Сирні млинці – просто, швидко і смачно

Млинці — це смачні ласощі, але, на жаль, швидко набридає. У людини взагалі є властивість звикати до всього. Може бути, тому у світі існує стільки варіацій у практично кожного з страв.

Для того щоб зробити звичне частування зовсім іншим, ми додамо в нього всього лише один інгредієнт. І, як ви вже зрозуміли, це буде сир! Завдяки йому млинці стануть ніжнішою і ароматнішою. І звичайно придбають незабутній смак.

Сирні млинці хороші тим, що їх можна поєднувати з різними начинками. А можна просто подати зі сметаною і зеленню — і ніхто вас не дорікне. Адже виглядає таке блюдо дуже презентабельно.

Сподіваюся, що підібрані мною рецепти будуть для вас корисними. Адже зовсім скоро Масляна, а значить буде відмінний спосіб випробувати їх і здивувати своїх рідних. Я впевнена, за такі експерименти вони скажуть вам спасибі.

Сирні млинці з зеленню — смачний, простий і швидкий рецепт

Найпростіший варіант — додати в тісто для млинців сир і зелень. Дуже просто і дуже ефективно. І хоча страва вийде несолодким, просити вас про добавку будуть навіть діти.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 0.5 склянки борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 50 г твердого сиру;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 3 гілочки кропу;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 2 яйця.

Послідовність:

Змішуємо тепле молоко з яйцями. Додаємо до них рослинне масло і солимо.

Збиваємо все віночком.

Вводимо в рідку масу борошно з розпушувачем. Знову перемішуємо.

На цьому етапі замість віночка краще використовувати міксер.

Додаємо в тісто тертий на середній тертці сир і подрібнену зелень.

Тісто буде досить рідким, але вас це не повинно бентежити.

Випікаємо млинці так само, як ми це робимо зазвичай.

Коли краєчки виробів придбають золотистий відтінок — пора перевертати.

Приємного апетиту!

І ще один подібний варіант приготування млинців, який пропоную подивитися відео.

Рецепт млинців з сиром на кефірі та сковороді

Сирні млинці так само, як і звичайні, можуть готуватися на кефірі. Завдяки йому вони стануть ще більш ніжними і ароматними. Спробуйте — може бути, вам сподобається саме такий варіант?

Інгредієнти:

  • 600 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 100 г твердого сиру;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • Сода — 0.5 ч. л.;
  • 1 ч. л. солі.

Послідовність:

Виливаємо в миску кефір і розбиваємо сюди ж яйця. Якщо вони великі, то буде досить навіть двох штук.

Додаємо цукор і сіль. Кількість цих інгредієнтів можете змінювати на свій смак.

Далі додаємо борошно і соду. Починаємо замішувати тісто.

У самому кінці додаємо в нього подрібнену цибулю. Можна взагалі не взяти зелень або додати іншу — наприклад, петрушку або кріп.

Ну і нарешті наш головний інгредієнт — тертий сир.

Тісто готове. Якщо воно занадто густе, то влийте ще кефіру — гірше не стане.

Випікаємо млинці на рослинній олії. Думаю, процедура відома всім.

Його можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Сирні млинці з начинкою

Я вже говорила, що для сирних млинців є дуже багато начинок. Сьогодні пропоную зробити її з вельми незвичайних інгредієнтів. Щоб дізнатися, будь — читаємо далі.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 2.5 склянки;
  • 100 г рослинної олії;
  • 250 р тертого сиру;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Молоко — 2.5-3 склянки;
  • Сіль.

Для начинки:

  • Ананас подрібнений;
  • Сирний сир;
  • Свіжа петрушка.

Послідовність:

Готуємо тісто. Для цього просто змішуємо всі перераховані інгредієнти і в самому кінці додаємо сир.

Випікаємо млинці. Вони виходять трохи товщі звичайних.

Розрізаємо кожну заготовку навпіл.

На край кладемо ложку начинки — сирний сир з шматочками ананаса. Звертаємо кульок.

Завершуємо оформлення страви зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Вершкові сирні млинці без борошна — дуже простий рецепт

Сирні млинці не обов’язково повинні бути з сиром всередині. Можна зробити його начинкою, але тоді доведеться запастися часом. Принаймні, в цьому варіанті. Чим же він незвичайний — дізнаєтеся, дочитавши до кінця.

Інгредієнти:

  • Молоко — 500 мл;
  • Крохмаль — 5-6 ст. л.;
  • М’який вершковий сир — 300 г;
  • 6 яєць;
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.;
  • Цукор;
  • Вершки;
  • Вершкове масло.

Послідовність:

Розбиваємо в миску 5 яєць і додаємо до них цукор — приблизно столову ложку. Якщо любите якнайсолодше, дивіться за своїм смаком. Збиваємо.

Не зупиняючи міксер, потроху підсипаємо крохмаль. Тісто буде ставати все густішим і густішим. У самому кінці додаємо молоко і рослинне масло, а потім залишаємо тісто на 15 хвилин.

Обсмажуємо кожен млинець з одного боку! Всередину (на сиру бік) кладемо начинку: вершковий сир із сирим яйцем і цукром. Цукор знову ж таки за смаком. Загортаємо сонечка і викладаємо на деко. Змащуємо вершками і топленим маслом. Готуємо коржі 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім подаємо до столу.

Ось таке незвичайне частування тепер ви вмієте робити. Приємного апетиту!