Доброго дня, друзі!
Вирішивши чимось порадувати, здивувати своїх рідних і просто урізноманітнити стіл, я взялася за це чудове блюдо. Не для кого не секрет, що салат — невід’ємна частина раціону кожного з нас на сьогоднішній день. Саме в ньому може міститися стільки поживних і корисних речовин відразу.
Але чи знали ви, що така закуска може бути не тільки відмінним доповненням до гарніру, але і без того ситним і повноцінним варіантом для обіду і вечері. Швидко, ситно, а головне – корисно. Так, саме про таких рецептах я зараз вам розповім!
Ніжність… Вона всюди. Вона так нам всім потрібна. І, звичайно ж, їжа – не виняток! Їжа може і повинна бути ніжним, що тане у роті. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!
Унікальність цієї страви полягає в тому, що ви можете експериментувати і створювати салат саме на свій смак. І з цими експериментами я вам допоможу. Давайте приступимо до одного з них.
Салат Ніжність — простий класичний рецепт
Класичний варіант «Ніжності» підійде до будь-якого столу. Його оцінять як дорослі, так і діти. Як розбещені ресторанної кухнею гурмани, так і вирощені на бабусині рецепти. Цей салат на будь-який випадок життя, рецепт якого вам необхідно знати.
Для цього нам знадобиться:
- моркву (2 шт)
- курячі грудки (500 г)
- яйця (6-7 шт)
- сир (200г)
- часник (2 зубчики)
- майонез
- сіль за смаком
Важливий момент в приготуванні такого салату — він повинен побут листковим, а всі його складові обов’язково просочені майонезом.
Ну що, приступаємо до самої цікавої частини.
1. Необхідно відварити курячі грудки. Беремо грудки, моєму в холодній воді, кладемо в каструлю, наповнену водою.
Важливо: Воду потрібно трохи посолити.
Далі залишаємо варитися.
2. Робимо соус, яким буде просочений наш салат. Комбінуємо часник з майонезом, додаємо перець і сіль по смаку, перемішуємо.
3. Варену грудку дрібно нарізаємо.
4. Необхідно відварити круто два яйця, відокремити з них два жовтки, а всі інші потерти на тертці.
5. Далі так само тремо на тертці сир. Використовуємо її з дрібними отворами.
6. Тремо на тертці моркву. Вона буде схожа на стружку також, як і сир.
7. Далі починаємо створювати шари нашого салату. Викладаємо салат шар за шаром акуратно , створюючи ефект» гірки». Перший шар – варене куряче м’ясо. Кладемо половину з усього , що у нас є. Змащуємо шар нашим соусом(майонез+часник).
Важливо: Поділяємо інгредієнти на дві частини.
8. Кладемо частина натертих яєць, змащуємо соусом. Потім кладемо потерту моркву і також змащуємо соусом.
9. Кладемо частина потертого сиру ,змащуємо його соусом (більше, ніж попередні шари). Далі ми кладемо нові шари, як в самому початку рецепта (починаючи з курки). Послідовність та ж.
10.Останній шар: акуратно розкладаємо потерті на тертці жовтки. Можна розкласти зелень по колу. Це додасть вишуканості і прикрасить ваше блюдо. Bon Appétit !
Залишаємо салат в холодильнику на кілька годин. Йому необхідно просочитися.
Смачна Ніжність з огірком і яйцем
Як я вже говорила, варіацій цієї страви безліч. Ми не можемо пройти повз всіх інших. Тому йдемо з вами далі.
Хочете дізнатися, як є свій улюблений салат і при цьому бути завжди у формі? Я ж знаю, що хочете. Для цього нам з вами на допомогу прийде низькокалорійний варіант усіма улюбленої «Ніжності».
Для цього нам знадобиться:
- яйця (3-5 шт.)
- свіжі огірки (450-500г)
- сметана (200-300 мл)
- мед 3 ст. л)
- солодка або гостра гірчиця (1 стл)
- лимон (маленький.1шт)
- олія оливкова/рослинне (3 ст. л)
- сіль, перець чорний (за смаком)
- паприка
Приступимо до приготування:
1. Варимо яйця (їх Потрібно поставити варитися хвилин на 15-20). Після їх остуджуємо і чистимо.
2. Тим часом моєму огірки, очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.
3. Тремо на тертці яйця. Білки і жовтки відокремлювати не потрібно, натираємо всі разом.
4. Далі нам знадобиться окрема ємність. Її ми заповнюємо оливковою/рослинною олією, медом, гірчицею, перцем, лимонним соком і все це солимо.
А ти знав? Ретельно все це перемішуємо, збовтуємо. Необхідно, щоб всі компоненти змішалися один з одним і віддали свій неповторний смак.
5. Далі змішуємо все це з огірками і яйцями.
6. По закінченні нашу страву посипаємо паприкою (тільки в міру). Bon Appétit!
І на цьому ми з вами не прощаємось!
