Японська дієта. Рецепти, страви, правила та особливості. Результати, фото до і після

Як відомо, японські жінки у всі часи славилися прекрасною стрункою фігурою. Вкрай рідко деякі з представниць слабкої статі країни висхідного сонця страждають від надмірної ваги.

Загрузка...

Правила і принципи японської дієти, її ефективність

Весь секрет ідеальної фігури японок в харчування, а точніше у вживанні низькокалорійної їжі, відсутність в раціоні фаст-фуду, достатку солодощів та хлібобулочних виробів.

Японська дієта. Рецепти, страви та особливості ми розглянемо нижче

Японська дієта, рецепти, страви, які стали цікавими для більшості жінок світу, дають приголомшливий результат для бажаючих схуднути.

Основними перевагами японської дієти є:

  • Її висока ефективність;
  • Результат зберігається навіть після її закінчення;
  • Вона легко переноситься організмом, важкими є тільки перші два дні;
  • Дієта є досить жорсткою, так як в раціоні вказуються не тільки страви, але і розмір порції;
  • З організму виводяться токсини і зайва рідина;
  • Позитивно впливає на травлення;

Японський раціон має і свої недоліки:

  • З причини низької калорійності жінка може легко зірватися перші дні;
  • Потрібно прийняття додаткових вітамінів;
  • Обов’язкове вживання кави;

Японська дієта передбачена не тільки для жінок. Чоловіки, які бажають впоратися з зайвою вагою, можуть також використовувати цю ефективну методику для схуднення. Сама методика розроблялася протягом довгого часу і перевірена фахівцями.

Розроблена вона на 14 днів у зв’язку з тим, що цього періоду достатньо на перебудову організму. Для збереження результатів на строк до 3-х років досить дотримувати основні приписи дієтологів і їх поради.

Важливо знати, що тільки ретельне дотримання всіх приписів принесе очікувані плоди. Японська дієта, рецепти, страви, рекомендовані продукти повинні дотримуватися до дрібниць.

Основними правилами застосування дієти є:

  • При готуванні страв необхідно використовувати тільки рекомендовані продукти;
  • Заборонено змінювати дні дієти місцями: на п’ятий день необхідно їсти тільки ті страви, які прописані на цей день.
  • Необхідно стежити за споживанням великої кількості чистої води;
  • Строго заборонено всі 14 днів вживати прості вуглеводи;
  • Допустиме вживання ранкової кави без цукру;
  • Рибу можна їсти не тільки у вареному вигляді;
  • Дозволено вживання капусти та інших овочів;
  • При приготуванні страв пріоритетним залишається яловичина, хоча допустимо використовувати куряче м’ясо без шкіри;
  • Немає обмежень на використання круп, в більшості випадків рису, бобових.

  • Основним принципом японської дієти є прискорення та оптимізації обміну речовин в організмі людини, який бажає схуднути. Нічого спільного з кухнею Країни висхідного сонця в даній дієті немає. Розрахована вона на людей, які не мають хронічних захворювань, і є деякі протипоказання при використанні такої дієти.

    Заборонено її використання:

    • Особам, які мають хронічні хвороби (діабет, серцево-судинні проблеми, перебої в роботі нирок, печінки, шлунка);
    • Вагітним і годуючим;
    • Особам жіночої статі в період ендокринної перебудови організму, а саме під час клімаксу і після аборту, викидня;
    • Людям, які займаються спортом або мають активні фізичні навантаження.

    В японській дієті є списки дозволеної і забороненої їжі.

    Дозволеними фруктами є:

    • Яблука,
    • Груші,
    • Сливи,
    • Ківі,
    • Цитрусові, крім лимона;
    • Слива;
    • Черешня

    Не можна їсти банани, виноград, хурму і лимон. Вживання борошняних страв суворо заборонено, крім житніх і висівкових сухарів.

