Вершкові та сирні сири – види, назви та фото

Фета

Грецька фета – вірний супутник грецького салату та інших рецептів місцевої кухні. За консистенцією фета нагадує пресований сир, але набагато солоніший. У смаку читається виражена кислинка. Середня калорійність – близько 260 ккал. До речі, раніше справжню фету робили лише з молока кіз чи овець, але зараз це вже не так суворо.

Фета

Манурі

Ще один грецький сир, але цього разу вершковий і куди менш солоний, ніж фета. Він дуже м’який і ніжний, і зазвичай готується з козячого чи овечого молока. Калорійність манурі найчастіше коливається не більше 300-400 ккал. Текстура така, що при нарізанні вона не повинна розсипатися.

Манурі

Шавру

Ніжний кремовий сир найкраще розкривається саме у салатах та закусках. Але його можна використовувати в основні страви і навіть десерти. Це м’який козячий сир, з якого якраз добре починати знайомство із сирами цього сегменту.

Шавру

Альметте

Творожний коров’ячий сир випускають у чистому вигляді та з різними добавками зі спецій та зелені. В основі – молоко та натуральний йогурт, який забезпечує м’яку однорідну консистенцію. За текстурою та зовні альметте дуже сильно нагадує сир.

Альметте

Мізітра

Цей ніжний розсипчастий сир кришать у салати або висушують у солі для натирання. Для нього потрібна підігріта сироватка, молоко та вершки. Існує кілька різновидів мізитри, у тому числі кисла. Калорійність – близько 198 ккал.

Мізітра