Ось і закінчилась літня пора, і на зміну строкатому разнотравью серпня прийшла золота осінь. А разом з нею і перші холоди. У такі дні особливо хочеться домашнього тепла і затишку, тим більше після трудового дня. А що може зігріти тіло і душу краще, ніж чашка гарячого ароматного супу?
Напевно, багатьом знайоме приємне почуття, коли повертаєшся після прогулянки, а на столі вже чекає тарілка з смачним бульйоном, дбайливо звареним бабусею чи мамою. Тепер ми виросли, але це не означає, що таких маленьких радощів у житті немає місця.
У цій статті ми розглянемо варіанти приготування супу з галушками, здатного стати ситним обідом для цілої родини. Це блюдо, яке швидко готується, а з’їдається ще швидше.
Отже, влаштовуйтеся зручніше, припасайте папір і ручку і вибирайте потрібний рецепт, щоб вже завтра порадувати своїх близьких кулінарними сюрпризом.
Як приготувати суп з галушками на курячому бульйоні
Починаємо ми з ніжного супчика на курячому бульйоні. Це легке, майже дієтичне блюдо, яке по достоїнству оцінять як дорослі, так і діти.
Для приготування бульйону нам знадобиться:
- 700-900 грамів курячої грудки;
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- Сіль і зелень за смаком.
Самі галушки готуються з наступних інгредієнтів:
- 7-8 ст. л. пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- Зелень за смаком.
Починаємо готувати бульйон. Для цього беремо курячі грудки, промиваємо їх, а потім заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Чекаємо закипання.
Коли з’явиться піна, знімаємо її, додаємо сіль і встановлюємо повільний вогонь.
Через годину бульйон буде готовий. М’ясо виймаємо, відокремлюємо від кісток, шкіри, жиру, нарізаємо на маленькі шматочки.
Тепер потрібно зробити засмажку. Цибулю і моркву очистити, дрібно ріжемо і відправляємо на сковороду. Періодично помішуємо овочі, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.
Коли все готово, можна зайнятися галушками. Молоко і сирі яйця збиваємо, солимо й додаємо трохи зелені. В отриману суміш висипаємо борошно, після чого все перемішуємо до стану однорідної маси.
В цей же час паралельно нарізаємо картоплю на невеликі кубики і ставимо на вогонь, висипавши в каструлю з бульйоном. Через 5-7 хвилин додаємо зажарку і чекаємо закипання.
Після цього опускаємо в бульйон наші галушки. Найзручніше формувати їх за допомогою двох чайних ложок.
Щоб кульки не прилипали один до одного або стінок посуду, потрібно періодично помішувати суп.
Чекаємо ще 5-7 хвилин і подаємо страву на стіл.
Готовий суп можна прикрасити зеленню і полити майонезом. Приємного апетиту!
Курячий суп з галушками як у дитячому садку
Наступний рецепт дозволить вам зануритися в ностальгію і згадати безтурботне дитячої час. Коли найстрашнішим покаранням був докір від мами чи виховательки. Легкий курячий суп з галушками обов’язково сподобається вашій дитині і забезпечить його енергією на цілий день!
Необхідні інгредієнти:
- 300 грамів картоплі;
- Цибулю ріпчасту і моркву – по 60 грамів;
- 1 куряче яйце;
- 18 грамів вершкового масла;
- 1 ст. л. солі;
- 1.2 л. курячого бульйону;
- 60 грамів пшеничного борошна;
- Зелень за смаком.
Очищену картоплю наріжте брусочками. Він знадобиться трохи пізніше.
Тепер візьміть цибулю і моркву, наріжте і змішайте в сковороді. Додавши вершкове масло, тушкуйте овочі, поки вони не стануть достатньо м’якими.
Ідея! Для різноманітності можна вирізати з моркви забавні фігурки: дитина обов’язково залишиться у захваті від такого сюрпризу.
Картоплю і готову зажарку висипте в киплячий бульйон. Щоб він не помутнів, попередньо трохи зменшіть вогонь.
30-40 мл бульйону відлийте в окрему миску і остудіть. Додайте сире яйце і борошно.
Важливо!Ретельно перемішайте так, щоб вийшло тісто консистенції, підходящою для ліплення кульок.
За допомогою чайної ложки зробіть галушки і опускайте їх в стоїть на вогні каструлю з бульйоном. Коли вони почнуть спливати, можете завершувати підготовку.
Розлийте суп по тарілках і прикрасити зеленню. Смачний і ситний обід готовий. Приємного апетиту!
Суп з сирними галушками (покроковий рецепт приготування)
У приготуванні супу з галушками не варто обмежуватися стандартними варіантами. Ви можете експериментувати з компонентами. Наприклад, вельми незвичайний відтінок додасть страві доданий в галушки сир.
Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти:
- Яловичий або курячий бульйон (спосіб приготування можна подивитися в попередньому рецепті);
- Картопля;
- Цибулю і моркву;
- Лавровий лист;
- Яйце;
- Сир;
- Часник;
- Борошно;
- Вода;
- Зелень.
Картопля наріжемо кубиками і додайте в бульйон, попередньо доведений до кипіння.
Цибулю дрібно поріжемо, морква натремо на крупній тертці і зробимо з них засмажку.
Починаємо готувати галушки. У заздалегідь підготовлену ємність наллємо трохи води.
Додаємо туди столову ложку рослинної олії, солимо за смаком і доводимо до кипіння. У гарячу воду додаємо борошно і швидко розмішуємо до отримання однорідної маси, за консистенцією схожа на негусту кашку.
Продавлюємо сюди ж часточку часнику і розбиваємо сире яйце. Знову заважаємо.
На завершення висипаємо в ємність натертий на тертці сир. Якщо необхідно, додаємо ще борошна для отримання більш густої суміші.
До сварившемуся тим часом картоплі в каструлю насипаємо засмажку. Двома чайними ложечками починаємо формувати галушки і додаємо в бульйон.
Через 5-7 хвилин суп готовий. Не забувайте помішувати.
Страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачний суп з фрикадельками і галушками по-українськи
Галушки (чи галушки) чудово поєднуються з фрикадельками. Чи варто говорити про те, що такий суп виходить дуже наваристим і поживним? А найголовніше, надзвичайно смачним! При цьому для приготування не потрібні складні інгредієнти. Більшість необхідного вже напевно лежить у вашому холодильнику.
Отже, для бульйону нам потрібно:
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 2 маринованих огірка;
- 3 ст. л. топленого масла;
- стебло селери.
І нарешті, галушки вимагатимуть:
- 2 ст. л. кефіру;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 100 грамів борошна;
- Яйце;
- 4 зубчики часнику;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- прянощі і сіль за смаком.
Для фрикадельок:
- 200 г фаршу
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
Починаємо з приготування галушок. Для цього збиваємо масло з яйцем і до отриманої суміші додаємо інші інгредієнти. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудочок.
Щоб зробити фрикадельки, також змішуємо всі перераховані вище у списку компоненти ( з тертим на крупній тертці цибулею).
Важливо! Після цього формуємо м’ясні кульки розміром приблизно з волоський горіх.
Потім беремо каструлю, змащуємо її маслом дно і підсмажуємо в ній цибулю, селеру, перець і моркву, попередньо нарізані на дрібні шматочки. Заливаємо овочі 2 літрами води, кидаємо огірки і чекаємо закипання. Далі опускаємо у воду фрикадельки.
Через 5 хвилин починаємо варити галушки. За допомогою двох чайних ложок робимо акуратні кульки і додаємо їх в суп. Коли тісто закінчиться, чекаємо ще кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Гарячий український суп з фрикадельками і галушками готовий. Можете подавати до столу.
Як зварити картопляний суп зі свининою і галушками? Бабусин рецепт
Завершимо нашу плеяду рецептів «сільським» варіантом приготування супу з галушками. Це блюдо досить просто, але є в цій простоті щось таке душевне, що було властиво тільки нашим бабусям у моменти їх старань на кухні для улюблених онуків.
Інгредієнти для бульйону:
- 600-700 грамів свинини;
- Цибулю і моркву – по 200 грамів;
- Лаврушка;
- Рослинна олія;
- Болгарський перець – 350 грамів;
- Картопля – 500 грамів;
- Сіль;
- Перець горошком.
Інгредієнти для галушок:
- 5 ст. л. пшеничного борошна;
- Куряче яйце;
- Молоко – 50 мл
М’ясо наріжте невеликими шматочками, опустіть в каструлю з водою і залиште варитися на повільному вогні.
Наріжте цибулю. Моркву натріть на середній тертці і обсмажте з цибулею.
Паралельно сире яйце збийте з молоком, додайте сіль, борошно і перемішайте. Повинно вийти негусте тісто.
Нарізану кубиками картоплю додайте в бульйон, посоліть. Сюди ж опустіть нарізаний соломкою перець, обжарку і доведіть суп до кипіння.
Після цього чайною ложечкою набирайте тісто і опускайте в воду. Галушки розбухнуть при варінні, тому не потрібно зачерпувати занадто багато. У суп додайте перець і лаврушку за смаком. Якщо галушки спливли, значить, страва готова. Приємного апетиту!
Відео про те, як приготувати картопляний суп з галушками
І ще один рецептик, повз якого не могла пройти повз, рекомендую до перегляду цей сюжет з каналу ютуб. Він виходить шалено смачним, і є маленький секретик, приправа маггі робить його більш насиченим смаком.
На цьому стаття підійшла до кінця. Сподіваюся, що вам сподобалися запропоновані тут варіанти супу з галушками, і ви знайшли для себе підходящий рецепт. Готуйте, зігрівайтеся, набирайтеся сил і… приємного апетиту!