Доброго дня!
Прокинувшись вранці, я зрозуміла, що дуже хочу зварганити який-небудь салат. Недовго думаючи, я зупинилася саме на ньому – «Цезар». На сьогоднішній день жоден ресторан не обходитися без цієї страви. Воно досить поширене і все завдяки своєму вишуканому смаку і, звичайно ж, назві, яка на слуху у всіх.
Скажіть ви знайомі з ним? Так, звичайно! Тому така закуска завжди стоїть на столах у всіх, і за простий склад інгредієнтів ми її і любимо.
Це блюдо прийшло до нас з північноамериканської кухні. Однак сучасні рецепти дещо відрізняються від колись створених. Але саме про них ми з вами і поговоримо. Я підготувала для вас 6 найкращих рецептів приготування салату «Цезар» на будь-який смак. Так що вам доведеться вибирати однозначно.
Пробуйте, експериментуйте, і ви явно буде в шоці. Стільки вже інтерпретацій придумано від класичних до самих несподіваних і оригінальних, що не злічити, вибирайте.
Друзі, не забувайте до салату подати якесь друге гаряче блюдо, як на рахунок буженини з свивины або курочки з картоплею.
Цезар з куркою – простий класичний рецепт
Зрозуміло, щоб перейти до експериментів, необхідно почати з найпростішого рецепта — класичного салату «Цезар». Він повинен всім сподобатися однозначно. Адже всі інгредієнти в ньому гармонують один з одним, нічого зайвого. За рахунок чого і виходить такий витончений смак.
Таку закуску ви можете зустріти в будь-якому закладі, будь-якій країні, але навіщо? Якщо можна запросто створити цю страву самим. Згодні? Палець вгору!
Нам знадобиться:
- сир (70 г)
- куряча грудка (300 г)
- часник (2 зубчики)
- хліб (200 г)
- олія оливкова
- салат
Соус:
- олія оливкова (100 мл)
- гірчиця (2 ч. л)
- лимонний сік (2 ст. л)
- жовтки круто (2 шт)
- часник (1 зубчик)
- сіль і перець (за смаком)
Послідовність:
1. Дістаємо миску. Її ми повинні заповнити подрібненим часником, змішаним з 5ью столовими ложками олії. Залишимо на 20 хвилин.
2. Ріжемо хліб дрібними кубиками, дивіться, як прикольно виглядають ці шматочки.
3. Приступаємо до курки. Беремо філе, промиваємо його і також нарізаємо кубиками. Потім необхідно обсмажити подрібнені шматки на сковороді з маслом, додаючи перець і сіль. Туди ж додаємо наш подрібнений хліб.
4. Що стосується заправки, ми повинні розтерти виделкою варені жовтки. До них закидаємо гірчицю і подрібнений часник. До всіх інгредієнтів додаємо оливкову олію, лимонний сік (свіжий), перець і сіль. Ретельно все перемішуємо.
5. Натираємо сир і кладемо його в окрему миску.
6. Тепер приступаємо до готування безпосередньо нашого салату, зі всіма вже готовими його складовими. Дістаємо велику тарілку, попраздничнее і побільше.
Першим ділом йдуть листя салату. Далі кладемо сухарики і готове куряче філе. Слідом за ним поливаємо нашим соковитим соусом і в кінці посипаємо подрібненим сиром.
Наше диво можна їсти. Приємного апетиту!
Салат Цезар (домашній рецепт з сухарями і сиром)
Що може бути краще домашніх рецептів? Вони завжди перевірені, смачні і корисні для нашого з вами здоров’я. Не можу не познайомити вас з одним з них. Дуже ніжний варіант приготування. Ви його обов’язково оціните і занесете в записну книжку, а краще розмістіть цю статтю в закладки браузера.
