Сорта та види мяких сирів – назви, фото та описи

Моцарелла

Раніше моцареллу робили з буйволиного молока, але зараз найчастіше використовується коров’яче. Є багато різних різновидів моцарелли, тому вона дуже універсальна!

Моцарелла

Мізітра

Розсипчастий сирний сир роблять із молока, вершків та підігрітої сироватки. Деякі сорти мізитри можна висушити із сіллю та натерти для закусок.

Мізітра

Філадельфія

Кремоподібний вершковий сир швидкого дозрівання використовується для десертів, ролів, кремів та соусів. Для виготовлення використовується знежирене пастеризоване молоко та молочний жир.

Філадельфія

М’які сири з митою кіркою

Під час виготовлення такий сир дуже нагадує сири з пліснявою, але технологія трохи відрізняється. У процесі дозрівання їх промивають соляним розсолом.

Марою

Головка цього старовинного сиру вкрита яскравою жовтою, помаранчевою або навіть червоною кіркою. М’якуш ніжний, однорідний і досить жирний. Смак сиру є досить специфічним, але дуже оригінальним.

Марой

Мон-д`Ор

Цей м’який коров’ячий сир виготовляють у Швейцарії чи Франції. Причому у Швейцарії його готують із пастеризованого молока, а у Франції – навпаки. При дозріванні Мон-д`Ор обертають ялиновою корою, яка надає йому оригінального аромату.

Мон-д`Ор

Ромадур

М’який чеський сир володіє не найприємнішим запахом, але дуже смачною м’якоттю. Традиційно його подають із закусками до пива, але гарний він і в інших стравах.

Ромадур

Лімбургер

Бельгійський сир також широко поширений у Німеччині, Австрії та Нідерландах. Жовто-коричнева скоринка теж їстівна. Лімбургер відмінно поєднується з картоплею та основними стравами, а ще – з пивом та сидром.

Лімбургер