Мясо по-французьки з картоплею. Топ-6 кращих рецептів мяса в духовці

М’ясо по-французьки з курки з картоплею

М’ясо по-французьки з куркою в якості основного інгредієнта зустрічається досить часто. Це пояснюється тим, що куряче філе набагато легше для засвоєння, ніж яловичина або свинина.

Ви уявляєте? Готову страву виходить майже дієтичним, але від цього не менш смачним і ситним.

Нам знадобиться:

  • 300 г твердого сиру;
  • 3 цибулини;
  • Куряче філе – 3 шт.;
  • Майонез;
  • Сіль і чорний перець;
  • Рослинне масло.

Послідовність:

Куряче філе промийте, просушіть і наріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок відбийте за допомогою молотка. Для того, щоб не забруднити кухню, м’ясо перед відбиттям краще класти в целофановий пакетик.

Філе посоліть і поперчіть і, переклавши в окрему ємність, залиште на 20 хвилин, щоб дати йому просочитися. Для того, щоб шматочки не злиплися один з одним, можна трохи змастити їх олією.

На деко, також змащений маслом, тонким шаром викладіть нарізану півкільцями цибулю.

Зверху рівномірно розподіліть м’ясо і здобріть його майонезом.

Засипте все натертим на крупній тертці сиром. Ох, як це виглядає грандіозно, що пальчики оближеш! Ам-ам.

Приготована за цим рецептом ласощі, потрібно запікати в духовці при температурі 200 градусів протягом 30-40 хвилин. Ви зрозумієте, що страва готова, коли сир добре підрум’яниться. При бажанні можна прикрасити зеленню або шматочками лимона і в такому вигляді подавати до столу. Приємного апетиту!

Простий рецепт запікання м’яса по-французьки з грибами і картоплею

Ще одне гармонійне поєднання – м’ясо і гриби. Смак свинини тут звучить зовсім по-новому, купуючи особливу яскравість.

Супер! Цей варіант виконання зручний тим, навіть без додавання гарніру ви отримуєте повноцінне друге блюдо – ситне, вишукане й ароматне.

Нам знадобиться:

  • 300 г печериць;
  • Свинина – 0.5–0.6 кг;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Майонез;
  • 1-2 помідори;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Солодкий перець – 1 шт.;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Сіль і перець;
  • Прованські трави;
  • Вершкове масло.

Послідовність:

Розрізавши м’ясо на шматочки потрібної величини, відбийте кожен з них і, натерти спеціями з майонезом і тиском часником, залиште на 1-1.5 години.

Гриби наріжте кільцями і обсмажте на вершковому маслі до отримання апетитною скоринки.

Таким же чином наріжте цибулю, помідори і перець.

Тепер, коли всі компоненти приготовані, можна приступати до викладання шарів:
1. Свинина;
2. Цибуля;
3. Печериці;
4. Помідори;
5. Перець;
6. Майонез;
7. Тертий сир.

Блюдо випікається в духовці на середньому вогні протягом 60 хвилин. Гаряче і ароматне м’ясо перед подаванням на стіл варто розділити на необхідну кількість порцій. Допускається додавання прикрас у вигляді зелені або інших інгредієнтів за смаком. Приємного апетиту!