Французький рецепт м’яса з картоплею і помідорами
Популярний варіант приготування це шматочки м’яса і картоплі в поєднанні з помідорами.
Оригінально! Запекаясь, вони надають страві ніжність і роблять смак інших інгредієнтів, що входять до складу, більш свіжим і яскравим.
Нам знадобиться (на 4 порції):
- Свинина – 300 г;
- 200 г сиру;
- 1 цибулини;
- 5 середніх картоплин;
- 2 помідори;
- 150 г майонезу;
- Сіль;
- Мелений чорний перець.
Послідовність:
Нарізане тонкими скибочками м’ясо відбийте і викладіть на деко, покрите пергаментним папером. Додайте сіль і перець-на-віч, а поверх нанесіть тонкий шар майонезу.
Наступним шаром розкладіть картоплю. Він повинен бути нарізана на тонкі скибочки. Так само покрийте його майонезом і посоліть.
Далі викладіть нарізані кружальцями цибулю і помідори.
Пам’ятаєте! Цей шар, як і попередні, не забудьте посолити і змастити соусом.
Середній час запікання м’яса по цьому рецепту становить 45-50 хвилин при температурі 200 градусів. Коли страва буде готове, дістаньте його з духовки, посипте тертим сиром і поставте назад ще ненадовго, щоб той розплавився.
Ситне частування можна подавати до столу. Попередньо не забудьте розрізати його на порції і прикрасити листочками зелені. Приємного апетиту!
Ніжне м’ясо свинини, запечене в духовці по-французьки
М’ясо по-французьки, приготоване з свинини, володіє особливою ніжністю і буквально тане в роті. Незважаючи на уявну простоту інгредієнтів, блюдо має витончений смак, який, без сумніву, залишить небайдужим будь-якого гостя. А ви як вважаєте?
Нам знадобляться (10 порцій):
- 1 ст. л. гірчиці;
- Стільки ж соєвого соусу;
- 0.5 кг свинячого ошийка;
- 20 г твердого сиру, натертого на крупній тертці;
- Майонез;
- Сіль і суміш мелених перців за смаком.
Послідовність:
М’ясо промийте під струменем води і, нарізавши шматочками приблизно по 2 см в товщину, відбийте їх з обох боків за допомогою спеціального молотка.
Викладіть шматочки на деко, попередньо покритий пергаментним папером. Кожен биточек обмажте гірчицею і соєвим соусом. Додайте сіль і перець.
Після цього шар кожного шматка покрийте ще майонезом і рясно посипте сиром.
У такому вигляді залиште страву запікатися в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли буде готове мяско, розріжте його на 10 шматочків і подавайте до столу. При бажанні можна прикрасити готову страву зеленню. Приємного апетиту!