Манти – рецепти приготування. Як ліпити манти красиво і швидко

Рецепт мантів з м’ясом по-узбецьки

Все-таки це блюдо — родич східної Азії і не тільки. Саме тому ми повинні знати всілякі варіації його приготування. Як готували цю страву традиційно кухаря і просто домогосподарки, чия кухня породила таку смакоту, яку споживаємо по сей день і ми з вами.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • борошно пшеничне (400 г)
  • вода (120 г)
  • сіль 1 щіпка)

Начинка:

  • баранина (0,5 кг)
  • баранячий жир (50 г)
  • цибуля ріпчаста (300 г)
  • перець і сіль (за смаком)

Послідовність:

1. Замішуємо з вами тісто. З’єднуємо воду з борошном, додаємо сіль.

2. Приступаємо до фаршу. Нарізаємо дрібно цибулю і м’ясо. Додаємо перець і сіль. Все змішуємо, перемішуємо до однорідної маси.

3. Далі ми розгортаємо коржі, всередину кожної поміщаємо нашу начинку, а поверх неї – подрібнений жир. Манти повинні бути добре заліплені.

4. Кладемо їх в мантоварку на півгодини.

Страва готова! Подавайте до столу зі сметаною і зеленню.

Готуємо мантики з гарбузом швидко і смачно!

Дуже незвичайний рецепт зараз вам розповім це манти з гарбузовою начинкою. Це найбільш корисний варіант, адже всі ми знаємо, скільки поживних і необхідних нашому організму речовин містить у собі гарбуз. Страва вийде і смачне і соковите, і найголовніше – корисне!

Нам знадобиться:

  • очищена гарбуз (600 г)
  • ріпчасту цибулю (400 г)
  • вершкове масло (200 г)
  • пшеничне борошно (3 склянки)
  • яйця (1 шт)
  • вода (1 склянка)
  • перець духмяний (1 ч. л)
  • сіль ( за смаком)

Послідовність:

1. Замішуємо тісто. Беремо глибоку миску, додаємо туди воду, яйце, борошно та сіль. Готове тісто закутуємо в харчову плівку і залишаємо хвилин на 15.

2. Приступаємо до фаршу. Починаємо подрібнювати гарбуз і цибулю ріжемо кубиками.

3. Беремо велику миску кладемо туди подрібнені цибулю з гарбузом, додаємо наш фарш, потім перець і вершкове масло і все це солимо. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.

4. Тісто готове. Приступаємо до приготування наших мантиков. Розкачуємо його, але не дуже тонко. Робимо з вами кружечки по 10-12 див. Кружечки або квадратики ( не принципово).

5. Кладемо готовий фарш в середину кожного квадратика. Щільно закриваємо, піднімаючи кінці догори. І залишаємо невеликі отвори, щоб гарбуз зберегла свою консистенцію в процесі варіння.

6. Кладемо нашу смакоту в мантоварку і залишаємо варитися на 40 хвилин.

Готово! Приємного апетиту! Виглядає круто, на смак ще краще.