Вершкові та сирні сири – види, назви та фото

Філадельфія

Цей найпопулярніший вершковий сир роблять із молока та вершків найвищої якості. Він ідеально поєднується з морепродуктами, рибою та свіжими овочами. Його калорійність у середньому близько 253 ккал. Єдина суттєва вада філадельфії – його ціна, особливо у зв’язку з логістичними труднощами.

Філадельфія

Маскарпоне

Це один із найбільш калорійних вершкових сирів із виразним молочним запахом. Його з успіхом застосовують у всіх кулінарних сферах – від ролів до вишуканих чізкейків. У маскарпоні ніжний солодкуватий присмак. Класичний рецепт включає навіть вершки молока буйвола.

Маскарпоне

Рікотта

На відміну від маскарпоне, у рікотті навпаки мінімум калорій – 174. Це італійський сир, який зараз виготовляють із різних видів молока. Крім того, при виготовленні використовується морська вода, що дає цей солоний присмак і робить сир ще кориснішим.

Рікотта

Буко

Нейтральний вітчизняний вершковий сир, який радує різноманітністю лінійки. Зокрема, його випускають різної жирності, тому завжди можна підібрати варіант для себе. З переваг доступна ціна. У складі молоко, вершки та закваска.

Буко

Креметте

Широкодоступний у будь-якому продуктовому супермаркеті вершковий сир продається у зручних невеликих упаковках. Він добре тримає форму ролів, відрізняється простим нейтральним смаком, і з ним упорається навіть новачок.

Креметте

Творожніта вершкові сири для салатів

Для салатів підходить буквально все, що заманеться. Адже гармонія смаку залежить від поєднання продуктів загалом, а чи не лише від сиру. Зверніть увагу на такі варіанти!