Як приготувати шашлик з свинини з ківі
З маринадом з ківі будь-яке м’ясо стає м’якше і ароматні. Мені дуже сподобався цей оригінальний рецепт, сподіваюся, що ви розділите мою думку.
Швидкий і цікавий спосіб приготування смачного свинячого шашлику з приємною фруктовою кислинкою — те, що потрібно для відпочинку в теплий літній або весняний день.
Інгредієнти:
- Свинина (шийка або окіст без кістки) — 1 кг;
- 3 цибулини;
- 3 ківі;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. солі;
- ⅓ Ч. л. чорного меленого перцю.
Послідовність:
Ріжемо м’ясо середніми шматочками і складаємо в миску.
Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Ківі розрізаємо навпіл.
Виймаємо з ківі ложечкою м’якоть, шкірку викидаємо.
Складаємо цибулю і ківі в чашу блендера. Приправляємо до смаку сіллю і меленим перцем.
Перемелюємо інгредієнти до стану кашки.
Викладаємо отриманий маринад в миску з м’ясом. Перемішуємо і ставимо в холодильник на півгодини.
В цей час готуємо вугілля. Нанизуємо м’ясо на шампур.
Надлишки маринаду перед смаженням прибираємо, щоб вони не підгоряли. Готово!
Маринад для свинини з соєвим соусом, щоб м’ясо вийшло м’яке і соковите
Те, наскільки соковитим буде шашлик, багато в чому залежить від маринаду. Пропоную варіант маринаду на соєвому соусі. З цим спосіб приготування сухе м’ясо просто не може вийти.
Інгредієнти:
- 2 кг свинини (ниркова частина);
- Соєвий соус — 100 мл;
- 2 цибулини;
- Часник сушений — 1 ч. л.;
- Оливкова олія і яблучний оцет — по 1 ст. л.
- Чорний мелений перець і мелений коріандр — по 0.5 ч. л.
- Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо.
Послідовність:
Часник сушений, перець і коріандр змішуємо в невеликій мисочці.
Додаємо до них масло, оцет і соєвий соус. Все перемішуємо. Пробуємо і додаємо спецій, якщо захочеться.
Свинину ріжемо і змішуємо з полуколечками лука. Цибулю злегка мнемо для виділення соку.
Заливаємо м’ясо маринадом і перемішуємо. Маринується м’ясо під кришкою приблизно 2 години.
Готуємо вугілля.
Вже через 15-20 хвилин смаження м’ясо можна їсти.
Смачний шашлик на соєвому соусі готовий!