Вегетаріанське меню на тиждень: меню збалансованої повноцінної кухні для схуднення, рецепти

У вегетаріанство кожна людина приходить по-різному: хтось відмовляється від тваринної їжі за станом здоров’я, хтось з релігійних або внутрішнім переконанням. У будь-якому випадку, вегетаріанство — це практично повна відмова від їжі тваринного походження.

edbf67067ca49d49840c0e57c2409313 Вегетаріанське меню на тиждень: меню збалансованої повноцінної кухні для схуднення, рецепти

Вегетаріанців можна поділити на три групи:

Вегани, які зовсім не їдять нічого м’ясного і тваринного походження;

Лактовегетаріанці. Вони відмовляються від м’яса і яєць, а молоко і молочні продукти присутні в їх раціоні;

Ово-лакто-вегетаріанці. Це самий щадний вид вегетаріанства, адже в їх раціон входить тільки м’ясо тварин, птиці та риби, вони їдять яйця, п’ють молоко.

Сьогодні багато дами шукають найбільш цікаві дієти, щоб скинути зайві кілограми, і саме меню вегетаріанської кухні для схуднення може стати для багатьох найбільш прийнятним.

Повноцінне і збалансоване вегетаріанське меню на тиждень складають з урахуванням правил дієтичного харчування. Варто сключить смажену їжу, сильно солону, оцет. Ідеальним буде, якщо більшість продуктів буду готуватися на пару.

7b9e4846fba449131e434944667ab59e Вегетаріанське меню на тиждень: меню збалансованої повноцінної кухні для схуднення, рецепти 

Повноцінне вегетаріанське меню на тиждень виглядає приблизно так.

Меню на тиждень

Понеділок

Сніданок.

Салат з вареного яйця і сиру. Круто зварити 1 яйце, нарізати кубиками, 100 г адигейського сиру теж нарізати невеликими кубиками, 2-3 листків салату порвати на невеликі шматочки, додати трохи петрушки, заправити салат можна оливковою олією.

Стакан свіжозавареного зеленого чаю.

Обід.

Зелений суп-пюре. 100 г зеленого горошку, 14 невеликого качана білокачанної капусти, 5-6 гілочок петрушки, 5-6 пір’їн зеленого цибулі, 1 ст. ложка рослинного масла. Варити в злегка підсоленій воді до готовності. Потім все подрібнити в блендері, щоб суп був гущі, можна трохи злити воду.

Гречана каша з салатом. Відварити 100 г крупи. Краще, якщо її не варити у воді, а за 2 години запарити окропом і закрити кришкою. Салат зробити з 1 невеликого помідора і огірка, накришити кубиками, додати будь-яку зелень, приправити спеціями та олією.

Компот із сухофруктів.

Полуденок

Фруктовий салат з йогуртом. Фрукти нарізати кубиками і заправити знежиреним йогуртом.

Вечерю.

Овочеве рагу. 1 морква, 1 картоплину, невеликий баклажан, помідор нарізати кубиками, підсмажити на олії на малому вогні до готовності. При подачі прикрасити зеленню.

Відвар шипшини.

1da8f5da69817eedbf66a78019b91694 Вегетаріанське меню на тиждень: меню збалансованої повноцінної кухні для схуднення, рецепти

Вівторок

Сніданок.

Сир з фруктами. Знежирений сир 200 г, кефір 1% 50 г збити в блендері або міксері. Додати подрібнені фрукти – яблуко, грушу, сливу.

Обід.

Окрошка. Відварну картоплю, варене яйце, редис, свіжий огірок, цибулю, кріп, петрушку нашаткувати, заправити суп домашнім квасом. При подачі додасть ложку нежирної сметани.

Тушкована картопля з грибами. На рослинному маслі згасити печериці з цибулею, додати нарізану кубиками картоплю, підсолити, тушкувати до готовності. Прикрасити гілочкою кропу.

Яблучний компот.

Полуденок.

Вишневий кисіль.

Вечерю.

Каша рисова на знежиреному молоці.

Чай з материнкою.

Середа

Сніданок.

Вінегрет з квашеною капустою.

Обід.

Томатний суп. Відварити 2 картоплини і 4 томата в підсоленій воді з рослинним маслом, злити трохи відвару і подрібнити у блендері. Подавати з петрушкою і кропом.

Млинці з кабачків. Кабачок натерти на тертці, додати 1 яйце, борошно, сіль, трохи часнику і перцю, перемішати. Випікати невеликі оладки на рослинному маслі.

Відвар шипшини.

Полуденок.

Горіхове асорті.

Вечерю.

Сирна маса з родзинками.

Четвер

Сніданок.

Знежирений йогурт з фруктами.

Обід.

Вівсяний суп з додаванням топленого масла.

Салат з білокачанної капусти і моркви, заправлений лимонним соком.

Полуденок.

1% кефір 200 г з ложкою меду.

Вечерю.

Каша гречана без масла з родзинками.

Компот із чорносливу.

П’ятниця

Сніданок.

Квасолевий салат.

Зелений чай.

Обід.

Овочевий бульйон зі свіжої капусти.

Різотто з овочами (зелений горошок, кукурудза, квасоля, морква, зелень).

Томатний сік.

Полуденок.

Знежирене молоко з крекером.

Вечерю.

Запечене яблуко з медом.

Субота

Сніданок.

Вівсяна каша на воді з цукатами.

Обід.

Фарширований морквою з цибулею болгарський перець на рослинному маслі.

Кисіль з сухофруктів.

Полуденок.

Горіхи з медом.

Вечерю.

Сирна запіканка з малиновим варенням.

Неділя

Сніданок.

Салат зі спаржі.

Какао.

Обід.

Пісний борщ.

Тушкована квасоля з опеньками.

Яблучний сік.

Полуденок.

Ягідний мікс.

Вечерю.

Різотто з сухофруктів (курага, родзинки)

Приблизно таке вегетаріанське харчування на тиждень скласти не дуже складно, і страви будуть теж дуже різноманітними.

Відео по темі статті

Також цікаве: