Бутерброди з горбушею на святковий стіл: прості і смачні

Простий рецепт бутербродів з солоною горбуші з вершковим сиром і огірком

Поєднання риби і ніжного сиру — одне з найвідоміших у закусках. Тут ми доповнюємо його ще й ікрою, так що частування буде досить презентабельним. А завдяки аппетитному аромату свіжої зелені і огірка бутерброди моментально привернуть до себе увагу всіх присутніх.

Інгредієнти:

  • 6 скибочок хліба;
  • 60 г солоної горбуші;
  • Половинка свіжого огірка;
  • Пара пір’їнок зеленої цибулі;
  • 3 ч. л. червоної ікри;
  • Вершковий сир — 6 ч. л.

Послідовність:

Автор використовує житній хліб, але ви можете взяти звичайний батон або будь-який інший. Нарізаємо його красивими шматочками.

Щедро змащуємо кожен скибочку вершковим сиром.

На один край кожного шматочка кладемо огірковий гурток.

На інший скибочку горбуші.

Завершуємо оформлення бутербродів з червоною ікрою і зеленню (рубаним зеленим луком).

Приємного апетиту!

Святкові бутерброди з горбушею і ківі

Цей рецепт я знайшла зовсім випадково, але по-моєму, він вартий уваги. В оригіналі автор використовує слабосоленої лосось, але ви без проблем можете замінити його на горбушу. Це незвичайне, але до речі теж досить відоме поєднання. Для тих, хто не боїться експериментів.

Інгредієнти:

  • Хліб для тостів — 6 скибочок;
  • 100 г риби;
  • 2 ківі;
  • Листовий салат для оформлення;
  • 40 г сирного сиру.

Послідовність:

Викладаємо хліб на деко. Підсушуємо його в духовці 3-5 хвилин при 200 градусах. Так він буде хрустким, але залишиться м’яким всередині.

Коли шматочки охолонуть, намазуємо на них сирний сир.

Зверху на край кожного бутерброда кладемо гурток ківі. Зрозуміло, шкірку з ківі попередньо потрібно зняти.

Далі додаємо салат і шматочок риби.

Закуска готова. Якщо у вас хліб іншої форми, оформлення страви може виглядати інакше. Приємного апетиту!