Мюнстер
У цього сиру дуже характерний і відомий запах тієї митої кірки. Для нього використовують коров’яче молоко строго певної температури. При дозріванні його регулярно промивають солоною водою із джерел у Вогезах.
Таледжіо
Італійський десертний сир відрізняється оригінальними фруктовими нотками смаку. До речі, це один із найстаріших м’яких сирів. Виробляють його строго восени та взимку, коли корови «втомлюються» пастися на свіжих луках.
М’які сири з козиного молока
У козячих сирів є тонкий, але дуже характерний присмак козячого молока. Їх неможливо сплутати з коров’ячими, як і неможливо зберегти байдужість!
Банон
М’якийсмачний сир у невеликих круглих голівках легко дізнатися з подачі. Його традиційно загортають у каштанове листя.
Кроттен-де-Шавіньоль
Кисловатий горіховий присмак робить цей сир ідеальним для закусок. Його подають із фруктами, хлібом і просто до білого вина, а зрідка використовують у десертах.
Пікодон
Пікодон роблять у невеликих формах із дрібними отворами, і потім він кілька тижнів дозріває у погребі. Чим довше витримка – тим щільніша, пружна і жовта м’якоть.
Катики
Кремовий грецький сир незамінний для закусок та салатів. Він дуже ніжний і легкий, з відомим післясмаком козячого молока.
Валансі
М’який козячий сир роблять у вигляді характерної пірамідки, причому виробництво починають з осені. М’якуш з горіховим присмаком покритий блакитною пліснявою скоринкою. Для зберігання його присипають золою.
Сент-Мор-де-Турен
А цей сир покритий синювато-сірою пухнастою скоринкою з цвілі. Його роблять у вигляді циліндра-поліна з житньою соломинкою всередині. У процесі виробництва сир присипають сіллю та деревним вугіллям.