Хочете чогось вишуканого, але часу до приходу гостей залишилося зовсім трохи? Приготуйте салат з кальмарами! Крім того, що це нескладне блюдо виходить дуже смачним, воно ще й неймовірно поживне — так що ваші друзі обов’язково скажуть спасибі за ситний обід.
Найбільш відповідальний етап в приготуванні кальмарів — це їх варіння. Кальмари готуються в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин. Перед тепловою обробкою з них потрібно видалити прозору плівку (щоб вона знялася, обдайте тушку окропом), а також вийняти хітиновий стрижень.
Не тримайте кальмарів на вогні занадто довго, інакше вони стануть жорсткими. Все, що від вас потрібно — трохи уважності. Якщо ви все-таки боїтеся щось зіпсувати, вам підійдуть рецепти, які передбачають використання сирих кальмарів. Але ми про таких варіантах поки що не говорити.
Кальмаровый салат можна збирати практично з будь-яких інгредієнтів. Головне, щоб там був присутній основний компонент — власне, самі кальмари. В іншому ви практично не обмежені.
Не забувайте, на цьому сайті ви знайдете інші збірки закусок. Як на рахунок бутербродів з червоною рибою або робіть тарталетки з ікрою.
Салат з кальмарами, яйцем і огірком — самий простий і смачний рецепт
Ця ніжна закуска стане прекрасним доповненням будь-якого столу. З його приготуванням впорається кожен. Варто відзначити, що це один з найбільш відомих варіантів кальмарового салату, тому настійно рекомендую вам спробувати.
Продукти, які потрібно придбати:
- 2 яйця;
- 1-2 свіжих огірка;
- Майонез (можна замінити сметаною);
- Кальмар очищений — 2 туби;
- Сіль;
- Сухарики — за бажанням.
Послідовність:
Промиваємо кальмари і прибираємо з них плівочки. Варимо тушки протягом 3 хвилин, після чого дістаємо. Коли м’якоть повністю охолоне, нарізаємо її соломкою.
Свіжі огірки миємо й ріжемо наступним чином.
Яйця відварюємо і натираємо. Або, якщо є час, теж дрібно ріжемо.
Змішуємо все те, що у нас вийшло, в глибокій мисці. Додаємо за смаком сіль і звичайно не забуваємо про майонез. Який же салат без заправки?
Якщо ви подаєте кожну порцію закуски окремо, то попередньо викладіть на дно тарілок сухарики. Якщо ставите страву на стіл у загальній салатниці — взагалі не використовуйте їх, інакше вони розбухнуть і будуть псувати вигляд. От і все. Приємного апетиту!
Салат з кальмарів та креветок
Наш другий салатик припаде до смаку любителям морепродуктів. До речі, незважаючи на те, що страва виходить ситним, його можна назвати дієтичним.
Тому вдосталь наїстися зможуть навіть ті гості, які ретельно стежать за фігурою.
Необхідні інгредієнти:
- 200 г кальмарів;
- Листя салату — 100 г;
- 8-10 помідорок черрі;
- 16 маслин;
- 150 г креветок (для зручності купіть очищені);
- Столова ложка лимонного соку;
- 2 зубчики часнику;
- Петрушка — невеликий пучок;
- 5 ст. л. рослинного масла;
- Цукор — чайна ложка;
- 4 ст. л. соєвого соусу.
Послідовність:
Відварюємо кальмари і креветки. Найменші кальмари варимо рівно хвилину, самі великі креветки — близько трьох. Даємо їм повністю охолонути, а потім нарізаємо: кальмари кільцями, а великі креветки — навпіл уздовж довжини. Дрібні можна не чіпати.
Окремо готуємо соус. Подрібнюємо часник і петрушку і перетираємо їх з цукром до стану кашки. Після перекладаємо суміш у склянку і заливаємо олією, лимонним соком і соєвим соусом. Все ретельно перемішуємо.
Помідори миємо й акуратно розрізаємо на 2-4 частини (щоб було красиво).
Починаємо оформлення страви. Автор рецепта пропонує викласти масу кільцем. Для цього він бере велике блюдо і ставить в його центр невелику круглу ємність. По краях страви розміщуються інгредієнти. Нижній шар — листя салату, а верхній — кальмари, креветки, оливки і помідори.
Перед подачею закуски ще раз добре перемішуємо соус і поливаємо їм страву зверху. Можна подати соус разом з салатом (наприклад, поставивши в центр кільця). Готово!
Як приготувати салат з крабовими паличками і кальмарами
Поєднувати кальмари можна не тільки з дорогими дарами моря. Їх чудово доповнять навіть звичайні крабові палички. Що нам і демонструє автор нашого чергового рецепта.
Список інгредієнтів:
- 1 кальмар;
- Половинка огірка;
- 1 ст. л. майонезу;
- Яйце (потрібно відварити);
- Крабові палички — 50 г;
- Сіль і перець;
- Кріп.
