Манник на молоці – дуже смачні рецепти повітряного пирога в духовці

Пишний і розсипчастий маннік на молоці в духовці (з какао)

Зізнаюся, я – страшенна ласунка. І від поїдання цукерок мене може врятувати тільки власноруч приготований шоколадний манник. Смак неймовірний і шкоди для талії – нуль. Ділюся рецептом.

Нам знадобиться:

  • 200 гр манки
  • 150 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • Склянка молока (злегка підігрітого)
  • 2 яйця
  • 100 мл рослинного масла
  • 1 ст л вершкового масла
  • За смаком — какао (1 ст. л), ваніль
  • Розпушувач

Послідовність:

1. Збиваємо цукор з яйцями до пишної піни.

2. Повільно вливаємо олію, не перестаючи збивати.

3. В іншій мисці з’єднуємо тепле молоко з какао.

4. З’єднуємо обидві маси і перемішуємо.

5. Додаємо манку, даємо розбухнути (хвилин 20).

6. Всипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо.

7. Змащуємо форму вершковим маслом і трохи присипаємо манкою.

8. Виливаємо тісто і ставимо в заздалегідь розігріту духовку.

Пиріг на молоці з манною крупою і ягодами

Влітку моя мама завжди пекла манник з додаванням ягід. Це навіть не пиріг виходив, а, як я тоді була впевнена – справжній ресторанний десерт (я ж кіно дивилася і дуже хотіла бути такою вишуканою, як героїні; і ми з дівчатами часто грали чомусь саме в ресторан…)

Взимку такий пиріг можна робити з варенням, але на мій смак – не те. Зараз свіжі ягоди – спасибі супермаркетам! – є цілий рік. І я печу ягідний манник «під настрій».

Нам знадобиться:

  • По 1 склянці манки і борошна
  • 0,5 склянки кефіру
  • Грам 100 маргарину для тіста (типу «Пампушки»)
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 склянки ягід – будь-яких (якщо берете вишню – не забудьте вийняти кісточки)

Послідовність:

1. Чистимо ягоди, миємо, обсушуємо на паперовому рушнику. Великі ріжемо навпіл.

2. Манку заливаємо кефіром.

Важливо! Залишаємо на ½ години, щоб набухла.

3. Відокремлюємо білки яєць від жовтків.

4. Білки збиваємо з цукром в пишну піну.

5. Розтоплюємо Маргарин (наприклад, в мікрохвильовці)

6. З’єднуємо манку з маргарином, додаємо борошно і ретельно перемішуємо (краще міксером).

7. Акуратно вмішуємо білки.

8. Вистилаємо Форму папером і викладаємо в неї ягоди.

9. Заливаємо ягоди тестом.

10. У розігріту духовку (180 градусів) ставимо форму і чекаємо «до сухої зубочистки».

11. Виймаємо з духовки і даємо охолонути. Потім акуратно перевертаємо на блюдо.