Як приготувати сациві з волоськими горіхами і куркою
Як ви вже помітили, в сациві курка часто доповнюється волоськими горіхами. Вони надають страві особливого смаку. Ось вам ще один варіант соусу з цим інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 2 кг курки;
- 1 стакан волоських горіхів;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2 цибулини;
- Сіль за смаком;
- Кінза, кріп, петрушка, зелена цибуля — 1.5 пучка (всі разом);
- Мелена паприка, червоний мелений перець, коріандр — 1 ст. л. (всі разом).
Послідовність:
Ділимо курку на шматочки, перекладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Варимо протягом години (якщо птиця домашня — довше).
Цибулю ріжемо невеликими шматочками.
І рівномірно обсмажуємо його.
Волоські горіхи подрібнюємо в пудру.
Додаємо горіхову суміш до смаженого цибулі і посипаємо все спеціями.
Сюди ж вливаємо 2-3 ополоника бульйону.
Розбираємо варену птицю на невеликі шматочки і викладаємо їх у соус. В курці не повинно бути кісточок.
Додаємо подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Рецепт сациві з курячим м’ясом і грибами
Зазвичай сациві готують з курки, але не меншою популярністю користується соус з грибів.
У цьому варіанті ми сумісний дві версії: зробимо грибний соус і подамо його з м’ясом.
Інгредієнти:
- 300 г печериць;
- 100 г волоських горіхів;
- 4 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 150 мл курячого бульйону;
- 3 гілочки зелені;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 4 лаврових листочка;
- ⅓ Ч. л. хмелі-сунелі.
Послідовність:
Додавати соус будемо до курки, тому заздалегідь окремо приготуйте її по своєму улюбленому варіанту. Бульйон не виливайте, він знадобиться для грибного сациві.
Чистимо та миємо гриби.
Викладаємо їх у каструлю з підсоленою водою і додаємо лаврушку. Гриби варимо 25-30 хвилин, після чого пробуємо на готовність.
Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес.
Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками.
Обсмажуємо цибулю до появи карамельного відтінку. Вогонь повинен бути маленьким.
Змішуємо в блендері горіхи, смажену цибулю, часник і зелень. Додаємо 50 мл грибного бульйону і перемелюємо все в однорідну масу.
Виходить апетитна горіхово-часникова паста.
Готові гриби виймаємо з бульйону і ріжемо на 3-4 частини. Розмір шматочків можете змінювати на свій смак, я люблю побільше.
Змішуємо гриби і горіхову пасту. Додаємо хмелі-сунелі і 100 мл курячого або грибного бульйону. Все перемішуємо і ставимо в холодильник, щоб соус загус.
Подаємо сациві з куркою, приготованим за улюбленим рецептом. Але насправді таке блюдо може бути і самостійним. Готове.
А тепер ще один спосіб приготування сациві тільки у відеоформаті:
Тепер ви знаєте, як порадувати себе і свою сім’ю справжнім стравою грузинської кухні. А якщо хочете знайти ще більше цікавого, ласкаво просимо на інші сторінки мого блогу. Приємного апетиту!