Грузинське сациві з курки: простий рецепт в мультиварці
Якщо часу мало, а хочеться побалувати себе, можете приготувати сациві в мультиварці. Класична техніка цього не передбачає, але на самому ділі виходить не менш смачно — перевірте.
Інгредієнти:
- 600-700 г курки;
- 150 г ядер волоських горіхів;
- 1-2 цибулини;
- 1-2 зубчики часнику;
- Пара пучок хмелі-сунелі;
- 2-3 лаврових листочка;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Пара пучок червоного меленого перцю;
- 0.5 пучка кінзи або петрушки;
- Сіль і чорний перець за смаком.
Послідовність:
Промиваємо курку під струменем води і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо лаврушку, сіль, після чого заливаємо м’ясо гарячою водою. Якщо птах бройлерна, готуємо годину на режимі “Суп” або “Варка”. Готуємо 1.5 години, якщо курка домашня.
Викладаємо варену тушку в миску і в окрему ємність зливаємо бульйон. Промиваємо чашу мультиварки.
Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера.
Цибулю дрібно ріжемо. У чашу мультиварки наливаємо олію і прогріваємо його на режимі “Смаження” протягом 20 хвилин. Після цього додаємо цибулю і готуємо на тому ж режимі 3-4 хвилини.
Додаємо до цибулі горіхи і червоний перець. Сюди ж додаємо пропущені через прес зубчики часнику.
Вливаємо в чашу 1-1.5 ополоника бульйону. Додаємо за смаком зелень і інші спеції.
Викладаємо в отриманий соус курку і тушкуємо 5-7 хвилин у закритому мультиварці. Після цього перевертаємо м’ясо на іншу сторону.
Ще через 5-7 хвилин блюдо буде готово. Розкладаємо його по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!