    В перелік дозволених продуктів входять:

    • Свіжі овочі;
    • Томатний сік;
    • Рослинна нерафінована олія, бажано першого віджиму;
    • Кефір або йогурт, бажано домашній натуральний;
    • Яловиче, куряче, рибне філе, бажано свіже, не заморожене;
    • Курячі або перепелині яйця;
    • Чорна кава;
    • Чистий листовий чай без добавок та ароматизаторів;
    • Негазована вода.

    Розподіл поживних речовин в японській дієті

    Найбільш калорійними продуктами даної дієти є курячі яйця, м’ясо і молочні продукти. Споживані вуглеводи представлені в сухарях, в деяких видах овочів, а жири – в нерафінованій рослинній олії. Перевагу японській дієті краще приділяти оливковій олії, використавши його заправки салатів або для приготування страв.

    Вживання фруктів і овочів в деякі дні не обмежена. У цих продуктах міститься в достатку клітковина, яка корисна для роботи шлунку і кишечника.

    Під час дієти краще вживати газовану воду, кип’ячену в кількості до 2 л в день. Крім цього, можна насолоджуватися чаєм та кавою: кава — натуральним розчинним або в зернах, чай без ароматизаторів. Все високої якості. Велике значення в японській дієті має зелений чай. Він вміщує великі запаси протеїнів, в його складі наявны антиоксиданти.

    Японська дієта розроблена таким чином, що процес метаболізму прискорюється. Вона виключає повністю вживання солі в перші дні і допускає її вживання в останні дні.

    Потрібно пам’ятати, що японська дієта не є збалансованою та її використання бажано не більше двох тижнів.

    Зразкове меню

    День ранок обід вечір 1 Несолодка кава натуральний Яйця в кількості 2 шт., варена капуста, 1 ст. томатного соку Риба в будь-якому вигляді 2 Несолодкий натуральна кава і сухарик Риба в будь-якому вигляді, салат з овочів Яловичина 100 г, кефір-1 склянка 3 Несолодкий натуральна кава і сухарик Кабачок, обсмажений в маслі Яйця 2 шт., яловичина відварна – 200 г, капустяний салат 4 Несолодка кава натуральний Яйце – 1 шт, морква відварна – 3 шт,

    Сир твердий – 15 г Фрукти 5 Морква Риба в будь-якому вигляді Фрукти 6 Несолодка кава натуральний Салат овочевий (морква, капуста), куряче філе – 1/2 Яйце – 2 шт, морква сира з рослинним маслом – 1 ст 7 Чай без цукру Яловичина відварна – 200 г, фрукти Будь-який з варіантів вечері, крім 3 дні 8 Несолодка кава натуральний Салат овочевий (морква. капуста), куряче філе – 1/2 Яйце – 2 шт, морква сира з рослинним маслом – 1 ст 9 Морква Риба в будь-якому вигляді, томатний сік-1 стакан Фрукти різні 10 Несолодка кава натуральний Яйце – 1 шт, морква відварна – 3 шт,

    Сир твердий – 15 г Фрукти різні 11 Несолодкий натуральна кава і сухарик Кабачок, обсмажений в маслі Яйця 2 шт., яловичина відварна – 200 г, капустяний салат 12 Несолодкий натуральна кава і сухарик Риба в будь-якому вигляді, салат з овочів Яловичина 100 г, кефір-1 склянка 13 Несолодка кава натуральний Яйця в кількості 2 шт., варена капуста, 1 ст. томатного соку Риба в будь-якому вигляді 14 Кава без цукру, можна вершки Капустяний салат 200 г, риба у будь-якому вигляді 150 г Яловичина 200 г, йогурт знежирений

     

    Представлене в таблиці меню є прикладом. Потрібно враховувати, що японська дієта є досить складною, тому при її дотриманні необхідно враховувати загальний стан людини

    У випадку, коли людина, яка дотримується дієти, відчуває нездужання або слабкість, то продовжувати схуднення не варто.

