Оладки з яловичої печінки – дуже смачні рецепти

Ніжні печінкові оладки з яловичої печінкою з манкою на сковороді

Ще один чудовий варіант зробити оладки ситніше — додати манку.

Такі котлетки виходять дуже ніжними і неодмінно сподобаються вашим рідним.

Інгредієнти:

  • 300 г яловичої печінки;
  • 1 яйце;
  • 50-70 г манки;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і перець.

Послідовність:

Подрібнюємо цибулю і печінку будь-яким зручним способом — м’ясорубкою, блендером і т. д. Додаємо до них сметану.

У цю ж миску розбиваємо яйце. Солимо і перчимо суміш по своєму смаку.

Ретельно перемішуємо інгредієнти, після чого з’єднуємо суміш з манною крупою. Якщо вам здається, що тісто вийшло рідкуватим — почекайте: манка набухне і воно стане більш крутим.

Приступаємо до готування не відразу — спочатку даємо тісту постояти 15-20 хвилин.

Ось тепер можна випікати оладки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.

Не забуваємо і про другу сторону.

Приємного апетиту!

Пишні печіночники з рисом і яловичої печінкою

Замість манки можна взяти й іншу крупу. Наприклад, рис. Завдяки йому оладки теж стануть ніжніше і куди апетитніше. Скористайтеся рецептом і переконайтеся в цьому на власному досвіді.

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки;
  • 4 ст. л. відвареного рису;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль.

Послідовність:

Знімаємо з печінки плівку і вирізаємо жовчні протоки.

Після цього нарізаємо її на великі шматки і пропускаємо через м’ясорубку.

Додаємо до отриманого фаршу яйця, борошно і варений рис.

Як слід все перемішуємо.

Випікаємо з готового тіста оладки.

От і все! Доповнюємо улюбленими овочами і подаємо до столу.

Ну і наостанок ще один варіант приготування, який пропоную розглянути і взяти на замітку з цього відео:

Ці нескладні рецепти допоможуть вам балувати своїх близьких ситним ласощами кожен день. На приготування оладок йде не більше півгодини, а гарний настрій у всіх збережеться до самого вечора. Приємного апетиту!