Підживлення смородини навесні: чим підгодувати для хорошого врожаю, як правильно

Підживлення смородини бур’янами

У відро води додай кілограм свіжоскошеної трави та дай настоятися близько тижня у теплі, щоб рідина забродила. У тебе вийде концентрований настій для поливу, який необхідно розвести перед використанням чистою водою 1:10. Трава повинна бути свіжою, тому листя або сіно з минулого року не підходять.

Трава та бур'яни - Чим підгодувати смородину навесні

Підживлення картопляними очищеннями

Шкірку та обрізки картоплі можна просто закласти в грунт біля чагарників. Але багатий на крохмаль настій з окропом 1:1 буде набагато ефективнішим і зручнішим у застосуванні. Його потрібно охолодити та вносити прямо біля кореня по три літри.

Картопляні очищення - Чим підгодувати смородину навесні

Підживлення смородини банановою шкіркою

Приготуй рідину зі шкірки десятка бананів у відрі води, залиш настоятися приблизно на тиждень. Цей настій теж відмінно підходить для поливу смородинових чагарників, особливо чорних. Банани містять багато калію, і при цьому – без хлору, що призводить до хлорозу листя.

Бананова шкірка - Чим підгодувати смородину навесні

Підживлення хлібними кірками

У відрі води замочіть 1 кг черствого темного хліба, додай 50 г дріжджів і 2 ст.л. цукру. Нехай маса настоїться кілька днів і добре перебродить. Після внесення під кущ замульчируй його – так ти довше збережеш поживні речовини та відвадиш птахів.

Хлібні кірки - Чим підгодувати смородину навесні

Підживлення смородини дріжджами

Дай настоятися пару годин розчину з відра води, півкіло дріжджів та 100 г цукру. Вийде дуже концентрована поживна суміш для прискорення росту та розвитку. Розведи розчин 1:10 водою та використовуй замість прикореневого поливу.

Дріжджі - Чим підгодувати смородину навесні

Чим підгодувати смородину навесні для гарного врожаю?

Раннявесня обробка вирішує кілька завдань: стимулює набір зеленої маси, забезпечує рясно цвітіння, сприяє зростанню молодих пагонів. І, звичайно ж, закладає основу для майбутнього врожаю та сприяє накопиченню поживних речовин наступної зими.