Млинці — це смачні ласощі, але, на жаль, швидко набридає. У людини взагалі є властивість звикати до всього. Може бути, тому у світі існує стільки варіацій у практично кожного з страв.
Для того щоб зробити звичне частування зовсім іншим, ми додамо в нього всього лише один інгредієнт. І, як ви вже зрозуміли, це буде сир! Завдяки йому млинці стануть ніжнішою і ароматнішою. І звичайно придбають незабутній смак.
Сирні млинці хороші тим, що їх можна поєднувати з різними начинками. А можна просто подати зі сметаною і зеленню — і ніхто вас не дорікне. Адже виглядає таке блюдо дуже презентабельно.
Сподіваюся, що підібрані мною рецепти будуть для вас корисними. Адже зовсім скоро Масляна, а значить буде відмінний спосіб випробувати їх і здивувати своїх рідних. Я впевнена, за такі експерименти вони скажуть вам спасибі.
Сирні млинці з зеленню — смачний, простий і швидкий рецепт
Найпростіший варіант — додати в тісто для млинців сир і зелень. Дуже просто і дуже ефективно. І хоча страва вийде несолодким, просити вас про добавку будуть навіть діти.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- 0.5 склянки борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 50 г твердого сиру;
- ¼ Ч. л. солі;
- 3 гілочки кропу;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 2 яйця.
Послідовність:
Змішуємо тепле молоко з яйцями. Додаємо до них рослинне масло і солимо.
Збиваємо все віночком.
Вводимо в рідку масу борошно з розпушувачем. Знову перемішуємо.
На цьому етапі замість віночка краще використовувати міксер.
Додаємо в тісто тертий на середній тертці сир і подрібнену зелень.
Тісто буде досить рідким, але вас це не повинно бентежити.
Випікаємо млинці так само, як ми це робимо зазвичай.
Коли краєчки виробів придбають золотистий відтінок — пора перевертати.
Приємного апетиту!
І ще один подібний варіант приготування млинців, який пропоную подивитися відео.
Рецепт млинців з сиром на кефірі та сковороді
Сирні млинці так само, як і звичайні, можуть готуватися на кефірі. Завдяки йому вони стануть ще більш ніжними і ароматними. Спробуйте — може бути, вам сподобається саме такий варіант?
Інгредієнти:
- 600 мл кефіру;
- 3 яйця;
- 2 склянки борошна;
- 2 ст. л. цукру;
- 100 г твердого сиру;
- Пучок зеленої цибулі;
- Сода — 0.5 ч. л.;
- 1 ч. л. солі.
Послідовність:
Виливаємо в миску кефір і розбиваємо сюди ж яйця. Якщо вони великі, то буде досить навіть двох штук.
Додаємо цукор і сіль. Кількість цих інгредієнтів можете змінювати на свій смак.
Далі додаємо борошно і соду. Починаємо замішувати тісто.
У самому кінці додаємо в нього подрібнену цибулю. Можна взагалі не взяти зелень або додати іншу — наприклад, петрушку або кріп.
Ну і нарешті наш головний інгредієнт — тертий сир.
Тісто готове. Якщо воно занадто густе, то влийте ще кефіру — гірше не стане.
Випікаємо млинці на рослинній олії. Думаю, процедура відома всім.
Його можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Сирні млинці з начинкою
Я вже говорила, що для сирних млинців є дуже багато начинок. Сьогодні пропоную зробити її з вельми незвичайних інгредієнтів. Щоб дізнатися, будь — читаємо далі.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 2.5 склянки;
- 100 г рослинної олії;
- 250 р тертого сиру;
- Цукор — 1 ч. л.;
- Яйця — 4 шт.;
- Молоко — 2.5-3 склянки;
- Сіль.
Для начинки:
- Ананас подрібнений;
- Сирний сир;
- Свіжа петрушка.
Послідовність:
Готуємо тісто. Для цього просто змішуємо всі перераховані інгредієнти і в самому кінці додаємо сир.
Випікаємо млинці. Вони виходять трохи товщі звичайних.
Розрізаємо кожну заготовку навпіл.
На край кладемо ложку начинки — сирний сир з шматочками ананаса. Звертаємо кульок.
Завершуємо оформлення страви зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Вершкові сирні млинці без борошна — дуже простий рецепт
Сирні млинці не обов’язково повинні бути з сиром всередині. Можна зробити його начинкою, але тоді доведеться запастися часом. Принаймні, в цьому варіанті. Чим же він незвичайний — дізнаєтеся, дочитавши до кінця.
Інгредієнти:
- Молоко — 500 мл;
- Крохмаль — 5-6 ст. л.;
- М’який вершковий сир — 300 г;
- 6 яєць;
- Соняшникова олія — 1 ст. л.;
- Цукор;
- Вершки;
- Вершкове масло.
Послідовність:
Розбиваємо в миску 5 яєць і додаємо до них цукор — приблизно столову ложку. Якщо любите якнайсолодше, дивіться за своїм смаком. Збиваємо.
Не зупиняючи міксер, потроху підсипаємо крохмаль. Тісто буде ставати все густішим і густішим. У самому кінці додаємо молоко і рослинне масло, а потім залишаємо тісто на 15 хвилин.
Обсмажуємо кожен млинець з одного боку! Всередину (на сиру бік) кладемо начинку: вершковий сир із сирим яйцем і цукром. Цукор знову ж таки за смаком. Загортаємо сонечка і викладаємо на деко. Змащуємо вершками і топленим маслом. Готуємо коржі 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім подаємо до столу.
Ось таке незвичайне частування тепер ви вмієте робити. Приємного апетиту!