Канапе на шпажках — це ідеальна закуска для будь-якого випадку. Як для домашніх посиденьок, так і для офісного фуршету. Сьогодні поговоримо про останній і навчимося готувати закуски, які допоможуть вам справити враження навіть примхливих колег.
Для приготування канапе не потрібно спеціальних умінь і знань. Все, що від вас потрібно — нанизати інгредієнти на шпажки в потрібному порядку. А експериментувати з їх поєднаннями можна практично нескінченно!
Взагалі основна мета канапе — зробити застілля зручніше. По суті, ця закуска являє собою міні-бутерброди, які можна відправити в рот цілком. Ніхто не бруднить руки, до того ж виглядає таке блюдо при правильному оформленні дуже естетично.
Пропоную вам цілих 7 варіантів приготування закусок для офісного столу. Сподіваюся, що серед цього різноманіття вам вдасться знайти ідеальний рецепт і порадувати всіх своїм фірмовим частуванням.
Канапе на шпажках на святковий стіл з оселедцем
І перший же варіант дивує нас незвичайним поєднанням інгредієнтів. Так-так, це оселедець з яблуком і лимонним соком! Не поспішайте вернути ніс — краще спробуйте і, я запевняю вас від цієї закуски буде не відірвати.
Все, що знадобиться:
- 6 скибочок нарізної бородінського хліба;
- Філе 1 слабосоленої оселедця;
- 1 зелене яблуко;
- Половинка лимона;
- 2 ч. л. майонезу.
Послідовність:
Користуючись спеціальною формочкою або звичайною чаркою, вирізаємо з хліба невеликі кружечки.
Філе риби нарізаємо на невеликі шматочки приблизно в 1 см завтовшки.
Яблуко ріжемо на часточки, видаливши серцевину. Збризкуємо кожну часточку лимонним соком.
Змащуємо шматочки хліба легким майонезом.
Поверх майонезу кладемо шматочки оселедця. На них — скибочки яблука. Закріплюємо все шпажками.
Приємного апетиту!
А ось ще один цікавий спосіб подачі, пропоную розглянути його у відеосюжеті:
Простий і смачний рецепт канапе для фуршету з виноградом і сиром
Виноград і сир — вже класичне поєднання для всіляких закусок. Зрозуміло, я не могла обійти його стороною. Давайте ж подивимося, як приготувати канапе на такій основі.
Інгредієнти:
- 70-80 г сиру напівтвердих сортів (“Гауда”, “Дор Блю”, “Чеддер”);
- 15 білих виноградин без кісточок;
- 15 листочків свіжого тархуну (за бажанням).
- Крім того, знадобиться 15 шпажок для канапе.
Послідовність:
Нарізаємо сир на кубики зі стороною 1.5 див.
Виноград моєму і викладаємо на серветку, щоб стекла зайва рідина. Те ж саме повторюємо з тархуном.
Нанизуємо на кожну шпажку ягідку винограду, листочок тархуну і кубик сиру. Сир потрібно протикати неповністю, інакше закуска вийде неусточивой.
Приємного апетиту!
Канапе з червоною рибою
Дуже вишуканим частуванням є закуски з червоної риби. Знайшла я для вас і такий спосіб приготування.
Це відмінний варіант на випадок, якщо хочеться, щоб закуска була по-справжньому презентабельною.
Інгредієнти:
- 100 г слабосоленої сьомги;
- 1 авокадо;
- 120 г кисломолочного сиру;
- Сіль і перець за смаком;
- 1 батон;
- 3-4 гілочки кропу;
- Оливки для прикраси.
Послідовність:
Ріжемо батон на скибочки товщиною в 1 см. Підсушуємо їх на сухій сковороді.
Змішуємо сирний сир з подрібненим кропом. Додаємо перець і сіль за смаком.
Авокадо розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку. Ложечкою виймаємо всю м’якоть. Поливаємо її соком з половинки лимона, а потім розминаємо виделкою.
З’єднуємо авокадную масу з сирним сиром. Як слід перемішуємо.
Рясно смазывае отриманою начинкою кожен шматочок хліба.
Нанизуємо На шпажки оливки і смужки червоної риби. Встромляємо їх хліб.
