Як приготувати маннік на кислому молоці без яєць
Одного недільного ранку я задумала нагодувати сім’ю манником. І – о жах! – виявилося, що в холодильнику немає яєць. Стала думати, що ж тепер готувати на сніданок. Згадала, що в шафі лежить мамина «антикризова» тетрадочка (дорослі жінки, пам’ятайте, у вас були такі – куди ви записували рецепти?).
Це цікаво. Так ось там я знайшла рецепт… лепешняку, для якого мало того, що яйця не потрібні, так ще і скисле молоко повинно бути!
Вирішила ризикнути. І не прогадала: смакота вийшла. Не вірите? Тоді спробуйте!
Нам знадобиться:
- По 1 склянці манки і цукру
- Пів-літри молока (кисляку)
- Пісне масло (для форми)
- Ваніль, харчова сода
- 2 солодких яблука (можна будь-які фрукти і/або ягоди)
Послідовність:
1. У мисці змішуємо манку, ванілін і харчову соду і перемішуємо.
2. Вливаємо кисле молоко (чим густіше буде кисляк, тим щільніше вийде тісто).
3. Залишаємо хвилин на 20 набухати.
4. У цей час ріжемо тоненькими скибочками яблука.
5. Форму змащуємо, присипаємо манкою.
6. Виливаємо (або викладаємо) тісто.
7. Зверху – красиво викладаємо яблука. Злегка долонькою їх придавлюємо.
8. Дбати при 180 градусах пиріг буде приблизно півгодини. Готовність перевірити зубочисткою.
9. Чекаємо, поки охолоне і викладаємо на тарілочку. Насолоджуємося!
Манний торт без борошна з яблуками: простий рецепт
Якщо ви з тих, хто терпіти не може возитися з тестом, то цей рецепт для вас! Я зазвичай вдаюся до нього, коли ну зовсім ніколи.
Тут все настільки просто, що і дитина впорається (якщо, звичайно, не боїтеся дозволити йому скористатися духовкою). Отже.
Нам знадобиться:
- По 1 склянці кефіру і манки
- Півсклянки (або трохи більше) цукру
- 4 яйця
- Яблука
- Розпушувач (приблизно пакетик)
Послідовність:
1. Манку змішуємо з кефіром і розпушувачем і залишаємо хвилин на 15-20.
2. Акуратно вбиваємо яйця.
3. Яблука тремо на тертці.
4. Ретельно вимішуємо.
5. Викладаємо у змащену форму (якщо силіконова – не змащуємо).
6. Запікаємо приблизно 40 хвилин (перевіряємо зубочисткою).
7. Виймаємо з духовки. Чекаємо, поки охолоне. Пробуємо!
У висновку хочу сказати, що такий ніжний і повітряний манник з використанням молока випікати одне задоволення, адже він шалено смачний і ніжний. Його люблять і діти дорослі. Приємного апетиту!
Всім до зустрічі, поки!