Мясо по-французьки з картоплею. Топ-6 кращих рецептів мяса в духовці

Французький рецепт м’яса з картоплею і помідорами

Популярний варіант приготування це шматочки м’яса і картоплі в поєднанні з помідорами.

Оригінально! Запекаясь, вони надають страві ніжність і роблять смак інших інгредієнтів, що входять до складу, більш свіжим і яскравим.

Нам знадобиться (на 4 порції):

  • Свинина – 300 г;
  • 200 г сиру;
  • 1 цибулини;
  • 5 середніх картоплин;
  • 2 помідори;
  • 150 г майонезу;
  • Сіль;
  • Мелений чорний перець.

Послідовність:

Нарізане тонкими скибочками м’ясо відбийте і викладіть на деко, покрите пергаментним папером. Додайте сіль і перець-на-віч, а поверх нанесіть тонкий шар майонезу.

Наступним шаром розкладіть картоплю. Він повинен бути нарізана на тонкі скибочки. Так само покрийте його майонезом і посоліть.

Далі викладіть нарізані кружальцями цибулю і помідори.

Пам’ятаєте! Цей шар, як і попередні, не забудьте посолити і змастити соусом.

Середній час запікання м’яса по цьому рецепту становить 45-50 хвилин при температурі 200 градусів. Коли страва буде готове, дістаньте його з духовки, посипте тертим сиром і поставте назад ще ненадовго, щоб той розплавився.

Ситне частування можна подавати до столу. Попередньо не забудьте розрізати його на порції і прикрасити листочками зелені. Приємного апетиту!

Ніжне м’ясо свинини, запечене в духовці по-французьки

М’ясо по-французьки, приготоване з свинини, володіє особливою ніжністю і буквально тане в роті. Незважаючи на уявну простоту інгредієнтів, блюдо має витончений смак, який, без сумніву, залишить небайдужим будь-якого гостя. А ви як вважаєте?

Нам знадобляться (10 порцій):

  • 1 ст. л. гірчиці;
  • Стільки ж соєвого соусу;
  • 0.5 кг свинячого ошийка;
  • 20 г твердого сиру, натертого на крупній тертці;
  • Майонез;
  • Сіль і суміш мелених перців за смаком.

Послідовність:

М’ясо промийте під струменем води і, нарізавши шматочками приблизно по 2 см в товщину, відбийте їх з обох боків за допомогою спеціального молотка.

Викладіть шматочки на деко, попередньо покритий пергаментним папером. Кожен биточек обмажте гірчицею і соєвим соусом. Додайте сіль і перець.

Після цього шар кожного шматка покрийте ще майонезом і рясно посипте сиром.

У такому вигляді залиште страву запікатися в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли буде готове мяско, розріжте його на 10 шматочків і подавайте до столу. При бажанні можна прикрасити готову страву зеленню. Приємного апетиту!