Салат Ніжність з куркою – класичні рецепти

Смачна Ніжність з огірком і яйцем

Як я вже говорила, варіацій цієї страви безліч. Ми не можемо пройти повз всіх інших. Тому йдемо з вами далі.

Хочете дізнатися, як є свій улюблений салат і при цьому бути завжди у формі? Я ж знаю, що хочете. Для цього нам з вами на допомогу прийде низькокалорійний варіант усіма улюбленої «Ніжності».

Для цього нам знадобиться:

  • яйця (3-5 шт.)
  • свіжі огірки (450-500г)
  • сметана (200-300 мл)
  • мед 3 ст. л)
  • солодка або гостра гірчиця (1 стл)
  • лимон (маленький.1шт)
  • олія оливкова/рослинне (3 ст. л)
  • сіль, перець чорний (за смаком)
  • паприка

Приступимо до приготування:

1. Варимо яйця (їх Потрібно поставити варитися хвилин на 15-20). Після їх остуджуємо і чистимо.

2. Тим часом моєму огірки, очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.

3. Тремо на тертці яйця. Білки і жовтки відокремлювати не потрібно, натираємо всі разом.

4. Далі нам знадобиться окрема ємність. Її ми заповнюємо оливковою/рослинною олією, медом, гірчицею, перцем, лимонним соком і все це солимо.

А ти знав? Ретельно все це перемішуємо, збовтуємо. Необхідно, щоб всі компоненти змішалися один з одним і віддали свій неповторний смак.

5. Далі змішуємо все це з огірками і яйцями.

6. По закінченні нашу страву посипаємо паприкою (тільки в міру). Bon Appétit!

І на цьому ми з вами не прощаємось!

Рецепт салату з грибами і куркою

Цей вид салату вражає своєю ніжністю. А все чому? Тому,що саме в цьому рецепті з’являються наші улюблені грибочки. Дуже цікавий варіант приготування. Виходить очманіло!

Для цього нам знадобиться:

  • Куряче філе (200 г)
  • Мариновані печериці (200 г)
  • Яйця (2-3 шт)
  • Ріпчасту цибулю (1-2 шт)
  • Сир (100 г)
  • Майонез (за смаком)
  • Чорний перець, сіль ( за смаком)
  • Масло рослинне ( 1 ст. л)

Приступаємо до приготування:

1. Моєму куряче філе, ставимо його варитися.

2. Ставимо варитися яйця. Доводимо їх до стану крутих, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.


3. Тоненько нарізаємо цибулю і гриби. Робимо це так, як показано на цьому фото.

4. Поки наші інгредієнти варяться, ставимо нагріватися на рослинному маслі сковорідку. Кидаємо туди спочатку цибулю для обжарювання, потім додаємо дрібку солі, ретельно перемішуємо і додаємо гриби. Обсмажуємо все це.

5. Дістаємо вже сварившееся філе, ріжемо його на шматочки.


6. Тремо на тертці сир. Далі беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Трьом білки і жовтки окремо один від одного.

7. Далі, як і в першому рецепті, ми формуємо з вами шари салату. Перший шар-курка. Потім ми змащуємо його майонезом. Далі кладемо частково гриби з цибулею. Потім додаємо потертий сир (але не весь). Також цей шар поливаємо майонезом.

8. Наступний шар-терті білки, поверх них змащуємо майонезом. Далі ми повинні в тій же послідовності прокласти залишилися інгредієнти. Але завершальним шаром будуть терті жовтки. Акуратно розкладіть. Залишаємо салат в холодильнику для просочення (хвилин 20-30). Bon Appétit!