Найсмачніший свинячий шашлик, щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим
Ще один класний варіант свинячого шашлику, який відмінно підходить для літніх посиденьок з друзями.
Готується дуже швидко, але смак приголомшливий. І так, тут ми теж використовуємо оцет.
Інгредієнти:
- Свинина з жирком — 1.5 кг;
- 500 г цибулі;
- 3 ст. л. спецій для шашлику;
- 2-3 ч. л. оцту 70%;
- 0.5 ст. л. солі;
- Свіжі овочі і соус за смаком.
Послідовність:
М’ясо кімнатної температури обов’язково промиваємо. Нарізаємо шматочками приблизно 5х5 див.
Лук ріжемо тонкими півкільцями і додаємо до м’яса.
Засипаємо м’ясо улюбленими спеціями і додаємо розчином оцту (3 ч. л. на склянку води).
Перемішуємо цибулю з м’ясом, як слід проминая руками. Накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо на пару годин.
Потім нанизуємо шматочки свинини на шампури, розташовуючи максимально близько один до одного.
На приготування йде близько 15-20 хвилин.
Шашлик зі свининою з лимоном і цибулею
Цей шашлик виходить дуже ароматним завдяки тому, що у варіанті використовується лимон. Крім того, цей компонент надає м’ясу приємну кислинку. Подаємо страву, звичайно, в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
- Свиняча шия — 2 кг;
- Спеції для шашлику — 1.5 ч. л.;
- 1 лимон;
- 4 цибулини;
- Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Послідовність:
Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо. Видаляємо кістки і плівки.
Ріжемо м’ясо на шматочки однакового розміру, щоб всі вони рівномірно просмажаться.
Посипаємо його сіллю, чорним перцем і спеціями для шашлику. Перемішуємо.
Цибулю чистимо і ріжемо на тонкі кільця. Одну половину лимона теж ріжемо кільцями, з другої вичавлюємо сік в миску з м’ясом.
Злегка віджимаємо лимон і цибулю руками (щоб отримати сік) і кладемо до м’яса.
Залишаємо м’ясо на ніч у холодильнику. Якщо маринуємо при кімнатній температурі — на 5-8 годин.
Залишилося приготувати шашлик.
Вуаля!