Сорта та види мяких сирів – назви, фото та описи

Горгонзол

Горгонзол відрізняється від більшості сирів з цвіллю солодкуватим присмаком.Вона ідеально поєднується з грушею та іншими фруктами, а ще її використовують навіть у десертах.

Горгонзола

Бле де Бресс

Дуже м’який та ароматний, цей блакитний сир сподобається справжнім гурманам. Ніжну текстуру та цікавий розподіл прожилок забезпечує підвищена вологість при дозріванні.

Бле де Бресс

Фурм д`Амбер

Для виготовлення цього сиру використовується молоко, зібране у корів із високогірних пасовищ. Досвідчені гурмани легко виділяють ці нотки в смаку.

Фурм д`Амбер

Баварія Блу

Сорт настільки м’який, що його навіть можна легко намастити на канапе або хлібець. Баварський блакитний сир – жирний, трохи кислуватий, із жовтуватим відтінком м’якоті.

Баварія Блу

Бле де Косс

Цей французький блакитний сир максимально наближений до рокфору. А ще це один із найстаріших блакитних сирів у світі, який згадується ще у замітках Цезаря. Зараз для його приготування використовують молоко всього двох порід корів.

Блі де Косс

М’які сири швидкого дозрівання

Сир швидкого дозрівання трохи відрізняються технологією виробництва. Але це ніяк не позначається на якості готового продукту, тому розповідаємо про найсмачніші сорти.

Рікотта

Залежно від конкретного виробника рикотту роблять із молока корів, овець та буйволиць. Він має виразний солодкуватий смак, завдяки чому він часто використовується в десертах.

Рікотта

Фета

Солена фета ідеально підходить для закусок та салатів. Це грецький сир із коров’ячого або козячого молока, з легкою кислинкою та розсипчастою сирною текстурою. Окремо варто відзначити фету із зеленню та травами.

Фета