Манник на молоці – дуже смачні рецепти повітряного пирога в духовці

Як приготувати маннік на кислому молоці без яєць

Одного недільного ранку я задумала нагодувати сім’ю манником. І – о жах! – виявилося, що в холодильнику немає яєць. Стала думати, що ж тепер готувати на сніданок. Згадала, що в шафі лежить мамина «антикризова» тетрадочка (дорослі жінки, пам’ятайте, у вас були такі – куди ви записували рецепти?).

Це цікаво. Так ось там я знайшла рецепт… лепешняку, для якого мало того, що яйця не потрібні, так ще і скисле молоко повинно бути!

Вирішила ризикнути. І не прогадала: смакота вийшла. Не вірите? Тоді спробуйте!

Нам знадобиться:

  • По 1 склянці манки і цукру
  • Пів-літри молока (кисляку)
  • Пісне масло (для форми)
  • Ваніль, харчова сода
  • 2 солодких яблука (можна будь-які фрукти і/або ягоди)

Послідовність:

1. У мисці змішуємо манку, ванілін і харчову соду і перемішуємо.

2. Вливаємо кисле молоко (чим густіше буде кисляк, тим щільніше вийде тісто).

3. Залишаємо хвилин на 20 набухати.

4. У цей час ріжемо тоненькими скибочками яблука.

5. Форму змащуємо, присипаємо манкою.

6. Виливаємо (або викладаємо) тісто.

7. Зверху – красиво викладаємо яблука. Злегка долонькою їх придавлюємо.

8. Дбати при 180 градусах пиріг буде приблизно півгодини. Готовність перевірити зубочисткою.

9. Чекаємо, поки охолоне і викладаємо на тарілочку. Насолоджуємося!

Манний торт без борошна з яблуками: простий рецепт

Якщо ви з тих, хто терпіти не може возитися з тестом, то цей рецепт для вас! Я зазвичай вдаюся до нього, коли ну зовсім ніколи.
Тут все настільки просто, що і дитина впорається (якщо, звичайно, не боїтеся дозволити йому скористатися духовкою). Отже.

Нам знадобиться:

  • По 1 склянці кефіру і манки
  • Півсклянки (або трохи більше) цукру
  • 4 яйця
  • Яблука
  • Розпушувач (приблизно пакетик)

Послідовність:

1. Манку змішуємо з кефіром і розпушувачем і залишаємо хвилин на 15-20.

2. Акуратно вбиваємо яйця.

3. Яблука тремо на тертці.

4. Ретельно вимішуємо.

5. Викладаємо у змащену форму (якщо силіконова – не змащуємо).

6. Запікаємо приблизно 40 хвилин (перевіряємо зубочисткою).

7. Виймаємо з духовки. Чекаємо, поки охолоне. Пробуємо!

У висновку хочу сказати, що такий ніжний і повітряний манник з використанням молока випікати одне задоволення, адже він шалено смачний і ніжний. Його люблять і діти дорослі. Приємного апетиту!

Всім до зустрічі, поки!