Сациві з курки по-грузинськи – класичний рецепт

Грузинське сациві з курки: простий рецепт в мультиварці

Якщо часу мало, а хочеться побалувати себе, можете приготувати сациві в мультиварці. Класична техніка цього не передбачає, але на самому ділі виходить не менш смачно — перевірте.

Інгредієнти:

  • 600-700 г курки;
  • 150 г ядер волоських горіхів;
  • 1-2 цибулини;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • Пара пучок хмелі-сунелі;
  • 2-3 лаврових листочка;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Пара пучок червоного меленого перцю;
  • 0.5 пучка кінзи або петрушки;
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Послідовність:

Промиваємо курку під струменем води і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо лаврушку, сіль, після чого заливаємо м’ясо гарячою водою. Якщо птах бройлерна, готуємо годину на режимі “Суп” або “Варка”. Готуємо 1.5 години, якщо курка домашня.

Викладаємо варену тушку в миску і в окрему ємність зливаємо бульйон. Промиваємо чашу мультиварки.

Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера.

Цибулю дрібно ріжемо. У чашу мультиварки наливаємо олію і прогріваємо його на режимі “Смаження” протягом 20 хвилин. Після цього додаємо цибулю і готуємо на тому ж режимі 3-4 хвилини.

Додаємо до цибулі горіхи і червоний перець. Сюди ж додаємо пропущені через прес зубчики часнику.

Вливаємо в чашу 1-1.5 ополоника бульйону. Додаємо за смаком зелень і інші спеції.

Викладаємо в отриманий соус курку і тушкуємо 5-7 хвилин у закритому мультиварці. Після цього перевертаємо м’ясо на іншу сторону.

Ще через 5-7 хвилин блюдо буде готово. Розкладаємо його по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!