Рецепт мантів з м’ясом по-узбецьки
Все-таки це блюдо — родич східної Азії і не тільки. Саме тому ми повинні знати всілякі варіації його приготування. Як готували цю страву традиційно кухаря і просто домогосподарки, чия кухня породила таку смакоту, яку споживаємо по сей день і ми з вами.
Для цього нам знадобиться:
Тісто:
- борошно пшеничне (400 г)
- вода (120 г)
- сіль 1 щіпка)
Начинка:
- баранина (0,5 кг)
- баранячий жир (50 г)
- цибуля ріпчаста (300 г)
- перець і сіль (за смаком)
Послідовність:
1. Замішуємо з вами тісто. З’єднуємо воду з борошном, додаємо сіль.
2. Приступаємо до фаршу. Нарізаємо дрібно цибулю і м’ясо. Додаємо перець і сіль. Все змішуємо, перемішуємо до однорідної маси.
3. Далі ми розгортаємо коржі, всередину кожної поміщаємо нашу начинку, а поверх неї – подрібнений жир. Манти повинні бути добре заліплені.
4. Кладемо їх в мантоварку на півгодини.
Страва готова! Подавайте до столу зі сметаною і зеленню.
Готуємо мантики з гарбузом швидко і смачно!
Дуже незвичайний рецепт зараз вам розповім це манти з гарбузовою начинкою. Це найбільш корисний варіант, адже всі ми знаємо, скільки поживних і необхідних нашому організму речовин містить у собі гарбуз. Страва вийде і смачне і соковите, і найголовніше – корисне!
Нам знадобиться:
- очищена гарбуз (600 г)
- ріпчасту цибулю (400 г)
- вершкове масло (200 г)
- пшеничне борошно (3 склянки)
- яйця (1 шт)
- вода (1 склянка)
- перець духмяний (1 ч. л)
- сіль ( за смаком)
Послідовність:
1. Замішуємо тісто. Беремо глибоку миску, додаємо туди воду, яйце, борошно та сіль. Готове тісто закутуємо в харчову плівку і залишаємо хвилин на 15.
2. Приступаємо до фаршу. Починаємо подрібнювати гарбуз і цибулю ріжемо кубиками.
3. Беремо велику миску кладемо туди подрібнені цибулю з гарбузом, додаємо наш фарш, потім перець і вершкове масло і все це солимо. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
4. Тісто готове. Приступаємо до приготування наших мантиков. Розкачуємо його, але не дуже тонко. Робимо з вами кружечки по 10-12 див. Кружечки або квадратики ( не принципово).
5. Кладемо готовий фарш в середину кожного квадратика. Щільно закриваємо, піднімаючи кінці догори. І залишаємо невеликі отвори, щоб гарбуз зберегла свою консистенцію в процесі варіння.
6. Кладемо нашу смакоту в мантоварку і залишаємо варитися на 40 хвилин.
Готово! Приємного апетиту! Виглядає круто, на смак ще краще.