Привіт, друзі!
Сьогодні вирішила нагодувати свою улюблену сімейку одним досить ситним блюдом. Зважилася запекти курку в духовці. А щоб не морочитися з гарніром вирішила відразу запекти її з картоплею. Думаю, це відмінне рішення і точно потім залишиться ще, що з’їсти на сніданок. Порцію на деку зроблю побільше, ви можете зробити і менше. У будь-якому випадку буде дуже смачно.
Давайте розбиратися яким же чином можна приготувати курку. Я люблю, щоб скоринка у неї була зажаристая, а чоловік ще й щоб хрустка. А ось діти воліють вживати м’ясо в горщиках, ну їм напевно так забавніше просто їсти. Вообщем рецептів маса, вибирайте будь-який, тим більше, що кожен день ми ламаємо голову, що ж зробити на вечерю. І ось вам рішення.
Сподіваюся ви вже зацікавилися і неодмінно додати сайт в закладки, адже крім усього іншого до чаю ви можете зробити пончики з сиру. Як вам така ідея?
А ще хочу зазначити, що не думайте, що запекти курку досить складно, абсолютно немає, головне її намазати потрібними спеціями або вибрати потрібний маринад і ви неодмінно отримаєте класний підсумок. Причому можна брати будь-які частини птиці, це і гомілки, і крила, все те, що ви любите. Можна звичайно і цілком запікати, тут вже вирішуйте самі. Вообщем приступаємо.
Курка з картоплею в духовці (дуже смачний рецепт)
Цей рецепт буде шарами, та ще й м’ясо вийде соковитим під сирною скоринкою. Ммм… смакота нереальна. Ваші гості, якщо сьогодні у вас свято чи свято залишаться в повному захваті. А вже тим більше, якщо ви приготуєте таке блюдо на вечерю, пальчики просто все оближуть.
Ідея! Тим кому сир протипоказаний, або ви його не любите, то тоді просто не додавайте його, робіть без нього.
Плюс поставте на стіл пару салатиків, і ваш животик точно скаже вам величезні спасибі.
Нам буде потрібно:
- картопля — 1000 г
- курячі ніжки або інші частини птиці — 8 шт.
- часник — 5 зубків
- сметана або майонез -130 г
- спеції, сіль і перець
- петрушка і кріп
- сир твердий — 50 г
Етапи:
1. Очистіть під струменем холодної води картоплю. Потім кухонним гострим ножем наріжте його на шматочки однакового розміру.
Рада! Якщо у вас є час, можна його потримати кілька годин у прохолодній воді, щоб вийшов крохмаль.
2. Далі візьміть глибоку миску і покладіть в неї сметану можна замінити на майонез, видавіть сюди ж пару зубчиків часнику, перемішайте. Вийде щось схоже на соус, який допоможе курки та картоплі стати м’яким і соковитим.
3. Далі додайте чорний і червоний гострий перець, знову перемішати. А ось для класної і ароматності пікантної нотки внесіть сушений базилік. Можна замінити його і на іншу спецію, ту яку ви віддаєте перевагу, наприклад на хнели-зуміли.
Обмажте такою заправкою підготовлені кубики картоплі.
4. М’ясо курки або як в даному випадку гомілки посоліть і поперчіть. Можна взяти приправу Кнорр або Маггі і їй припудрити. Після обмажте м’ясні шматочки сметанним соусом.
5. Перший шар на деко покладіть картоплю, лист або лист спочатку змастіть злегка рослинним маслом. Потім курячі гомілки або стегна. Поставте блюдо в духовку на 200 градусів, а через 40 хвилин діставайте і сервірують стіл.
6. Якщо ви любитель сиру, зверху перед самим виключенням духовки приблизно за 6-7 хвилин, присипте друге блюдо тертим на середній тертці сиром. Ммм… вийшло просто улетно, вже слинки потекли. Прикрасьте зеленню або будь-яким салатом. Приємного апетиту!
Найсмачніший рецепт курки в рукаві для запікання
Для всіх любителів овочевого рагу і не тільки, присвячується цей варіант. Тому що, адже ви можете до курячому м’ясу додати не тільки картоплю, але інші овочі і навіть фрукти. І при цьому отримати абсолютно приголомшливе блюдо.
Обов’язково спробуйте зробити і воно стане вашим фаворитом, будете готувати набагато частіше.
