Московська біла
Ще один вітчизняний гібрид практично не потребує спеціального догляду, але при цьому дає дуже смачне м’ясо. Московська качка легко переносить морози, майже не хворіє та зростає до 4,4 кг. Але для життя їм обов’язково потрібна водойма.
Мускусна
Через специфічну будову черепа порода трохи нагадує індиків. Великі особини виростають до 6 кг, але не дуже швидко набирають вагу. Індовутки не шумлять, можуть жити без водойми, а їхні яйця чудово зберігаються, але вони люблять літати і мають специфічний запах.
Мулард
Суміш пекінських і мускусних качок виявилася дуже продуктивною. Птах практично не хворіє, легко адаптується до зовнішніх умов, а його м’ясо цінується за відмінні смакові якості. Але муларди стерильні, а каченят дуже складно вирощувати.
М’ясояїчніта яєчні породи качок
Це універсальний варіант для промислового розведення. Такі качки вважаються найрентабельнішими, тому що дають досить багато м’яса, а їх несучість – вища за середню.
Хакі-кемпбелл
Це одна з найпопулярніших порід для промислового розведення, на основі якої виведено багато м’ясних та м’ясоїчних гібридів. Одна качка важить близько 3 кг та на рік дає до 300 яєць. Але вони досить повільно зріють і мчать лише після 4 місяців.
Орпінгтон
Англійська порода виведена з індійських бігунів, каюг та домашніх качок. Має великий тулуб з палевим червоно-коричневим оперенням. Дорослий качар набирає масу до 3,5 кг, а самки несуть до 160 яєць на рік.
Агідель
Молода порода вже відмінно зарекомендувала себе швидким набором маси, витривалістю та звичністю до будь-яких особливостей клімату. Вгодована біла качка дає до 3 кг м’яса та 200 яєць щорічно.