Курка з картоплею в духовці – дуже смачно!

Найсмачніший рецепт курки в рукаві для запікання

Для всіх любителів овочевого рагу і не тільки, присвячується цей варіант. Тому що, адже ви можете до курячому м’ясу додати не тільки картоплю, але інші овочі і навіть фрукти. І при цьому отримати абсолютно приголомшливе блюдо.

Обов’язково спробуйте зробити і воно стане вашим фаворитом, будете готувати набагато частіше.

Пакет для запікання або спеціальний мішечок прискорить процес готування, і ще не забруднить деко або форму для випічки. Це ще і дуже зручно і практично.

А ось наступний варіант, якщо у вас не виявилося такого пристосування, то ось звичайна скляна банка завжди є під рукою, вона вас теж може виручити.

Нам буде потрібно:

  • курячі стегна — 0,7 кг
  • морквина — 0,1 кг
  • картопля — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • часник — пара зубків
  • стручок червоного перцю
  • кмин — щіпка
  • паприка, каррі — за смаком
  • рослинна олія
  • сіль
  • будь-яка зелень

1. Обробіть курячі стегенця або філе птиці на невеликі шматочки. Робіть це так, щоб всі кісточки були прибрані.

Важливо! Шкірку краще зняти і не використовувати, тим більше якщо курка магазинна, а не домашня.

2. Далі поріжте великими кубиками моркву, ріпчасту цибулю полуколечками, а гострий червоний перець кільцями. Хоча його цілком можна і не додавати сюди, дивлячись любите ви його чи ні. Регулюйте за смаком самі. Часник можете пропустити через прес або порізати на дрібні шматочки ножем. Всі ці овочі покладіть на м’ясо курки, це буде другий шар.

3. Наступний шар — рубаний картоплю брусочками або кубиками. Після здобріть їх спеціями тими, які прописані в складі. Посоліть і влийте рослинного масла. Тепер всю цю масу можна перешкодити руками, а можна і не чіпати, а відразу ж візьміть мішок для запікання.

4. Помістіть всі вміст в пакет і зав’язати з обох боків спеціальними защепками або мотузочками. Проткніть мішок в декількох місцях ножем.

Якщо не зробити надрізи, то виділився пар може розірвати пакет, тому краще не ризикуйте, проколіть.

5. Тепер залишилося запекти курку. Відправте її в духовку разом з картоплею і овочами і чекайте 40 хвилин при температурі 180-200 градусів. А потім сервіруйте стіл і їжте у гарячому вигляді, прикрашайте листочком петрушки або кінзи. Приємних відкриттів!

Для того, щоб вийшла рум’яна кірочка, вам необхідно за 5-10 хвилин до готовності розкрити пакет і зрізати верхівку. Будьте обережні, не обожгитесь, використовуйте силіконові рукавички.