Манти – рецепти приготування. Як ліпити манти красиво і швидко

Як ліпити манти красиво за класичним рецептом приготування

Ми всі про рецепти, та про інгредієнтах. Але як все-таки важливо, щоб ласощі вийшло не тільки смачним, але і красивим. Саме цього зараз ми з вами навчимося і на цьому зробимо акцент. Розглянемо з вами класичний вид ліплення мантів, а саме – у вигляді мішечка.

Нам знадобиться:

  • яйце (2 шт)
  • свинина+яловичина, фарш (500 г)
  • вода крижана (100 мл)
  • сіль, мелений перець (за смаком)
  • цибулю (2 шт)
  • масло вершкове (30 г)
  • вода для тіста (300 мл)
  • борошно для тіста (3-4 склянки)
  • сіль для тіста (1 ч. л)

Послідовність:

1. Беремо глибоку миску насипаємо туди борошно, крижану воду і додаємо сіль. Також необхідно внести курячі яйця і розтоплене вершкове масло. Далі йде заміс тіста.

2. Закутуємо тісто у харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.

3. Далі приступаємо до фаршу.

Нарізаємо дрібно цибулю і кидаємо в фарш.

Туди ж додаємо мелений перець, воду і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

4. Ми повинні розкачати тісто дуже тонко.

5. Вирізаємо з тіста кружечки однакового розміру.

6. Беремо кожен кружечок і по черзі кладемо фарш в середину кожного.

7. Далі ми з вами повинні зробити якийсь мішечок, зібравши до верху з усіх боків тісто, з’єднуючи складочки. І сильно затискаємо.

8. Потім ми з вами повинні помістити наш витвір мистецтва в пароварку і чекаємо деякий час.

Готові манти! Подавайте їх з вершковим маслом або сметаною і кетчупом.

Манти з картоплею і м’ясом

Тепер мені б хотілося поділитися з вами самим, мабуть, ситним та смачним, для любителів картоплі, варіантом приготування мантів. Це сочнейшее блюдо замінить вам кілька прийомів їжі, і ви зумієте наїстися їм на тиждень вперед.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • вода (300 мл)
  • масло (2 ст. л)
  • сіль (1 ч. л)
  • борошно

Начинка:

  • м’ясо (700-800 г)
  • сало (150 г)
  • цибулю (3-4 шт)
  • картопля (2-3 шт)
  • спеції

Послідовність:

1. Беремо велику миску. Наповнюємо її водою, маслом. Додаємо сіль, потім борошно. Обов’язково потрібно просіяти борошно! Далі ми з вами місимо наше тісто. Після – откалываем його на півгодини.

2. Поки наше тісто готується, ми беремо окрему миску для фаршу. Кладемо туди подрібнене м’ясо і сало. Порізані дрібними кубиками картоплю і цибулю. Все це солимо, перчимо. Ну і додаємо різні спеції за смаком.

3. Далі розкочуємо тонко-тонко наше тісто.

І розрізаємо його на невеликі кружальця, як у попередньому рецепті.

4. Кладемо нашу готову начинку на кожен кружечок. Потім закріплюємо з обох сторін піднімаючи тісто до верху, защемляем його, щоб нічого не висипалося.

5. Кладемо всі наші манти в пароварку або мантоварку. І залишаємо там на 35-40 хвилин.

Можемо діставати і їсти! До нашої страви можна додати часник, зелень за смаком. Приємних вражень!