Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Чому так прикута в останні роки увага до плодів цієї екзотичної рослини? І дуже часто люди запитують, як заварювати ягоди годжі правильно? Давайте розберемося, чому так знамениті ці ягоди.

dc769d7626a2213f328c9e260fc49bed Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Взагалі-то справжня їх назва – дереза звичайна. А ще вовча ягода, тибетський барбарис. Ім’ям «годжі» охрестили це рослина місцеві жителі. Росте воно на південно-сході Азії: в Тибеті, Китаї, Монголії. Дізналися про цінні властивості ягід ще близько п’яти тисячоліть тому китайські ченці і стали використовувати їх не тільки в їжу, але і в якості лікарського засобу в нетрадиційній східній медицині.

З часом ці ягоди «роз’їхалися» з Азіатського континенту по всьому світу. А пік їх популярності в Росії припадає на 2004 рік.

69d02b19440449af55387078d3a97184 Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Першими на особливі властивості ягід звернули увагу представники шоу-бізнесу. Поступово їх популярність пішла в народні маси. Кому-то вони припали до смаку як «чоловічий віагри», а для когось стали першим засобом для схуднення.

Дійсно вони надають таке сильне дію — не з’ясовано, тому що впливають ягоди на кожного по-різному. Але те, що вони прискорюють травлення і підсилюють потенцію у чоловіків, доведено на конкретних прикладах.

Так у чому ж користь ягід годжі? Справа в тому, що в цих плодах дуже багато, амінокислот, мінералів, полісахаридів, бета-каротин. Але це ще не все! Вітаміни, антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти. Вітаміну С міститься в одній тільки насінні годжі в 5 разів більше, ніж в цілому апельсині.

da037f52cd646c529bdc460f4860f18a Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Ягоди можна вживати в сирому або сушеному вигляді, як родзинки або сухофрукти, і заварювати. Не втрачають свого особливого смаку вони в простому настої на воді і навіть при вживанні просто з водою. Важко з упевненістю говорити, втрачають свої властивості плоди під час заварювання їх крутим окропом. Просто вони ще мало вивчені. Але в одному думці всі сходяться, що ягоди годжі дуже корисні.

Як заварювати ягоди годжі, існує багато рецептів і рекомендацій. Чому заварювати, а не є їх в сушеному вигляді? Просто наші шлунок і кишечник влаштовані так, що краще перетравлюють і засвоюють рідку їжу. Тому більше користі буде від прийому чаю, завареного з їх плодів. А щоб більше користі організм людини отримував від прийому напою, треба вміти його правильно приготувати.

08e02351bfec7b1232bdc2a4854d1d66 Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Все буде залежати від того, з якою метою це робиться. Якщо чай заварюється з метою схуднення, то можна використовувати такий рецепт: на 100 грамів плодів взяти 400 грамів води, трохи не доведеної до кипіння (приблизно 90 градусів). Настояти в звичайному чайнику протягом 20 хвилин.

Приготований таким чином чай своїм смаком нагадує відвар з плодів шипшини, тільки в ньому ще відчувається присмак солоного. У чай з ягід годжі не треба додавати цукор, ні мед, щоб не перебити його специфічний смак. А бажаючим схуднути це буде навіть на шкоду, так як солодощі містять легко засвоювані вуглеводи.

Крім того, ягоди окропом не слід заварювати: можна під впливом високої температури втратити частину їх корисних властивостей.

d631117219339da3abe05bc8d42145ce Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Вживаючи цей цілющий напій з раннього ранку, можна отримати заряд бадьорості на весь день. А на сон грядущий» випити тим, хто чесно виконує вимоги дієти для схуднення, теж буде корисно. Він наповнить шлунок і допоможе збити апетит і бажання перекусити перед сном. А після цього можна з’їсти всі ягоди з настою. Вони теж будуть корисні і в такому вигляді.

Існує кілька рецептів заварювання напою з годжі.

1 спосіб: його можна приготувати, використовуючи звичайний чорний або зелений чай з пачок або в пакетиках, заварюєте відповідно до інструкції, а через 10 хвилин додайте в відвар плоди годжі. Напій настоюється ще хвилин 15. Чай готовий до вживання!

2 спосіб. Для заварювання можна використовувати термокружка або простий термос. 25 г сухих плодів залити гарячою, доведеної до 90 градусів, водою і настоювати півгодини. Пити його треба порційно цілий день. Ягоди в термосі дуже добре розм’якшуються, тому легко перетравлюються і засвоюються. Так і з’їдати їх набагато приємніше.

5cbd106f57435cad68933ff0e758b51e Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Ці рецепти гарні як для охочих розлучитися із зайвими кілограмами, так і для зміцнення імунітету. Багато гурманів готують і п’ють цей чай з різними добавками: м’ятою, ромашкою, лимоном, чебрецем, імбиром. Одні з них надають особливий смак напою, інші посилюють його цілющі якості. Такий добавкою служить імбир.

Чай з ягід годжі і імбиру

Особливо варто відзначити таку властивість імбиру, як активна допомога в процесі спалювання жиру в організмі людини. Тому в поєднанні з плодами годжі використання такого чаю буде ефективним подвійно. Рецепт приготування його нескладний.

Склад:

— 1 ложка імбиру;

— 1 літр води;

— 1,5 столові ложки плодів годжі.

Імбир залити водою, добре прокип’ятити 15 хвилин, процідити. Гарячим відваром залити ягоди і настоювати протягом 15 хвилин. Вживати його в нерозведеному вигляді.

05f9d6fceb8f12efa07d4e38f3ceb407 Як заварювати ягоди годжі правильно: рецепт і спосіб приготування напою

Чай, приготовлений таким способом, можна пити в якості профілактики при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок, для зміцнення імунної системи, особливо у перехідний міжсезонний період. Китайські ченці вживають ці ягоди і тому, що вони уповільнюють процес старіння. Недарма їх називають ключем до довголіття. Жінки і чоловіки, які регулярно вживають ці плоди, нормалізують потенцію та лібідо. Можна навести ще багато плюсів на користь ягід годжі.

Але існують і мінуси. При неправильному вживанні можна викликати в організмі алергічну реакцію на ягоди. Крім того, людям, що вживають продукти з високим вмістом вітамінів, надмірне захоплення цим чаєм може загрожувати гіпервітамінозом. Все хороше корисне, якщо воно використовується в міру. А яка ця міра, потрібно дізнаватися у фахівців.

Відео по темі статті

Також цікаве: