Привіт всім!
У новорічні свята на столі завжди хочеться бачити щось особливе. Адже це прощання зі старим роком і незмінне очікування дива від нового. Затишне застілля у колі близьких і друзів – саме по собі вже маленьке диво. І, звичайно, в такі рідкісні вечора варто порадувати їх чим-небудь незвичайним, як на рахунок незрівнянно смачних новорічних салатів у нових інтерпретаціях?
У кожної родини свої новорічні традиції. Хтось святкує до півночі, хтось- після. Одним з душі гарячі закуски, а інші холодні. Але незалежно від цього є безліч рецептів, які відповідають навіть самим неординарним смаковим уподобанням. Деякі з них представлені в цій статті.
Тут ми зібрали одні з найвідоміших страв, що стали вже майже класичними завдяки своєму оригінальному вигляду і приємному смаку. Ви можете вибрати будь-яку з повною впевненістю в тому, що ваші гості будуть в захваті.
«Як рік зустрінеш, так його і проведеш», – говорить народне повір’я. Так давайте зустрінемо його не тільки шумно і весело, але і ситно!
І до речі, на цьому сайті є ще й інші варіанти закусок, приміром Мімоза або Ніжність, хто ще не знає про ці салатики, прощу зайти і ознайомитися з підбіркою.
Новорічний салат-суші – простий рецепт, який змітається зі столу першим
Салат-суші по достоїнству оцінять ті, хто любить японську кухню, але не бажає витрачати багато часу на приготування страв. До складу цього частування входять ті ж інгредієнти, що використовуються для домашніх ролів. Тому ваше блюдо гарантовано сподобається цінителям таких вишукувань. А докладний опис і доступність продуктів вас безумовно порадують.
Нам знадобиться:
- 300 г рису для суші;
- Пучок свіжого зеленого лука;
- Половинка цибулини;
- 2-3 курячих яйця;
- 1-2 свіжих огірка;
- 200 г крем-сиру;
- 1 морква;
- Кріп;
- Слабосолона червона риба – 300 г;
- Соус васабі
Послідовність:
Насамперед необхідно приготувати рис. Промийте його і відваріть, заливши водою і поставивши на 7 хвилин на великий вогонь, а потім на 15 – на маленький. Вода повинна википіти майже повністю.
Далі відваріть моркву і яйця. І те, і інше почистіть і натріть на дрібній тертці.
Огірки поріжте акуратними кубиками. Це необхідно зробити з рибою.
Дрібно наріжте цибулю і кріп.
Візьміть окрему ємність і змішайте в ній ємність васабі і сир. Повинна вийти однорідна ніжна маса.
В іншій чашці змішайте цибулю і яйця і заправте зробленим в попередньому кроці соусом.
Тепер можна приступати до викладання салату.
На плоске блюдо шаром укладіть рис, трохи утрамбуйте його руками. Змастіть його поверхню сумішшю крем-сиру з васабі.
Наступний шар – це червона риба. Акуратно укладаємо шматочки так, щоб вся площина виявилася рівномірно заповненій. Зверху посипте салат зеленню і нашаткованим цибулею.
Поверх усього цього викладіть скибочки огірків і знову прокройте соусом.
Далі викладіть суміш з яєць і цибулі, приготовану спочатку.
І, нарешті, завершальний штрих – шар з моркви, також рясно змащений соусом.
Потримайте салат в холоді кілька годин. Так він просочиться і буде смачнішим. Після цього можете сміливо подавати до столу. Приємного апетиту!
Салатик у вигляді свині (дивовижно смачний рецепт)
Ще один досить цікавий варіант, який виконаний у вигляді свині, адже наступний рік-це рік веселого жовтого кабанчика. Так що творите, удачі! Дивіться вигляді і у вас все вийде.
Салат Новинка на святковий стіл 2020 з курки і чорносливу
Салат, приготований за цим варіантом, чіпляє незвичайним поєднанням курячого філе, горіхів і чорносливу. Незвичайний смак надовго запам’ятається і чудово впишеться в загальну атмосферу свята. Вообщем вийде незрівнянно смачно, пробуйте і оцінюйте! Це один з кращих рецептів цього року.
Нам знадобляться:
- Чорнослив – 150 г;
- 300 г курячого філе;
- Твердий сир – 100 г;
- Варені курячі яйця – 5 шт.;
- Одна середня морква;
- Майонез;
- 100 г волоських горіхів;
- Сіль за смаком.
Послідовність:
Філе відваріть і наріжте невеликими акуратними шматочками.
Яєчні жовтки і білки окремо один від одного потріть на дрібній тертці. Те ж саме зробіть з сиром. Подрібніть горіхи і чорнослив.
Салат, представлений у цьому рецепті, викладається шарами. Вони розташовуються в наступному порядку:
- Куряче м’ясо;
- Жовтки;
- Чорнослив;
- Натертий сир;
- Волоські горіхи;
- Яєчні білки.
