Шашлик зі свинини з найсмачнішим маринадом, щоб м’ясо було м’яким

Як приготувати шашлик з свинини з ківі

З маринадом з ківі будь-яке м’ясо стає м’якше і ароматні. Мені дуже сподобався цей оригінальний рецепт, сподіваюся, що ви розділите мою думку.

Швидкий і цікавий спосіб приготування смачного свинячого шашлику з приємною фруктовою кислинкою — те, що потрібно для відпочинку в теплий літній або весняний день.

Інгредієнти:

  • Свинина (шийка або окіст без кістки) — 1 кг;
  • 3 цибулини;
  • 3 ківі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. солі;
  • ⅓ Ч. л. чорного меленого перцю.

Послідовність:

Ріжемо м’ясо середніми шматочками і складаємо в миску.

Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Ківі розрізаємо навпіл.

Виймаємо з ківі ложечкою м’якоть, шкірку викидаємо.

Складаємо цибулю і ківі в чашу блендера. Приправляємо до смаку сіллю і меленим перцем.

Перемелюємо інгредієнти до стану кашки.

Викладаємо отриманий маринад в миску з м’ясом. Перемішуємо і ставимо в холодильник на півгодини.

В цей час готуємо вугілля. Нанизуємо м’ясо на шампур.

Надлишки маринаду перед смаженням прибираємо, щоб вони не підгоряли. Готово!

Маринад для свинини з соєвим соусом, щоб м’ясо вийшло м’яке і соковите

Те, наскільки соковитим буде шашлик, багато в чому залежить від маринаду. Пропоную варіант маринаду на соєвому соусі. З цим спосіб приготування сухе м’ясо просто не може вийти.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини (ниркова частина);
  • Соєвий соус — 100 мл;
  • 2 цибулини;
  • Часник сушений — 1 ч. л.;
  • Оливкова олія і яблучний оцет — по 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець і мелений коріандр — по 0.5 ч. л.
  • Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо.

Послідовність:

Часник сушений, перець і коріандр змішуємо в невеликій мисочці.

Додаємо до них масло, оцет і соєвий соус. Все перемішуємо. Пробуємо і додаємо спецій, якщо захочеться.

Свинину ріжемо і змішуємо з полуколечками лука. Цибулю злегка мнемо для виділення соку.

Заливаємо м’ясо маринадом і перемішуємо. Маринується м’ясо під кришкою приблизно 2 години.

Готуємо вугілля.

Вже через 15-20 хвилин смаження м’ясо можна їсти.

Смачний шашлик на соєвому соусі готовий!