Нам знадобиться:
- салат, бажано римський (1 головка)
- хліб (1шт)
- часник (2 зубчики)
- пармезан (20 г)
- лимонний сік (2 ст. л)
- оливкова олія (100 мл і 1 ст. л)
- гірчиця м’яка (1 ч. л)
- вустерський соус (1/2 ч. л)
- анчоус (2 шт)
- сіль
- яйце (1 шт)
Послідовність:
1. Ріжемо з вами хлібець. Закидаємо його на розпечену сковороду. Не забуваємо про масло.
2. Далі кладемо в окрему каструлю всі інші продукти: яйце, закидаємо часник, поливаємо олією, потім гірчиця, анчоус, сік лимона, ну і наостанок вустерський соус.
А ти знав? Все це добряче повинні збити міксером або перемішати гарненько.
3. Далі напоготові у нас листя салату. Ми повинні їх подрібнити, але руками, роздираючи на невеликі шматочки. Цікава робота, її можна довірити діткам.
4. До зеленим листям ми повинні додати половину отриманої заправки і все змішати.
5. Продовжуємо поповнювати нашу страву. У хід йдуть: подрібнений сир, обсмажені сухарі, частина соусу, сіль (тільки в міру). Ну і пізніше йдуть шматочки сиру поверх усього салату. Вау! Краса!
«Цезар» готовий! По-моєму, вийшло класно. Погляньте, які враження? У мене швидше з’їсти, ам-ам.
Як приготувати Цезар з креветками і куркою? Дуже смачний рецепт
Тепер я хочу вам розповісти про самому пікантному варіанті приготування усіма улюбленої закуски. А все за рахунок унікального інгредієнта, що міститься в ньому — креветок. Ух, ти, супер, неправда?
Саме тому страва виходить неймовірно смачним. Воно ідеально підійде до святкового столу. Це потрібно випробувати кожному, однозначно.
Нам знадобиться:
- курка (300 г)
- листя салату (1 пучок)
- сухарики (60 г)
- креветки (15 шт)
- сир (50 г)
- олія оливкова (70 мл)
- гірчиця (2 ч. л)
- помідори маленькі (500 г)
- варені яйця (4 шт)
- чорний перець і сіль (за смаком)
- лимон (1 шт)
- соус соєвий (4 ст. л)
- базилік (1 пучок)
Послідовність:
1. Починаємо з курки, нам підійде будь-яка її частина. Знімаємо м’ясо з кісточок і смажимо його, попередньо подрібнивши.
2. Приступаємо до креветок. Кладемо їх в окрему миску або каструлю і наповнюємо окропом. Закриваємо їх і чекаємо 10 хвилин. Після цього дістаємо і очищаємо креветки.
Ще нам необхідно відкласти 3 штучки в окрему ємність.
А всі інші кладемо креветки до м’яса у сковорідку. В ході готування додаємо невелику кількість соусу і перець. Смажимо так 7 хвилин.
3. Тепер по черзі наша заправка. В іншу миску кладемо листя базиліка, креветки, додаємо гірчицю, олію і хорошенечко збовтуємо все до однорідної консистенції.
4. Нарізаємо помідори. Розкладаємо їх по тарілках.
5. Нарізаємо листочки салату. А позику кладемо їх поверх помідорів в тарілки.
6. Нарізаємо скибочками варені яйця. Необхідно додати їх в загальну масу. Далі посипаємо все сухариками.
7. Додаємо сік лимона для невеликої кислинки і родзинки. Спочатку видавіть сік в миску.
8. Ну, і нарешті заправляємо отриману закуску. Акуратно розкладаємо креветки. Зверху додаємо подрібнений сир.
Наша смакота готова! Приємного апетиту.
Цезар з пекінською капустою, сухариками і помідорами + рецепт соусу
Ще один чудовий рецепт у мене для вас є. Ми навчимося готувати не тільки салат, але і соус, що немало важливо вміти робити для досягнення того самого вишуканого смаку «Цезаря».
