Які кислоти підійдуть для фруктового пілінгу
Вибираючи кислоти для пілінгу, слід ознайомитися з властивостями кожної з них, врахувати всі побічні ефекти.
Яблучна кислота
Улюблена альфа-гидроксикислота косметологів. Очищає шкіру на клітинному рівні, видаляє ороговілі клітини.
Після застосування поліпшується кровопостачання, запускаються процеси відновлення. Не травмує навіть ніжну, чутливу шкіру.
Її видобувають з яблук, полуниці, помідорів і груш.
Молочна кислота
Ця кислота хороша для відбілювання шкіри. Вона дбайливо очищає, підтримує зволоженість, а також дає невеликий омолоджуючий ефект. Допомагає при шелушениях, подразненнях і почервоніння.
При постійному застосуванні покращує роботу сальних залоз, освіжає шкіру і забезпечує їй квітучий вигляд.
Джерела молочної кислоти – кефір, ряжанка, йогурт, кисле молоко, а також зелений виноград, помідори, чорниця і яблука.
Гліколева кислота
Добре проникає в клітини шкіри, надає відлущуючий ефект, прекрасно освітлює пігментні плями і скорочує кількість дрібних зморшок. Після її впливу шкіра виглядає молодою і свіжою.
Гліколеву кислоту добувають з цукрового очерету і недозревшего зеленого винограду.
Винна кислота
Цей компонент фруктових пілінгів застосовується для видалення відмерлих клітин, поліпшення постачання киснем, для стимуляції виробництва еластину і колагену, дає легкий освітлюючий ефект.
Після пілінгу з використанням цієї кислоти шкіра підтягується, пігментні плями світлішають, недосконалості стають менш помітними.
Винну кислоту отримують з вина, апельсинів і винограду.