Види мангалів
Існує величезна кількість варіантів виконання мангалів. Їх можна розділити на кілька основних видів:
- Простий. Це виріб середніх розмірів прямокутної форми, яке може мати знімні ніжки і легко переноситься.
- Розбірний. Такий варіант має невелика вага і компактні розміри. Його зручно брати з собою на пікнік або в похід. Він може легко розміститися в рюкзаку.
- Стаціонарний. Масивна конструкція з металу або цегли, зведена на дачній ділянці або у дворі приватного будинку.
Вибираючи для виготовлення відповідний вид конструкції, слід визначитися, де і яким чином він буде використовуватися.
Виготовлення простого мангалу
найпоширеніший вид конструкції — простий мангал зі знімними ніжками. Ця модель може використовуватися як стаціонарне виріб на дачі і як похідний варіант для пікніка, помещаясь в багажнику автомобіля завдяки отсоединяющимся ніжкам.
Роботу слід починати з визначення точних розмірів майбутнього виробу. Відповідні креслення мангала можна знайти в інтернеті або зробити самостійно. Ширину і довжину конструкції розраховують щодо передбачуваної кількості порцій, яке планується готувати. Довжина ніжок повинна бути комфортною для того, хто буде виступати в ролі кухаря.
При загальній висоті виробу 95 см довжина ніжок може скласти 70 см. Глибини основної частини конструкції в 25 см буде достатньо для потрібного кількості спекотних вугілля. Ширина 28 см підійде для шампурів звичайної величини, а довжина 54 см дозволить приготувати одночасно не менше десяти порцій.
По верхньому краю вироби повинні бути нанесені виїмки для розміщення шампурів. Відстань в 6 см між ними дасть можливість обертати порції, не даючи м’яса в порціях стикатися.
По низу металевого короба мангалу необхідно зробити кілька отворів діаметром 1,2-1,5 див.