Нам знадобиться:
- капуста пекінська
- філе куряче (0,2 кг)
- перець болгарський
- помідори (0,25 кг)
- яйця (3 шт)
- сир твердий (300 г)
- хліб (150 г)
- часник (2 зубчики)
- олія рослинна
Для соусу:
- яйця (2 шт)
- гірчиця (1 ст. л)
- анчоуси (2 шт)
- устричний соус (1 ч. л)
- часник (1-2 зубчики)
- оливкова олія (250 г)
- пів-лимона
Послідовність:
1. Варимо курку. Вода повинна бути в міру солона.
2. Рубаємо перець і помідори кубиками.
3. Також нарізаємо кубиками хліб.
4. Часник ріжемо на шматочки і обсмажуємо на сковороді.
5. Далі приступаємо до обсмажування хліба. Після того, як обсмажили хлібець, кладемо його в духовку на 10 хвилин (180 градусів).
6. Варені яйця нарізаємо невеликими кубиками.
7. Нарізаємо пекінську капусту невеликими смужками.
8. Розкладаємо подрібнену капусту на дві частини. Одна з якої йде в салатницю для готового блюда, а інше відкладемо в окрему миску.
9. Кладемо в тарілку яйця і до них додаємо інші інгредієнти: перець, помідори.
10. Додаємо до всіх інгредієнтів подрібнене куряче філе і ретельно все перемішуємо.
11. Дістаємо окрему ємність. З’єднуємо 2 жовтки, анчоуси, вустерський соус, часник і додаємо столову ложку гірчиці. Потім солимо і додаємо чайну ложку цукру. Ретельно все змішуємо, збиваємо до однорідної консистенції. Це буде заправка.
12. Далі додаємо склянку олії і ретельно збовтуємо. Потім додаємо лимонний сік в заправку. І знову добряче все збовтуємо, змішуємо до однорідної маси. Суміш повинна вийти густий, схожою на сметану.
13. Наш соус готовий, заправляємо їм салатик і можна подавати до столу!
Дуже смачний «Цезар» готовий. Можна приступати до їжі!
Оригінальний рецепт Цезаря з куркою і майонезом
Ну і, нарешті, заключний варіант салату «Цезар». Разом з тим і самий швидкий, зручний в приготуванні.
Нітрохи не поступається своїм легендарним смаком всім іншим існуючим, розглянутим нами раніше рецептами. Ви здивуєтеся, але відсутність зайвих добавок, інгредієнтів, одним словом – простота, дають цій страві неповторний смак.
Нам знадобиться:
- курка копчена (150 г)
- сухарі (1 упаковка)
- листя салату
- сир твердий (50 г)
- майонез
- сіль (за смаком)
Послідовність:
1. Подрібнюємо копчену курочку.
2. Натираємо сир на крупній тертці.
3. Руками акуратно листя салату рвемо.
Але залишаємо 2-3 листочка недоторканими. Вони поки нехай лежать окремо.
4. Дістаємо окрему миску кладемо туди наші готові інгредієнти. Додаємо подрібнений сир, сухарики, салат і м’ясо. Далі додаємо майонез і ретельно його розподіляємо по всьому салату.
Все готово! Впевнена, у нас вийшло дуже смачно. Приємного апетиту!
Як зробити Цезар Рол в домашніх умовах? Рецепт, як в Макдональдсі
Ну і ще один супер грандіозний варіант, від нього ніхто і ніколи не відмовлявся. Чули про такий рецепт приготування? Ні, так він ще і виконаний будинку, бігом беріть собі на замітку. Дивіться відео, бажаю удачі.
Отже, підсумовуючи, скажу лише одне… Салат — це відмінне блюдо для творчих натур. Ви можете захоплюватися експериментами з інгредієнтами, не змінюючи при тому своїм смаком і бажанням. І в цьому ми з вами переконалися. Творіть і радійте життю! А я вам буду помагати.
Всім до побачення. До побачення.