Рецепт салату з грибами і куркою
Цей вид салату вражає своєю ніжністю. А все чому? Тому,що саме в цьому рецепті з’являються наші улюблені грибочки. Дуже цікавий варіант приготування. Виходить очманіло!
Для цього нам знадобиться:
- Куряче філе (200 г)
- Мариновані печериці (200 г)
- Яйця (2-3 шт)
- Ріпчасту цибулю (1-2 шт)
- Сир (100 г)
- Майонез (за смаком)
- Чорний перець, сіль ( за смаком)
- Масло рослинне ( 1 ст. л)
Приступаємо до приготування:
1. Моєму куряче філе, ставимо його варитися.
2. Ставимо варитися яйця. Доводимо їх до стану крутих, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
3. Тоненько нарізаємо цибулю і гриби. Робимо це так, як показано на цьому фото.
4. Поки наші інгредієнти варяться, ставимо нагріватися на рослинному маслі сковорідку. Кидаємо туди спочатку цибулю для обжарювання, потім додаємо дрібку солі, ретельно перемішуємо і додаємо гриби. Обсмажуємо все це.
5. Дістаємо вже сварившееся філе, ріжемо його на шматочки.
6. Тремо на тертці сир. Далі беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Трьом білки і жовтки окремо один від одного.
7. Далі, як і в першому рецепті, ми формуємо з вами шари салату. Перший шар-курка. Потім ми змащуємо його майонезом. Далі кладемо частково гриби з цибулею. Потім додаємо потертий сир (але не весь). Також цей шар поливаємо майонезом.
8. Наступний шар-терті білки, поверх них змащуємо майонезом. Далі ми повинні в тій же послідовності прокласти залишилися інгредієнти. Але завершальним шаром будуть терті жовтки. Акуратно розкладіть. Залишаємо салат в холодильнику для просочення (хвилин 20-30). Bon Appétit!
Салат на День Народження «Незвичайна ніжність» з ананасом, куркою і сиром
Хочете порадувати близьку людину чимось особливим? Набридли одноманітні рецепти, хочеться чогось святкового? Хочеться екзотики? Тоді ви за адресою!
Інгредієнти:
- Сир (200 г)
- 1 куряче філе
- Яйця (4 шт)
- Консервовані ананаси (6 кілець)
- Майонез
Приступаємо до готування!
1. Відправляємо варитися курячу грудку. Також варимо яйця круто.
2. Нарізаємо консервований ананас половинками.
Важливо! Але робіть нарізку надто дрібною.
3. Нарізаємо дрібними кубиками курку.
4. Трьом яйця і сир на дрібній тертці. Змащуємо дно тарілки майонезом, посипаємо його шматочками курки. Поверх курки змащуємо майонезом, додаємо потерті яйця, знову закріплюємо шар майонезом.
6. Завершальний шар покриваємо часточками ананаса. Ставимо салат в холодильник на просочення (20-30 хв). Bon Appétit !
Ніжність з крабовими паличками: ще один класичний рецепт
Ще один класичний рецепт. Що ж, ну і наостанок розглянемо з вами рецепт, який я підібрала. Салат вийде не менш смачний, корисний і не менш цікавий для всіх шалених гурманів. Втім, ви самі зараз все побачите.
Нам знадобиться:
- Яйця (4 шт)
- Рис (150 г)
- Крабові палички (200 г)
- Майонез (250 г)
- Сир (100 г)
- Огірок свіжий (пару штучок)
Приступаємо до приготування:
1. Ставимо варитися рис, додаємо невелику кількість солі у воду.
2. Варимо круто яйця. Очищаємо від шкаралупи.
3. Тремо на дрібній тертці сир.
4. Подрібнюємо на тертці крабові палички.
5. Очищаємо варені яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Далі тремо на тертці білки, а після жовтки.
6. Чистимо і ріжемо дрібно-дрібно огірки. Приступаємо до нашим улюбленим верствам. Першим буде шар з рисом. Покриваємо його майонезній сіточкою. Потім поверх першого шару слід натертий сир. Після ми посипаємо це все крабовими паличками і кидаємо туди білки.
7. Змащуємо це все майонезній сіточкою і хорошенечко утрамбовуємо. Не забуваємо про подрібнені жовтки. Посипаємо ними завершальний шар нашого салату.
Все це можна прикрасити маслинами і зеленню. Bon Appétit !
Відео про те, як приготувати слоенную Ніжність з чорносливом і курочкою
На останок друзі, хочу показати вам невеликий фільм, готуйте разом з автором на своїй кухні. Ця закуска задоволена проста, але ефектна, вам точно сподобається, а гості будуть просити добавочки. Обов’язково приготуйте його на Новий рік, це буде ще один шедевр у святкову ніч). Успіхів.
Творіть, дивуйте себе і своїх близьких різною смакотою! Пробуйте відкривати для себе щось нове в їжі, її приготування, не бійтеся експериментувати і балувати себе.