Сациві з курки по-грузинськи – класичний рецепт

Як приготувати сациві з волоськими горіхами і куркою

Як ви вже помітили, в сациві курка часто доповнюється волоськими горіхами. Вони надають страві особливого смаку. Ось вам ще один варіант соусу з цим інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • 2 кг курки;
  • 1 стакан волоських горіхів;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 цибулини;
  • Сіль за смаком;
  • Кінза, кріп, петрушка, зелена цибуля — 1.5 пучка (всі разом);
  • Мелена паприка, червоний мелений перець, коріандр — 1 ст. л. (всі разом).

Послідовність:

Ділимо курку на шматочки, перекладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Варимо протягом години (якщо птиця домашня — довше).

Цибулю ріжемо невеликими шматочками.

І рівномірно обсмажуємо його.

Волоські горіхи подрібнюємо в пудру.

Додаємо горіхову суміш до смаженого цибулі і посипаємо все спеціями.

Сюди ж вливаємо 2-3 ополоника бульйону.

Розбираємо варену птицю на невеликі шматочки і викладаємо їх у соус. В курці не повинно бути кісточок.

Додаємо подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Рецепт сациві з курячим м’ясом і грибами

Зазвичай сациві готують з курки, але не меншою популярністю користується соус з грибів.

У цьому варіанті ми сумісний дві версії: зробимо грибний соус і подамо його з м’ясом.

Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл курячого бульйону;
  • 3 гілочки зелені;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 4 лаврових листочка;
  • ⅓ Ч. л. хмелі-сунелі.

Послідовність:

Додавати соус будемо до курки, тому заздалегідь окремо приготуйте її по своєму улюбленому варіанту. Бульйон не виливайте, він знадобиться для грибного сациві.

Чистимо та миємо гриби.

Викладаємо їх у каструлю з підсоленою водою і додаємо лаврушку. Гриби варимо 25-30 хвилин, після чого пробуємо на готовність.

Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес.

Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками.

Обсмажуємо цибулю до появи карамельного відтінку. Вогонь повинен бути маленьким.

Змішуємо в блендері горіхи, смажену цибулю, часник і зелень. Додаємо 50 мл грибного бульйону і перемелюємо все в однорідну масу.

Виходить апетитна горіхово-часникова паста.

Готові гриби виймаємо з бульйону і ріжемо на 3-4 частини. Розмір шматочків можете змінювати на свій смак, я люблю побільше.

Змішуємо гриби і горіхову пасту. Додаємо хмелі-сунелі і 100 мл курячого або грибного бульйону. Все перемішуємо і ставимо в холодильник, щоб соус загус.

Подаємо сациві з куркою, приготованим за улюбленим рецептом. Але насправді таке блюдо може бути і самостійним. Готове.

А тепер ще один спосіб приготування сациві тільки у відеоформаті:

Тепер ви знаєте, як порадувати себе і свою сім’ю справжнім стравою грузинської кухні. А якщо хочете знайти ще більше цікавого, ласкаво просимо на інші сторінки мого блогу. Приємного апетиту!