Послідовність:
Спочатку готуємо всі інгредієнти. Яйце чистимо, огірок моєму, з паличок знімаємо плівку. Кальмар варимо рівно хвилину, а потім дістаємо і даємо охолонути.
Огірок нарізаємо невеликими кубиками. Ось так.
Те ж саме робимо з вареним яйцем. Як ви вже розумієте, воно повинно бути зварене круто.
Крабові палички розрізаємо вздовж навпіл, а потім кожну половинку — на більш дрібні шматочки.
Кальмар нам теж знадобиться у вигляді невеликих кубиків.
Змішуємо все, що ми приготували. Заправляємо салат спеціями і додаємо зелень. Не забуваємо про майонез.
Готово!
Грибний салат з кальмарами
Що може бути ситніше, соковитіше і більш насиченим, ніж поєднання грибів і кальмарів? Свіжі печериці не тільки прекрасно відтіняють їх смак, але і внесуть в салат свої власні ароматні нотки. Цей варіант — чудове рішення для святкового столу, тому також раджу вам до нього придивитися.
Інгредієнти:
- 3 свіжоморожених кальмарів;
- 300 г печериць (свіжих);
- Майонез;
- Твердий сир — 100 г;
- Волоські горіхи — 80 г;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Послідовність:
Чистимо цибулю і печериці, а потім подрібнюємо їх — так само, як на фото нижче.
Перемішуємо ці інгредієнти і обсмажуємо на олії до повної готовності. Перчимо і солимо, а потім даємо отриманої масі охолонути.
Розморожуємо кальмари і промиваємо під струменем води. Очищаємо, а після відварюємо протягом 30 секунд. Після повного охолодження видаляємо всі пленочки і хітиновий стрижень.
Решту ріжемо тонкою соломкою.
Беремо велику миску і викладаємо на дно цибульно-грибну суміш.
Наступним шаром кладемо кальмари, після чого рясно змащуємо салат майонезом.
Посипаємо все твердим сиром, натертим на середній тертці.
Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо. Посипаємо ними нашу страву.
Страва готова! Перед тим, як подати до столу, потримайте його кілька годин в холодильнику — так страва вийде більш соковитим. Приємного апетиту!
Як зробити кальмаровый салат з кукурудзою
Наступний наш варіантик вийде дійсно ніжним. Заправляти його треба безпосередньо перед подачею до столу, тоді всі інгредієнти збережуть свою форму. Кальмаровый салат з кукурудзою стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру, так і самостійною прикрасою вашого столу.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- Сіль;
- Пучок зелені;
- 0.5 банки консервованої кукурудзи;
- 1 цибулина;
- 2 тушки кальмара;
- Сметана/майонез — за смаком.
Послідовність:
Моєму кальмари і очищаємо від плівок. Варимо тушки протягом 3-4 хвилин.
Цибулю чистимо і ріжемо дуже тонкими кільцями. Зелень теж подрібнюємо. Кукурудзу відкидаємо на друшляк і даємо стекти з неї рідини.
Коли кальмари охолонуть, нарізаємо їх соломкою.
Яйця відварюємо і теж дрібно ріжемо.
Складаємо все в миску.
Додаємо сіль і майонез зі сметаною. Залишилося все перемішати і подавайте, удачі!
Дуже смачний салат з кальмарами і ікрою
Ну і, нарешті, останній спосіб приготування — знову поєднуємо морські інгредієнти. На цей раз доповнюємо кальмари ікрою. Як бачите, їх нейтральний смак дозволяє використовувати практично будь-які продукти, а отже відкриває широке поле для експериментів.
Інгредієнти:
- Кальмар — 250 г;
- 5 яєць;
- 200 г крабових паличок;
- Сіль;
- Майонез;
- 1 ст. л. червоної ікри;
- Листя салату.
Послідовність:
Промиваємо кальмари, після чого відварюємо протягом 3 хвилин. Далі дістаємо і залишаємо їх остигати.
Ріжемо кальмари соломкою і викладаємо в салатницю.
Перемішуємо їх зі столовою ложкою майонезу, після чого залишаємо на 10-15 хвилин.
Додаємо крабові палички, теж нарізані невеликими смужками.
З варених яєць знімаємо шкаралупу. Нарізаємо їх довільно і теж відправляємо в миску.
Додаємо майонез і столову ложку ікри. Все ретельно перемішуємо.
На плоске блюдо кладемо вимиті салатні листя. На них зверху красиво викладаємо салат.
Його можна подавати до столу.
А ось ще один страшенно смачний салат з кальмарами, пропоную познайомитися з ним і подивитися відео з ютуба.
На цьому наша добірка закінчена. Скористайтеся будь-яким з цих рецептів, коли захочете здивувати своїх близьких або гостей чимось вишуканим. Приємного апетиту!