Шашлик зі свинини з найсмачнішим маринадом, щоб м’ясо було м’яким

Найсмачніший свинячий шашлик, щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим

Ще один класний варіант свинячого шашлику, який відмінно підходить для літніх посиденьок з друзями.

Готується дуже швидко, але смак приголомшливий. І так, тут ми теж використовуємо оцет.

Інгредієнти:

  • Свинина з жирком — 1.5 кг;
  • 500 г цибулі;
  • 3 ст. л. спецій для шашлику;
  • 2-3 ч. л. оцту 70%;
  • 0.5 ст. л. солі;
  • Свіжі овочі і соус за смаком.

Послідовність:

М’ясо кімнатної температури обов’язково промиваємо. Нарізаємо шматочками приблизно 5х5 див.

Лук ріжемо тонкими півкільцями і додаємо до м’яса.

Засипаємо м’ясо улюбленими спеціями і додаємо розчином оцту (3 ч. л. на склянку води).

Перемішуємо цибулю з м’ясом, як слід проминая руками. Накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо на пару годин.

Потім нанизуємо шматочки свинини на шампури, розташовуючи максимально близько один до одного.

На приготування йде близько 15-20 хвилин.

Шашлик зі свининою з лимоном і цибулею

Цей шашлик виходить дуже ароматним завдяки тому, що у варіанті використовується лимон. Крім того, цей компонент надає м’ясу приємну кислинку. Подаємо страву, звичайно, в гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия — 2 кг;
  • Спеції для шашлику — 1.5 ч. л.;
  • 1 лимон;
  • 4 цибулини;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Послідовність:

Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо. Видаляємо кістки і плівки.

Ріжемо м’ясо на шматочки однакового розміру, щоб всі вони рівномірно просмажаться.

Посипаємо його сіллю, чорним перцем і спеціями для шашлику. Перемішуємо.

Цибулю чистимо і ріжемо на тонкі кільця. Одну половину лимона теж ріжемо кільцями, з другої вичавлюємо сік в миску з м’ясом.

Злегка віджимаємо лимон і цибулю руками (щоб отримати сік) і кладемо до м’яса.

Залишаємо м’ясо на ніч у холодильнику. Якщо маринуємо при кімнатній температурі — на 5-8 годин.

Залишилося приготувати шашлик.

Вуаля!