Оладки з яловичої печінки, щоб вийшли м’якими і пишними
Якщо хочете отримати пишні оладки, важливо правильно підібрати спосіб приготування. Сьогодні я зробила це за вас. Подивіться, які товсті і апетитні котлетки вийшли у автора. Хочете такі ж? Значить марш готувати!
Інгредієнти:
- 700 г яловичої печінки;
- 4 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 3 цибулини;
- 2 яйця;
- Сіль і перець;
- 200 г круглозерного рису.
Послідовність:
Кілька разів гарненько промиваємо рис в холодній воді. Після цього пересипаємо його в каструлю і варимо 25 хвилин в підсоленій воді. Не забуваємо іноді помішувати.
Яловичу печінку пропускаємо через м’ясорубку. Те ж саме робимо з очищеним цибулею. Додаємо до отриманої маси вже готовий рис і варені яйця, подрібнені за допомогою терки. Солимо і перчимо все по своєму смаку, після чого перемішуємо. “Тісто” вийде злегка рідким, але не переживайте — так і повинно бути.
Випікаємо вироби. На те, щоб обсмажити кожну з одного боку, знадобиться близько 3 хвилин.
Приємного апетиту!
Як приготувати оладки з печінки з цибулею та морквою
Якщо ви давно готуєте печінкові оладки і хочеться трохи урізноманітнити смак, то спробуйте цей варіант. Ми додамо всього два нескладних інгредієнта — моркву та цибулю — але вони кардинально змінять все наше блюдо. Звичайно, в кращу сторону.
Інгредієнти:
- 0.5 кг яловичої печінки;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- 200 г сметани — за бажанням;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- Сіль і спеції за смаком.
Послідовність:
Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.
Печінку подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера. Додаємо до отриманого фаршу сирі яйця, цибульно-морквяну суміш і борошно. Посипаємо все сіллю і спеціями, а потім перемішуємо.
Ложкою викладаємо тісто на сковороду, формуючи оладки. Обсмажуємо кожну з обох боків до появи скоринки.
При бажанні можна змастити котлетки сметаною і відправити в духовку ще на 15-20 хвилин при 180 градусах. Так вони стануть ще рум’яніша. Приємного апетиту!