Буженина з свинини в духовці. Рецепти в домашніх умовах

Як приготувати буженину у фользі з гірчицею

Серед вас однозначно є цінителі м’ясних страв, різних закусок. Природно, я не змогла залишити вас без цього рецепта. Здавалося б, що ще нового і дивного можна придумати..? Повірте мені, можна!

І я вам скажу по секрету: на вас чекає ще два. ДВА таких рецепта. Почнемо з передостаннього.

Нам знадобиться:

  • Свинина (1,5 кг)
  • Готова гостра гірчиця
  • Часник (1 головка)
  • Червоний мелений перець (1 ч. л)
  • Чорний перець (1 ч. л)
  • Базилік, чебрець (пів чайної ложки)
  • Фольга
  • Сіль (2 ч. л)

Етапи:

1. Моєму м’ясо, очищаємо його від жирової плівки. Вода повинна бути проточною і прохолодною, окріп не включаємо.

2. Готуємо спеції. Насипаємо різні суміші, включаючи сіль, в яку-небудь невелику тарілочку. Чистимо часник. Часточки часнику обвалюємо в спеціях.

3. Робимо нам вже знайомі проколи в м’ясі — отвори, в які кладемо порізаний часник.

Рада! Такі проколи необхідно проводити з усіх сторін обов’язково.

5. Потім обмазуємо скрізь м’ясо спеціями з сіллю. Далі добренько, щільно змащуємо все гірчицею.

6. Ну що ж, м’ясо вже у фользі. Йому потрібно настоятися, залишаємо маринуватися на ніч у холодильнику. Ранок дістаємо і продовжуємо готування.

7. Ретельно покриваємо м’якоть ще одним шаром фольги, що б нічого згодом не витекло.

8. Ставимо в духовку, нагріваємо до 200 градусів. При такій температурі тримаємо буженину 30-40 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і чекаємо годину. Подаємо наше ласощі на стіл! Смакота!

Ну і ми підійшли з вами до заключного варіанту.

Буженина з свинини у фользі: рецепт на Новий рік

Новий рік — це сімейне свято, в якому застілля відіграє чи не ключову роль. Безумовно, страви на це застілля повинні відзначитися особливою вишуканістю. Саме таке блюдо ми з вами навчимося зараз готувати. Крім, подайте до нього пару салатиків, наприклад, Мімозу або Ніжність.

Нам знадобиться:

  • Свинина (1кг)
  • Часник 4-5 зубчиків)
  • Трави прованські (1 ч. л)
  • Сіль (0,5 ч. л)
  • Чорний перець мелений (0,25 ч. л)
  • Гірчиця (3 ч. л)
  • Масло рослинне (3-4 ст. л)

Етапи:

1. Готуємо мяско: ретельно миємо та очищаємо його. Дістаємо різні спеції.

2. Готуємо маринад. З’єднуємо гірчицю, масло, сіль, перець, часник, прованські трави. Все це ретельно змішуємо.

3. Рясно натираємо свинину з усіх боків сумішшю.

4. Загортаємо м’ясо у фольгу і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин.

5. Дістаємо з холодильника промаринований шматочок, щільно загорнути його ще декількома шарами фольги і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів. Залишаємо на 30-40 хвилин.

Можете діставати своє ласощі, нарізати його шматочками і подавати на стіл разом з овочами. Смак цього нового року вам запам’ятається точно.