Курка з картоплею в духовці – дуже смачно!

Курка на деку з засмаженою скоринкою і картоплею

Тепер хочеться поділитися таким способом, коли картоплю з куркою ви можете відразу ж приготувати в човниках, уявляєте? Зробити кожному окремо порцію. Як це можливо? Так, за допомогою фольги. І виглядати це буде шикарно.

Вам не потрібно буде перевертати або заважати інгредієнти в процес смаження. Рецепт на стільки простий, що ви його відразу приметите і візьмете собі на озброєння. Погляньте на продукти, вони такі бюджетні.

Нам буде потрібно:

  • картопля — 1-1,5 кг
  • м’ясо курки, те що є, гомілки, стегна і т. п — 1-1,5 кг
  • приправа для курки — пакетик
  • сіль
  • перець мелений

Етапи:

1. Картопля очистіть від шкірки, а після подрібніть його на квадратні брусочки. Присолите і розмішайте руками. Приправте спеціями, можна і поперчити.

2. З м’ясом вчините також, присолите і внесіть спеції. Краще, якщо ви візьмете для цієї страви стегна або гомілки.

3. Далі на деко покладіть шматочки фольги.

4. А на них покладіть картоплю і курку. Розподіляйте всі інгредієнти рівномірно, щоб кожна порція була однакового розміру.

5. Після чого, поставте листочок в духовку і тушкуйте 40 хвилин при температурі 190 градусів за Цельсієм. При подачі оформіть рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати курку в духовці з картоплею і хрусткою скоринкою в банку

Ви уявляєте і навіть так, можна швидко і легко загасити птицю, при цьому ви заощадите час. А готування буде такою миттєвою, всі складові покришіть, покладіть в скляну ємність і вуаля, вона вже запікається в духовій шафі.

Нам буде потрібно:

  • Бройлер – близько 1,2 кг
  • Картопля — 4-5 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Приправа каррі – 1 ч. л
  • Кухонна сіль — 1 ч. л
  • Кабачок – 1 шт.
  • Часник – 10 зубків

Етапи:

1. Бройлерную курку обробити і поріжте на невеликі шматки. Така птиця більш жирна і готується швидше.

2. Потім видавити через часникодавку зубчики часнику. Додайте каррі і сіль, розмішайте руками, щоб спеції рівномірно розподілилися. Залиште полежати при кімнатній температурі 20 хвилин. Щоб курочка змогла трохи промаринуватися.

3. Далі всі овочі, баклажани, кабачки і картоплю поріжте кубиками. Посоліть. Можна якихось інгредієнтів брати більше або менше, тут вже скільки у вас є в наявності. Яблучка теж не дуже крупно порубаєте.

З яблук краще зніміть кожурку, без неї вийде ніжніше і з більшою кислинкою.

Тепер візьміть чисту і без відколів банку і на самий низ покладіть курячі брусочки. Потім складіть картоплю, баклажани і кабачки. А після яблучка. Таким чином, зберіть всю баночку майже до верху. Пам’ятайте, що завершальний шар — курятина, адже вона буде давати сік, щоб картопля просочилася саме їм, ну і всі інші інгредієнти.

4. Тепер накрийте металевою кришкою, але тільки без ущільнювальної гумки і поставте в духову шафу. Випікайте до готовності при температурі 180 градусів близько 45 хвилин.

Пам’ятайте, що духовка коли ви тільки, що ставите банку, повинна бути абсолютно холодною, а то банку трісне.

5. Після того, як курка з картоплею буде готова, ви в банку побачите сік, який просяк також баклажани і кабачки з яблуками. Тому блюдо вийшло соковитим і поживним.

6. Виймайте акуратно спеціальною виделкою або переверніть банку і викладіть всі продукти на тарілку. Їжте на здоров’я! Приємного апетиту!