    Рецепти страв японської дієти

    Варіанти страв на сніданок

    Варіант 1

    Натуральний несолодкий кави

    Варіант 2

    Трав’яний чай

    Варіант 3

    Салат зі свіжої моркви.

    Беремо велику моркву натираємо її на середню терку. Заправляємо салат соком лимона і рослинним (краще оливковою) олією. Солити салат або додавати цукор не потрібно.

    Варіанти страв на обід

    Обід японської дієти припускає вживання м’ясних страв і салатів.

    Варіант 1

    Смажений кабачок

    Беремо великий кабачок свіжий, ріжемо його на невеликі кружальця впоперек, додавати сіль не потрібно.

    Наливаємо на сковорідку нерафінована олія, чекаємо, коли розігріється сковорідка. Обсмажуємо кружечок кабачка з обох боків до золотистої скоринки.

    Варіант 2

    Риба з овочами в духовці

    Рибу розбираємо порційно, солити не потрібно (в останні дні дієти можна додати щіпку солі). Чистимо моркву, ріжемо невеликою соломкою. Нарізаємо невеликими шматочками червоний перець, баклажан.

    Розігріваємо духовку до 180°. Порцію риби укладаємо в фольгу, збризкуємо її лимонним соком, на рибу накладаємо овочі, закриваємо фольгою і ставимо в духовку на 30 хв.

    Варіант 3

    Курка дієтична

    Зняти шкіру з курячого стегна або всієї тушки. Очищене від шкірки куряче м’ясо промити і залити повністю простою водою, довести до кипіння. Після того, як вода з куркою закипить, перший бульйон необхідно злити. Потім знову залити м’ясо водою і закип’ятити. Варити курку до готовності. Солити і додавати будь-які спеції не потрібно.

    Варіанти страв на вечерю

    Варіант 1

    Салат з капусти

    Головку білоголової або пекінської капусти розділити на дві частини. Одну частину трохи проварити. Обидві частини дрібно пошикувати і віджати.

    Салат заправити оливковою або кунжутним маслом.

    Варіант 2

    Фруктовий салат

    Помити і почистити від шкірки яблуко, апельсин та ківі. Все порізати середніми кубиками, перемішати і полити лимонним соком.

    Варіант 3

    Тілапія тушкована

    Порцію риби тилапию почистити і промити під водою. Покласти порцію риби в глибоку сковорідку і залити водою до половини тушки. Тушкувати рибу на маленькому вогні, накривши кришкою, протягом 10 хв. Потім у страву потрібно кинути лаврушки і кілька горошин перцю. Додавати сіль заборонено. Замінити сіль можливо лимонним соком. Далі тушкувати рибу до готовності.

    Рецепти м’ясних страв японської дієти

    Серед багатьох жінок стала популярною японська дієта, рецепти і страви якої відрізняється від інших низько калорійністю і відсутністю солі.

    Дотримуватися дієти необхідно повністю і їсти тільки ті страви, які передбачені. У певні дні під час схуднення можна їсти індиче, куряче, яловиче м’ясо. Ось кілька рецептів, якими можна скористатися в ці дні.

    Фрикадельки з індички

    Необхідно взяти філе індички вагою до 250 г і перекрутити його на м’ясорубки. До отриманого фаршу можна додати подрібнену цибулину і прянощі за смаком. Солити фарш не потрібно.

    В окремій каструльці необхідно закип’ятити воду і влити в неї кілька крапель рослинної олії. У готовий окріп потрібно закидати невеликі кульки з фаршу і відварити їх протягом 20 хв. Готові фрикадельки можна посипати петрушкою або зеленню.

    Котлетки з курячого філе в духовці

    Візьміть 500 г філе курки і поріжте його дрібними кубиками максимально по 1 див. змішати отриману масу з перетертим розмарином, морквою, цибулею і яйцем. З фаршу зробити невеликі котлетки і викласти з у човник з фольги. Важливо зробити таку човник, щоб в духовці філе сік не стікав по сторонам.

