Як ліпити манти красиво за класичним рецептом приготування
Ми всі про рецепти, та про інгредієнтах. Але як все-таки важливо, щоб ласощі вийшло не тільки смачним, але і красивим. Саме цього зараз ми з вами навчимося і на цьому зробимо акцент. Розглянемо з вами класичний вид ліплення мантів, а саме – у вигляді мішечка.
Нам знадобиться:
- яйце (2 шт)
- свинина+яловичина, фарш (500 г)
- вода крижана (100 мл)
- сіль, мелений перець (за смаком)
- цибулю (2 шт)
- масло вершкове (30 г)
- вода для тіста (300 мл)
- борошно для тіста (3-4 склянки)
- сіль для тіста (1 ч. л)
Послідовність:
1. Беремо глибоку миску насипаємо туди борошно, крижану воду і додаємо сіль. Також необхідно внести курячі яйця і розтоплене вершкове масло. Далі йде заміс тіста.
2. Закутуємо тісто у харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.
3. Далі приступаємо до фаршу.
Нарізаємо дрібно цибулю і кидаємо в фарш.
Туди ж додаємо мелений перець, воду і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
4. Ми повинні розкачати тісто дуже тонко.
5. Вирізаємо з тіста кружечки однакового розміру.
6. Беремо кожен кружечок і по черзі кладемо фарш в середину кожного.
7. Далі ми з вами повинні зробити якийсь мішечок, зібравши до верху з усіх боків тісто, з’єднуючи складочки. І сильно затискаємо.
8. Потім ми з вами повинні помістити наш витвір мистецтва в пароварку і чекаємо деякий час.
Готові манти! Подавайте їх з вершковим маслом або сметаною і кетчупом.
Манти з картоплею і м’ясом
Тепер мені б хотілося поділитися з вами самим, мабуть, ситним та смачним, для любителів картоплі, варіантом приготування мантів. Це сочнейшее блюдо замінить вам кілька прийомів їжі, і ви зумієте наїстися їм на тиждень вперед.
Для цього нам знадобиться:
Тісто:
- вода (300 мл)
- масло (2 ст. л)
- сіль (1 ч. л)
- борошно
Начинка:
- м’ясо (700-800 г)
- сало (150 г)
- цибулю (3-4 шт)
- картопля (2-3 шт)
- спеції
Послідовність:
1. Беремо велику миску. Наповнюємо її водою, маслом. Додаємо сіль, потім борошно. Обов’язково потрібно просіяти борошно! Далі ми з вами місимо наше тісто. Після – откалываем його на півгодини.
2. Поки наше тісто готується, ми беремо окрему миску для фаршу. Кладемо туди подрібнене м’ясо і сало. Порізані дрібними кубиками картоплю і цибулю. Все це солимо, перчимо. Ну і додаємо різні спеції за смаком.
3. Далі розкочуємо тонко-тонко наше тісто.
І розрізаємо його на невеликі кружальця, як у попередньому рецепті.
4. Кладемо нашу готову начинку на кожен кружечок. Потім закріплюємо з обох сторін піднімаючи тісто до верху, защемляем його, щоб нічого не висипалося.
5. Кладемо всі наші манти в пароварку або мантоварку. І залишаємо там на 35-40 хвилин.
Можемо діставати і їсти! До нашої страви можна додати часник, зелень за смаком. Приємних вражень!