Кожен шар перед накладанням наступного рясно змащується майонезом. До верхнього це теж відноситься.
Перед подачею на стіл можна придумати оригінальне оформлення, наприклад, викласти на поверхні циферблат з гілочок зелені, який буде символізувати прощання з минулим роком. Приємного апетиту!
Салат-закуска у вигляді новорічних куль
Новорічні страви в своїй більшості мають оригінальне оформлення. Салат-закуска у вигляді новорічних куль – яскрава тому ілюстрація. Таке частування сподобається дітям завдяки своєму оформленню, а дорослим за рахунок незвичайного поєднання інгредієнтів.
Нам знадобиться:
- 2 зубчики часнику;
- Твердий сир – 200 г;
- Куряче філе – 300 г;
- Стакан волоських горіхів;
- 10 оливок (без кісточок);
- Майонез;
- Зелень.
Послідовність:
Куряче філе відваріть в підсоленій воді. Після того, як він охолоне, дрібно наріжте.
Потім натріть на дрібній тертці сир, подрібніть зелень.
Волоські горіхи трохи підсмажте і розкришите (як варіант, можна зробити це за допомогою качалки).
Всі інгредієнти, крім горіхів, змішайте. Додайте часник. Отриману суміш здобріть майонезом.
Скачайте кілька кульок і обваляйте в горіхової крихти. Вийде подобу ялинкових куль.
Зробіть петельки з зелені і половинок оливок.
Незвичайне блюдо готове. Салат можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Дід Мороз червоний ніс з крабовими паличками
Ще один приклад незвичайного страви у вигляді Діда Мороза. Від такого частування будуть в захваті діти, адже воно являє собою цілу композицію з безліччю деталей у вигляді улюбленого казкового героя! Але не варто думати, що салат складний у приготуванні. Так здається тільки на перший погляд.
Нам знадобляться:
- 2 варених яйця;
- Чорний перець (мелений і горошком);
- Варений рис (нам знадобиться приблизно склянку і ще 1 столову ложку потрібно відкласти для декору);
- 2 шматочки твердого сиру;
- Болгарський перець (також для декорування);
- Кріп;
- Щіпка солодкої меленої паприки;
- Морква – 1 штука;
- Сіль;
- Упаковка крабових паличок;
- Майонез.
Послідовність:
Моркву натріть на тертці. Те ж саме зробіть з яйцями. Трохи тертого білка залиште – він нам ще знадобиться.
Розгорніть крабові палички, зніміть з них верхній червоний шар і відкладіть в сторону. Він стане в нагоді для завершального оформлення салат. Внутрішню частину дрібно наріжте.
До змішаних раніше інгредієнтів додайте рис, подрібнений кріп, сіль, перець і майонез за смаком.
Викладіть отриману суміш на блюдо у відповідну форму.
Тепер починається найцікавіший етап – декорування:
1. Візьміть шматочок сиру і виріжте з нього невеликий овал. Це буде обличчя нашого дідуся.
2. Використовуйте перець для очей, паприку для рум’янцю, а тертим білком викладіть бороду і вуса.
3. Одяг викладайте, розрізаючи крабові палички.
4. Хутро на шубі Діда Мороза відмінно імітує відварений рис.
При бажанні ви можете зробити більше деталей, тут все обмежується тільки вашою фантазією. Наприклад, із залишків сиру і паличок можна зробити подарунок. Або з того ж рису сформувати посох. Приємного апетиту!
Приголомшливо смачна Снігова Королева (шари по порядку)
І завершальним штрихом у цій статті стає вишукана «Снігова Королева». Страва, яку готували наші мами і бабусі, і яке гідно посідає одне з перших місць у рейтингу найбільш смачних новорічних страв.
Нам знадобиться:
- 4 варених яйця;
- 200 г майонезу;
- Твердий сир – 100 г;
- 3 середніх яблука;
- 4 цибулини;
- Сіль за смаком.
Послідовність:
Перед тим, як почати викладати салат, необхідно підготувати інгредієнти.
Яйця очистіть від шкаралупи. Трохи води змішайте з лимонним соком. Залийте їй очищені яблука і залиште ненадовго.
Наріжте цибулю Тонкими шматочками і залийте його окропом. Через 10 хвилин змініть його на холодну воду. Дочекайтеся, коли вона охолоне і залийте розчином води та оцту (2 частини оцту на 3 води).
Дрібно натріть яйця і сир.
Починаємо викладати салат. Розташуйте шари в такому порядку:
1. Підсолені терті яйця;
2. Віджатий цибулю;
3. Терті яблука;
4. Сир.
Усі шари, крім останнього, змазується майонезом.
Можна зробити кілька невеликих акуратних порцій, викладаючи салат у формочки. Це ніжне блюдо оцінять навіть ті, хто без захоплення ставиться до подібних інгредієнтів. Приємного апетиту!