 6-8 картоплин;
- Сіль;
- 2 ст. л. улюблених спецій для м’яса;
- 1 ст. л. прованських трав.
Послідовність:
Пінцетом видаляємо залишки пір’я або колодок, якщо в цьому є необхідність. Обов’язково позбавляємося від нутрощів, ретельно вичищаючи всі-всі залишки. Промиваємо тушку водою і зовні, і зсередини. Коли стікає вода стане повністю прозорою, можна рухатися далі.
Відрізаємо шийку і краю крил.
Натираємо тушку і зовні, і всередині сіллю і сумішшю спецій. Трохи натискаємо на шкірку, ніби втираючи суміш.
Фаршируємо тушку цілими вимитими яблуками. Не зашиваємо.
Кладемо гусака в рукав і зав’язуємо його з обох сторін. Після цього перекладаємо м’ясо на деко і ставимо в духовку.
Готуємо страву протягом години при 180 градусах.
Поки птах готується, чистимо і ріжемо картоплю. Посипаємо його сіллю і травами, додаємо лаврові листочки.
Дістаємо гусака і розрізаємо рукав. Він нам більше не потрібен. Зливаємо утворився жир.
Заповнюємо вільний простір дека картоплею.
Відправляємо страву вже з картоплею в духовку ще на годину.
Подавати гусака до столу потрібно в цілому вигляді разом з шматочками картоплі.