Ніжні печінкові оладки з яловичої печінкою з манкою на сковороді
Ще один чудовий варіант зробити оладки ситніше — додати манку.
Такі котлетки виходять дуже ніжними і неодмінно сподобаються вашим рідним.
Інгредієнти:
- 300 г яловичої печінки;
- 1 яйце;
- 50-70 г манки;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 цибулина;
- Рослинна олія;
- Сіль і перець.
Послідовність:
Подрібнюємо цибулю і печінку будь-яким зручним способом — м’ясорубкою, блендером і т. д. Додаємо до них сметану.
У цю ж миску розбиваємо яйце. Солимо і перчимо суміш по своєму смаку.
Ретельно перемішуємо інгредієнти, після чого з’єднуємо суміш з манною крупою. Якщо вам здається, що тісто вийшло рідкуватим — почекайте: манка набухне і воно стане більш крутим.
Приступаємо до готування не відразу — спочатку даємо тісту постояти 15-20 хвилин.
Ось тепер можна випікати оладки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.
Не забуваємо і про другу сторону.
Приємного апетиту!
Пишні печіночники з рисом і яловичої печінкою
Замість манки можна взяти й іншу крупу. Наприклад, рис. Завдяки йому оладки теж стануть ніжніше і куди апетитніше. Скористайтеся рецептом і переконайтеся в цьому на власному досвіді.
Інгредієнти:
- 400 г яловичої печінки;
- 4 ст. л. відвареного рису;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль.
Послідовність:
Знімаємо з печінки плівку і вирізаємо жовчні протоки.
Після цього нарізаємо її на великі шматки і пропускаємо через м’ясорубку.
Додаємо до отриманого фаршу яйця, борошно і варений рис.
Як слід все перемішуємо.
Випікаємо з готового тіста оладки.
От і все! Доповнюємо улюбленими овочами і подаємо до столу.
Ну і наостанок ще один варіант приготування, який пропоную розглянути і взяти на замітку з цього відео:
Ці нескладні рецепти допоможуть вам балувати своїх близьких ситним ласощами кожен день. На приготування оладок йде не більше півгодини, а гарний настрій у всіх збережеться до самого вечора. Приємного апетиту!