Пакет для запікання або спеціальний мішечок прискорить процес готування, і ще не забруднить деко або форму для випічки. Це ще і дуже зручно і практично.
А ось наступний варіант, якщо у вас не виявилося такого пристосування, то ось звичайна скляна банка завжди є під рукою, вона вас теж може виручити.
Нам буде потрібно:
- курячі стегна — 0,7 кг
- морквина — 0,1 кг
- картопля — 0,5 кг
- ріпчаста цибуля — 2 шт.
- часник — пара зубків
- стручок червоного перцю
- кмин — щіпка
- паприка, каррі — за смаком
- рослинна олія
- сіль
- будь-яка зелень
1. Обробіть курячі стегенця або філе птиці на невеликі шматочки. Робіть це так, щоб всі кісточки були прибрані.
Важливо! Шкірку краще зняти і не використовувати, тим більше якщо курка магазинна, а не домашня.
2. Далі поріжте великими кубиками моркву, ріпчасту цибулю полуколечками, а гострий червоний перець кільцями. Хоча його цілком можна і не додавати сюди, дивлячись любите ви його чи ні. Регулюйте за смаком самі. Часник можете пропустити через прес або порізати на дрібні шматочки ножем. Всі ці овочі покладіть на м’ясо курки, це буде другий шар.
3. Наступний шар — рубаний картоплю брусочками або кубиками. Після здобріть їх спеціями тими, які прописані в складі. Посоліть і влийте рослинного масла. Тепер всю цю масу можна перешкодити руками, а можна і не чіпати, а відразу ж візьміть мішок для запікання.
4. Помістіть всі вміст в пакет і зав’язати з обох боків спеціальними защепками або мотузочками. Проткніть мішок в декількох місцях ножем.
Якщо не зробити надрізи, то виділився пар може розірвати пакет, тому краще не ризикуйте, проколіть.
5. Тепер залишилося запекти курку. Відправте її в духовку разом з картоплею і овочами і чекайте 40 хвилин при температурі 180-200 градусів. А потім сервіруйте стіл і їжте у гарячому вигляді, прикрашайте листочком петрушки або кінзи. Приємних відкриттів!
Для того, щоб вийшла рум’яна кірочка, вам необхідно за 5-10 хвилин до готовності розкрити пакет і зрізати верхівку. Будьте обережні, не обожгитесь, використовуйте силіконові рукавички.
Курка на деку з засмаженою скоринкою і картоплею
Тепер хочеться поділитися таким способом, коли картоплю з куркою ви можете відразу ж приготувати в човниках, уявляєте? Зробити кожному окремо порцію. Як це можливо? Так, за допомогою фольги. І виглядати це буде шикарно.
Вам не потрібно буде перевертати або заважати інгредієнти в процес смаження. Рецепт на стільки простий, що ви його відразу приметите і візьмете собі на озброєння. Погляньте на продукти, вони такі бюджетні.
Нам буде потрібно:
- картопля — 1-1,5 кг
- м’ясо курки, те що є, гомілки, стегна і т. п — 1-1,5 кг
- приправа для курки — пакетик
- сіль
- перець мелений
Етапи:
1. Картопля очистіть від шкірки, а після подрібніть його на квадратні брусочки. Присолите і розмішайте руками. Приправте спеціями, можна і поперчити.
2. З м’ясом вчините також, присолите і внесіть спеції. Краще, якщо ви візьмете для цієї страви стегна або гомілки.
3. Далі на деко покладіть шматочки фольги.
4. А на них покладіть картоплю і курку. Розподіляйте всі інгредієнти рівномірно, щоб кожна порція була однакового розміру.
5. Після чого, поставте листочок в духовку і тушкуйте 40 хвилин при температурі 190 градусів за Цельсієм. При подачі оформіть рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати курку в духовці з картоплею і хрусткою скоринкою в банку
Ви уявляєте і навіть так, можна швидко і легко загасити птицю, при цьому ви заощадите час. А готування буде такою миттєвою, всі складові покришіть, покладіть в скляну ємність і вуаля, вона вже запікається в духовій шафі.
Нам буде потрібно:
- Бройлер – близько 1,2 кг
- Картопля — 4-5 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Приправа каррі – 1 ч. л
- Кухонна сіль — 1 ч. л
- Кабачок – 1 шт.
- Часник – 10 зубків
Етапи:
1. Бройлерную курку обробити і поріжте на невеликі шматки. Така птиця більш жирна і готується швидше.
2. Потім видавити через часникодавку зубчики часнику. Додайте каррі і сіль, розмішайте руками, щоб спеції рівномірно розподілилися. Залиште полежати при кімнатній температурі 20 хвилин. Щоб курочка змогла трохи промаринуватися.
3. Далі всі овочі, баклажани, кабачки і картоплю поріжте кубиками. Посоліть. Можна якихось інгредієнтів брати більше або менше, тут вже скільки у вас є в наявності. Яблучка теж не дуже крупно порубаєте.
З яблук краще зніміть кожурку, без неї вийде ніжніше і з більшою кислинкою.
Тепер візьміть чисту і без відколів банку і на самий низ покладіть курячі брусочки. Потім складіть картоплю, баклажани і кабачки. А після яблучка. Таким чином, зберіть всю баночку майже до верху. Пам’ятайте, що завершальний шар — курятина, адже вона буде давати сік, щоб картопля просочилася саме їм, ну і всі інші інгредієнти.
4. Тепер накрийте металевою кришкою, але тільки без ущільнювальної гумки і поставте в духову шафу. Випікайте до готовності при температурі 180 градусів близько 45 хвилин.
Пам’ятайте, що духовка коли ви тільки, що ставите банку, повинна бути абсолютно холодною, а то банку трісне.
5. Після того, як курка з картоплею буде готова, ви в банку побачите сік, який просяк також баклажани і кабачки з яблуками. Тому блюдо вийшло соковитим і поживним.
6. Виймайте акуратно спеціальною виделкою або переверніть банку і викладіть всі продукти на тарілку. Їжте на здоров’я! Приємного апетиту!
Відео про те, як запекти курку, щоб вона вийшла соковитою
Ага, ось ще мега рецепт, хочете дізнатися всі подробиці і деталі, тоді, будь ласка, дивіться це відео з каналу ютуб. Беріть собі на замітку, адже можливо сьогодні на вечерю вас буде чекати саме таке величезне ласощі). А може бути у вас звану вечерю або застілля, так тим більше. Не губіться, натискайте на кнопку перегляду.
Курка в майонезі з картоплею — рецепт в горщиках
Ну, а цей шедевр припаде до смаку всім тим, хто любить щось незвичайне і не традиційне. Мода давно на горщики пішла, але не всі їх використовують, а ось і даремно. Тому що в них зручно готувати і практично. А головне, що ще й смачно. Все тому що, таким способом, запечене м’ясо нагадує страву з печі. Так, вже були часи.
Нам буде потрібно:
- курка — 0,5 кг
- картопля — 0,5 кг
- цибуля-ріпка — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- сіль
- майонез — 150 г
- лавровий лист
- перець мелений
- вода — 80 мл в один горщик
Етапи:
1. Отже, підготуйте всі інгредієнти до роботи. Картоплю наріжте дрібними кубиками, ріпчасту цибулю поріжте на півкільця, а моркву соломкою. Куряче м’ясо обробити теж досить дрібно.
Наповніть кожен горщик всім необхідним, краще зробіть так, перший шар — картопля, вона буде займати 50 відсотків в горщику. Другий шар — майонез, морква і цибуля.
2. А вже заключний — м’ясо. Не забувайте, що кожен шар вам необхідно посолити і поперчити на свій лад, а також змастити майонезом. Після чого залийте кожен горщик водою, приблизно 80 мл в кожну посуд. Покладіть по одному лавровим листочку. Прикрийте спеціальними кришками.
3. Поставте в холодну духовку і випікайте приблизно 1 годину при закритих кришках. Потім їжте на здоров’я! І можна навіть не викладати по тарілочках, а вживати прямо в горщиках. І красиво і незвично. Приємних вражень!
Ось така чудова і неповторна м’ясна лакомка у нас вийшла. Ми готували курку з картоплею, причому використовували для цього різні способи в духовці. Але, думаю, що найголовніше, так це те, що вийшло дуже смачно. Як вам рецепти? Сподобалися? Пишіть свої відгуки і побажання.
А поки я кажу всім до нових зустрічей. Ще побачимося, обов’язково. Поки що.