Прикрашаємо закуску свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Святковий рецепт канапе на шпажках з креветками і беконом
Не менш вишуканою є і закуска з креветок і бекону. Так, інгредієнти не найдешевші, але результат у вигляді соковитих і ароматних канапешок варто того!
Інгредієнти:
- 400 г тигрових креветок;
- 100 г соєвого соусу;
- Зубчик часнику;
- 1 ч. л. кленового сиропу;
- 70 г бекону;
- Сіль і перець за смаком;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Послідовність:
Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з соєвим соусом. Додаємо кленовий сироп, подрібнений часник. Посипаємо все сіллю і перцем. За бажанням доповнюємо тертим імбиром.
Варимо і чистимо креветки. Кладемо їх в маринад і не чіпаємо 40 хвилин.
Після закінчення цього часу дістаємо, загорнути в бекон і нанизуємо на шпажки. Обсмажуємо креветки в беконі на сковороді без масла. По парі хвилин з кожного боку. Після цього знімаємо зі шпажок або прямо так подаємо до столу.
Недорогий рецепт канапе зі шпротами
Це бюджетний, але теж вартий уваги варіант закуски. В основі цих канапе — звичайні шпроти. І кілька інших продуктів, які напевно знайдуться у кожного вдома.
Інгредієнти:
- 1 середня морквина;
- Шпроти;
- Зубчик часнику;
- 1 середня цибулина;
- 60 г сиру;
- Майонез;
- Сіль і перець;
- Свіжий огірок;
- Хліб;
- Рослинне масло.
Послідовність:
Ріжемо хліб на невеличкі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Смажимо до тих пір, поки не з’явиться легка золотава скоринка. Масла потрібно небагато.
Моркву тремо, цибулю дрібно ріжемо. Солимо і перчимо їх за смаком, а потім разом обсмажуємо.
Сир подрібнюємо за допомогою терки.
Додаємо його до цибульно-морквяної суміші. Перемішуємо. Сюди ж додаємо пропущений через прес часник. Заправляємо отриману начинку майонезом по своєму смаку.
Викладаємо шар начинки на кожен шматочок хліба. Зверху кладемо шпроти. Завершуємо оформлення закуски пластинками свіжого огірка і закріплюємо все шпажками. Приємного апетиту!
Рецепт канапе для фуршету з сьомгою та овочами
Продовжуємо тему рибних закусок. На цей раз використовуємо сьомгу і навчимося поєднувати її з овочами. Є безліч варіантів, але я вибрала канапе з рибою і огірком — така закуска вийде дуже ароматною і буде мати яскравий свіжий смак.
Інгредієнти:
- 100 г солоної сьомги;
- 2 гілочки петрушки;
- 50 г свіжого огірка;
- 50 г вершкового масла;
- 150 г хліба
Послідовність:
Нарізаємо хліб на квадратики і змащуємо їх вершковим маслом.
Рибу ріжемо тонкими скибочками під розмір шматочків хліба.
Поверх масла на хліб кладемо шматочки огірка.
Далі слід сьомга.
І гілочки петрушки. За бажанням ви можете використовувати будь-яку іншу зелень: кріп, зелена цибуля і т. д.
Фіксуємо канапе шпажками.
Закуска готова, приємного апетиту!
Канапе з фруктів на шпажках
Ну і звичайно ж, не можна не згадати про канапе з фруктів. Від такої закуски будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Особливо в холодну пору року.
Інгредієнти:
- 3 яблука;
- 4 ківі;
- Консервований ананас;
- Полуниця;
- Виноград;
- Лохина — всі останні інгредієнти 200 г
Послідовність:
Чистимо яблука і нарізаємо їх невеликими кубиками.
Те ж саме робимо з ківі.
Моєму полуницю і лохину. Відриваємо хвостики.
Виноград як слід промиваємо. Знімаємо ягоди з гілочок.
Кубиками ананас ріжемо.
У будь-якому порядку нанизуємо фрукти на шпажки. Викладаємо отриману закуску на блюдо і подаємо до столу.
На цьому замітку закінчую. Бажаю, щоб ваші канапе обрадували сьогодні ж гостей і були самими смачними пригощаннями на святковому столі. Готуйте з радістю і натхненням і тоді все вийде.