Буженина з свинини в духовці. Рецепти в домашніх умовах

Буженина з свинини запечена в рукаві (класичний рецепт)

Буженина з свинини, приготовлена в духовці з використанням рукава — ще один варіант приготування улюбленого м’яса. Його можна подавати з гарніром у додатку до ситного вечері, так і різати тоненькими соковитими скибочками на сніданок.

Друзі, ви зазвичай з чим подаєте такий ласий шматочок? Поділіться своєю думкою внизу нотатки. Буду дуже-дуже вдячна.

Нам знадобиться:

  • Вирізка свиняча (1 кг)
  • Вода (300 мл)
  • Мед (1 ч. л)
  • Сіль (1 ст. л)
  • Чорний перець (1 ст. л)
  • Червоний перець (1 ст. л)
  • Гірчиця (1 ст. л)

Етапи:

1. Беремо м’ясо, ретельно миємо його і акуратно видаляємо ножем шматочки жиру.

3. Приступаємо до наших спеціям. Червоний і чорний перці необхідно втерти в вирізку, гарненько розмазати. А також сіль.

4. Приступаємо до так званої заправці. З’єднуємо гірчицю з медом. Співвідношення 2:1. Отримуємо таку цікаву суміш.

5. Тепер починаємо натирати з усіх боків цією сумішшю наш шматок. Робимо це дуже ретельно!

6. Дістаємо кулінарний рукав, кладемо туди акуратно м’ясо. Краї плівки обов’язково чим-небудь затисніть.

7. Духовку нагріваємо до температури 200 градусів. Залишаємо там свинину на годину.

Дістаємо нашу буженину і можна подавати на стіл! Смакота!

Соковита і смачна буженина з морквою і часником

Щоб якось урізноманітнити ваш стіл, я вирішила додати саме цей рецепт. Моркву з часником — саме це поєднання додасть закуски пікантності і якоїсь унікальності. Не вірите, тоді швидше пробуйте дане поєднання.

Нам знадобиться:

  • Свиняча вирізка (1 кг)
  • Моркву (1 шт)
  • Часник (2 зубчики)
  • Мелений запашний перець (1/4 ч. л)
  • Паприка (1/4 ч. л)
  • Чорний перець (1/4 ч. л)
  • Мелений коріандр (1/4 ч. л)
  • Паприка (1/4 ч. л)
  • Сіль (за смаком)

Етапи:

1. Ретельно моєму свинину і очищаємо від плівок жиру. Шматочок беремо свіжий, обов’язково дивіться термін придатності на упаковці.

2. Нарізаємо моркву довгими брусочками. Ось так, як показано на даному фото.

3. Нарізаємо часник, занадто дрібно його не треба різати, такими пластинками.

4. Знову робимо прорізи в м’ясі. Кладемо туди часник і моркву. І натираємо м’якоть прянощами і сіллю.

5. Дістаємо фольгу і загортаємо в неї м’ясо. Слідом нагріваємо духовку до 220 градусів. Залишаємо свинину на годину. Дістаємо буженину і вуаля!

Ммм.. М’ясо ну дуже соковите. Приємного апетиту!