    Краще накрити котлетки фольгою і зверху, щоб уникати запікання продукту. Готувати страву необхідно в розігрітій духовці 30 хв.

    Як приготувати рибу. Рецепти

    При дотриманні японської дієти риба є досить поширеним продуктом. Краще відварювати або запікати в духовці, хоча не заборонено вживання і смаженого продукту. Єдиним правилом при приготуванні страви є відсутність солі, приправи для риби і прянощі не заборонені.

    Запечена форель

    Свіжу рибу потрібно почистити, порізати порційно, вимити й обсушити. Після того, як філе риби трохи підсохне її необхідно натерти спеціями і прянощами. Для посилення смаку на рибу потрібно полити сік лимона. Всередину риби можна покласти зелень або порізану цибулю.

    Перед тим, як покласти продукт в розігріту духовку, його потрібно викласти у фольгу, закріпивши її краю, щоб сік риби не витікав. Коли духовка розігріється до 190°, фольгу з рибою потрібно поставити в неї і готувати протягом 30 хв.

    Готуємо овочі і фрукти. Рецепти

    Овочі і фрукти можна їсти самостійно не залежно від кількості. Крім цього, вони можуть стати інгредієнтами нескладних смачних рецептів.

    Печені яблука

    Фрукт необхідно порізати на великі шматочки і посипати їх корицею. Випікати яблука можна в духовці або мікрохвильовій печі. Для цього порізані часточки потрібно укласти в підходящу блюдо і поставити в розігріту до 180° духовку. Випікати яблука потрібно 15 хв.

    Хрустка капуста в яйці

    Цвітну капусту порізати невеликими порціями і додати спеції, крім солі. В окремому посуді збити яйце. Кожен шматочок кольорової капусти необхідно обмокнуть в яйці і посмажити на рослинному маслі на сковорідці на маленькому вогні.

    Можливі перекуси на японській дієті. Чим можна перекушувати?

    Перекушування під час японської дієти допустимі. Але небажані. При сильному відчутті голоду досить випити склянку води, зелений міцний чай або каву.

    Вихід з японської дієти: Рецепти страв

    Коли японська дієта підходить до кінця необхідно виконати ще ідеальний вихід з неї. Всі заходи потрібно дотримуватися для збереження результату.

    Важливо не переходити відразу на свій звичний раціон, інакше все закінчиться плачевно: можна набрати не тільки втрачену вагу, а й переборщити з поправлением.

    Основними принципами виходу з дієти є:

    • Вводити продукти в свій звичайний раціон слід поступово, трохи підвищуючи калорійність і вирівнюючи співвідношення білків, жирів і вуглеводів;
    • Період виходу повинен бути не менше 14 днів;
    • Кількість білкової їжі не можна знижувати;
    • Вечеря і обід в перші дні виходу краще зберегти такий же, як і при дієті, додавши страви на сніданок;
    • Продовжувати обмежувати себе у використанні солі.

    Для розширення страв для сніданку можуть знадобитися деякі рецепти.

    Омлет з овочами

    Збити 2 яйця і додати в суміш 50 г молока. Розігріти сковорідку і на рослинному маслі трохи обсмажити половинку болгарського перцю, порізаного на квадратики по 1 див. Вилити яйця в сковорідку і накрити кришкою. Вогонь на плиті зменшити до мінімуму. Омлет готується 10 хв. За кілька хвилин до закінчення готування, потрібно омлет посипати дрібно порізаною зеленою цибулею і зеленню.

    Вихід з японської дієти теж ділиться на кілька етапів. Фахівці рекомендують кожен висококалорійний продукт вводити в невеликих кількостях, давши організму час відновитися. Чим довше дотримуватися вихід, тим краще і міцніше буде результат.

    Японська дієта. Рецепти, страви покажуть у цьому відео:

    Японська дієта. Більше рецептів і страв у цьому ролику. А також результати схуднення:

    Відгуки

    Також цікаве: