Як приготувати буженину у фользі з гірчицею
Серед вас однозначно є цінителі м’ясних страв, різних закусок. Природно, я не змогла залишити вас без цього рецепта. Здавалося б, що ще нового і дивного можна придумати..? Повірте мені, можна!
І я вам скажу по секрету: на вас чекає ще два. ДВА таких рецепта. Почнемо з передостаннього.
Нам знадобиться:
- Свинина (1,5 кг)
- Готова гостра гірчиця
- Часник (1 головка)
- Червоний мелений перець (1 ч. л)
- Чорний перець (1 ч. л)
- Базилік, чебрець (пів чайної ложки)
- Фольга
- Сіль (2 ч. л)
Етапи:
1. Моєму м’ясо, очищаємо його від жирової плівки. Вода повинна бути проточною і прохолодною, окріп не включаємо.
2. Готуємо спеції. Насипаємо різні суміші, включаючи сіль, в яку-небудь невелику тарілочку. Чистимо часник. Часточки часнику обвалюємо в спеціях.
3. Робимо нам вже знайомі проколи в м’ясі — отвори, в які кладемо порізаний часник.
Рада! Такі проколи необхідно проводити з усіх сторін обов’язково.
5. Потім обмазуємо скрізь м’ясо спеціями з сіллю. Далі добренько, щільно змащуємо все гірчицею.
6. Ну що ж, м’ясо вже у фользі. Йому потрібно настоятися, залишаємо маринуватися на ніч у холодильнику. Ранок дістаємо і продовжуємо готування.
7. Ретельно покриваємо м’якоть ще одним шаром фольги, що б нічого згодом не витекло.
8. Ставимо в духовку, нагріваємо до 200 градусів. При такій температурі тримаємо буженину 30-40 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і чекаємо годину. Подаємо наше ласощі на стіл! Смакота!
Ну і ми підійшли з вами до заключного варіанту.
Буженина з свинини у фользі: рецепт на Новий рік
Новий рік — це сімейне свято, в якому застілля відіграє чи не ключову роль. Безумовно, страви на це застілля повинні відзначитися особливою вишуканістю. Саме таке блюдо ми з вами навчимося зараз готувати. Крім, подайте до нього пару салатиків, наприклад, Мімозу або Ніжність.
Нам знадобиться:
- Свинина (1кг)
- Часник 4-5 зубчиків)
- Трави прованські (1 ч. л)
- Сіль (0,5 ч. л)
- Чорний перець мелений (0,25 ч. л)
- Гірчиця (3 ч. л)
- Масло рослинне (3-4 ст. л)
Етапи:
1. Готуємо мяско: ретельно миємо та очищаємо його. Дістаємо різні спеції.
2. Готуємо маринад. З’єднуємо гірчицю, масло, сіль, перець, часник, прованські трави. Все це ретельно змішуємо.
3. Рясно натираємо свинину з усіх боків сумішшю.
4. Загортаємо м’ясо у фольгу і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин.
5. Дістаємо з холодильника промаринований шматочок, щільно загорнути його ще декількома шарами фольги і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів. Залишаємо на 30-40 хвилин.
Можете діставати своє ласощі, нарізати його шматочками і подавати на стіл разом з овочами. Смак цього нового року вам запам’ятається точно.